7 James Cameron által rendezett film, amit látni kell

2127

James Cameron legjobb filmjei

James Cameron Oscar-díjas amerikai rendező, forgatókönyvíró, vágó és producer. Az 1980-as évektől forgat egész estés játékfilmeket. Az Arnold Schwarzenegger főszereplésével készült Terminátor (1984) című futurisztikus akciófilmje tette világhírűvé. Alkotásai világszerte igen sikeresek voltak. Pályafutása csúcspontját a Titanic (1997) című látványos és romantikus produkcióval érte el, amely 11 Oscar-díjban részesült. A háromszor is Oscar-díjban részesül zseniális rendező a napokban ünnepli 63. születésnapját, ami arra sarkalt bennünket, hogy ajánljunk a filmes pályájából 6 kiváló darabot, mely bármely estén nagyszerű választás lehet, ha ki szeretnél kapcsolni egy kicsit.

A toplista kizárólag saját véleményen alapszik! Ha nem értesz egyet a listával, esetleg kihagytuk a kedvenc darabodat tőle, írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben.

7. Két tűz között (True Lies, 1994)

Harry Takser (Arnold Schwarzenegger) nappal egyszerű számítógépes szakemberként dolgozik, ám eközben a szupertitkos Omega csoport első osztályú ügynöke, akinek feladata, hogy megküzdjön a világot fenyegető gonosszal. Még felesége (Jamie Lee Curtis) és lánya (Eliza Dushku) sem tud Tasker titkos életéről. A játszma azonban személyessé válik, mikor a veszélyes terrorista, Salim Abu Aziz (Art Malik) elrabolja a titkosügynök családját, akinek így versenyt kell futnia az idővel, hogy megmentse szeretteit és azokat a milliókat, akiket Aziz ördögi terve fenyeget.

Két tűz között (True Lies, 1994)

Tudtad, hogy…?

… a filmhez készült volna egy folytatás is az eredeti szereplőgárdával James Cameron rendezésében, amit 2002 körül mutattak volna be? A produkció végül nem készült el, 2001 szeptember 11-e után ugyanis Cameron úgy érezte, nem lenne ildomos újra elővenni a terrorizmus témáját.

6. A mélység titka (The Abyss, 1989)

Egy amerikai atom-tengeralattjáró eltűnt. Egyesek az oroszokra gyanakodnak. A tengeralattjáró felkutatásával az utolsó kapcsolat helyéhez közeli olajfúró bázist bíznak meg. A felszínen kezdenek elfajulni a dolgok, akik pedig tisztázni tudnák, hogy mi is történt valójában, egy vihar miatt a mélyben rekedtek. Az idő telik, az oxigén pedig fogytán, ráadásul a mélyben bizarr események zajlanak. A felszín alatt egy idegen civilizáció rejtőzik.

A mélység titka (The Abyss, 1989)

Tudtad, hogy…?

… a film játékidejének mintegy negyven százalékát valóban víz alatt forgatták?

5. Terminátor – A halálosztó (The Terminator, 1984)

A jövőben (2029) egy öntudatára ébredt számítógépes rendszer, a Skynet, már szinte az egész emberiséget kiirtotta. Ám egy karizmatikus vezető egyesítette a túlélőket, és megfordították a háború menetét. A Skynet ezért visszaküld a múltba egy Terminátort (Arnold Schwarzenegger), aki azt a feladatot kapja, hogy ölje meg a lázadók vezérének anyját, Sarah Connort (Linda Hamilton), mielőtt még életet adna fiának. Eközben a lázadók is visszaküldik saját harcosukat, Kyle Reese-t (Michael Biehn ), hogy megvédje a nőt.

Terminátor - A halálosztó (The Terminator, 1984)

Tudtad, hogy…?

… James Cameron a címszerepet eredetileg Lance Henriksennek szánta? Még vázlatok is készültek a Terminator-ról a színész arcával, Henriksen végül Hal Vukovich nyomozó szerepében tűnik fel a filmben.

4. A bolygó neve: Halál (Aliens, 1986)

Ripley hadnagy 57 év után kel fel a hibernálásból. Hazatérve tudja meg, hogy az eltelt idő alatt egy emberi kolóniát telepítettek arra a bolygóra, ahol korábban megtámadták őket. Amikor elvesztik a kapcsolatot a telepesekkel, Ripley-é és csapatáé a feladat, hogy leszámoljanak az idegenekkel.

A bolygó neve: Halál (Aliens, 1986)

Tudtad, hogy…?

… James Cameron többször is ara kérte a színészeket, hogy improvizáljanak? A filmben számos olyan mondat is van, amely szállóigévé vált.

3. Avatar (2009)

Egy lebénult katona a Pandora nevű bolygón kap új küldetést, ahol az emberekhez hasonlító, de nyelvükben és kultúrájukban eltérő Na’vik élnek. A gyönyörű és éritetlen világ viszont halálos veszélyeket tartogat az emberekre, akik egy különleges eljárással – régi agyuk és tudatuk megőrzésével – új testben születhetnek újjá, és Na’viként tapasztalhatják meg az idegen bolygó csodáit. A veterán viszont nem csak felfedezőként érkezett: titkos feladata van, amit minden áron végre kell hajtania, még akkor is, ha az ellenkezik elveivel.

Avatar (2009)

Tudtad, hogy…?

… a film a gyártási költség (237 millió) több, mint 10-szeresét hozta vissza bevétel formájában (2 milliárd, 782 millió), ezzel elérve minden idők legmagasabb filmes bevételét?

A 10 legjobb Christopher Nolan által rendezett film

2. Terminátor 2. – Az ítélet napja (Terminator 2: Judgment Day, 1991)

1997. augusztus 29-én a Skynet kirobbantotta a III. Világháborút, amely 3 milliárd áldozatot követelt. A túlélőknek azonban a gépek ellen is meg kell küzdeniük. A Skynet egy új, fejletteb Terminátort küld a múltba, hogy megölje az emberek vezérét, a tinédzser John Conort. Csakhogy az emberek is visszaküldik saját, átprogramozott Terminátorukat (Arnold Schwarzeneggert): a bolygó jövője a két gép összecsapásán múlik.

Terminátor 2. - Az ítélet napja (Terminator 2: Judgment Day, 1991)

Tudtad, hogy…?

… a Terminátor második része volt az első olyan film, amelynek a költségvetése meghaladta a 100 millió $-t?

1. Titanic (1997)

A XX. szazad kezdetén megépítik a kor legnagyobb tengeri hajóját, a Titanicot. 1912. április 10-én a Titanic elindul Southampton kikötőjéből, hogy két megállással végül megérkezzen New Yorkba. A luxushajó a figyelmeztetések ellenére nem tudja elkerülni az ütközést egy jégheggyel, így két nappal az indulás után, fedélzetén több száz utassal elsüllyed.

Titanic (1997)

Tudtad, hogy…?

… a kapitány szerepét Robert De Nirónak szánták, ám ő betegségre hivatkozva visszadobta az ajánlatot?

Így néznek ki a Titanic sztárjai 20 évvel a bemutató után

Ha nem értesz egyet a listával, esetleg kihagytuk a kedvenc darabodat tőle, írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben.

(Történetek és érdekességek forrása: Mafab)

 //batigoool//

Article Tags: · · · · · · · ·

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé.

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download