FILMEZZUNK.HU
A legjobb indiános filmek

A 10 legjobb indiános film, amit vétek lenne kihagyni

86234

A legjobb indiános filmek

Ezt az tíz indiános filmet mindenkinek érdemes lehet megnézni, aki érdeklődik az észak-amerikai őslakosok kultúrája iránt, vagy csak szívesen néz indiános filmeket. Nektek melyik a kedvenc indiános filmetek? Írjátok meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy pótolhassuk listánkat!

10. Fekete Köpeny – A vadak földjén (Black Robe, 1991)

Laforge, a fiatal jezsuita az indiánokhoz indul, hogy átvegye az ott működő keresztény misszió vezetését. A törzs tagjai a ‘Fekete köpeny’ névvel illetik. Társa, Daniel szerelmes lesz a huron törzsfőnök lányába, ám Laforge szeme előtt csak egy cél lebeg: a vadak spirituális megtisztítása.

Fekete Köpeny - A vadak földjén (Black Robe, 1991)

9. Wounded Knee-nél temessétek el a szívem (Bury My Heart at Wounded Knee, 2007)

A bosszúra éhes fehérek ki akarják űzni őket a szent földjükről, az aranyban gazdag Black Hillsből. Csak Daves szenátor emel szót az érdekükben. Eközben Charles Eastman, a fiatal, indián származású orvos mindent megtesz annak érdekében, hogy jobbá tegye az életet népe számára. Az indiánok azonban már csak az új messiás eljövetelében reménykednek. A fehérek rossz szemmel nézik ellenállásukat, vezetőjüket, Ülő Bika törzsfőt meggyilkolják.

Wounded Knee-nél temessétek el a szívem (Bury My Heart at Wounded Knee, 2007)

8. Az apacs harcos (Apache, 1954)

Ezt a történetet sokan és sokszor elmesélték újra és újra, mígnem a délnyugati vidék nagy legendáinak egyikévé vált. 1886-ban kezdődik, amikor Geronimo apacsvezér megadja magát a fehéreknek. Massait is elfogják társaival, s a szépséges Nalinle-vel együtt, hogy egy floridai indián-rezervátumba szállítsák. Massai azonban megszökik, és egyedül indít harcot szülőföldje visszaszerzéséért. A már-már fanatikus Massai-t azonban lassan más irányba fordítja Nalinle szerelme és születendő gyermeke…

Az apacs harcos (Apache, 1954)

7. Geronimo – Az amerikai legenda (Geronimo: An American Legend, 1993)

A szabadság és az ellenállás jelképe Geronimo, az apacs indiánok legendás főnöke. Törzsét rezervátumba terelték, ám a természet gyermeke képtelen elviselni a fogságot. Többször is kitör, mígnem tragikus véget ér az élete. Az indián törzsfőnök három amerikai tiszttel kerül kapcsolatba. Az egyik tiszt fiatal és becsvágyó. A másik veterán indiánölő, de végül megtanulja tisztelni a törzset. A harmadik Geronimo skalpjára vadászik.

Geronimo - Az amerikai legenda (Geronimo: An American Legend, 1993)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·