FILMEZZUNK.HU
A valaha volt legdrágább filmek

A 15 legdrágábban készült produkció a filmtörténelem során

6680

A valaha volt legdrágább filmek

A Rotten Tomatoes összeszedte a 15 legdrágább filmet a történelemből, az alábbiakban erről olvashattok. A büdzsé számai egyes esetekben inflációval kalkuláltak.

15. Batman Superman ellen: Az igazság hajnala (2016)

Költségvetés: 250 millió dollár.
Világméretű bevétel: 873 millió dollár.
Rotten Tomatoes értékelése: 27%

Batman Superman ellen - Az igazság hajnala 2016 - kritika

Egy ellenőrzés nélküli istenszerű szuperhős tetteitől tartva Gotham City saját, félelmetes és hatalmas igazságosztója Metropolis legbecsületesebb modern kori védelmezője ellen fordul, miközben a körülöttük levő világ azzal a kérdéssel küzd, hogy milyen hősre is van szüksége? Miközben Batman (Ben Affleck) és Superman (Henry Cavill) egymással harcolnak, egy új fenyegetés bontakozik ki, mely olyan veszélybe sodorja az emberiséget, melyre korábban még nem volt példa.

14. A Hobbit: Az öt sereg csatája (2014)

Költségvetés: 253 millió dollár.
Világméretű bevétel: 998 millió dollár.
Rotten Tomatoes értékelése: 59%

A Hobbit: Az öt sereg csatája (2014)

Bilbó és a 13 törp kalandja a végéhez közeledik. A hobbit csupán egy dolgot szeretne, visszatérni otthonába, és elfoglalni kényelmes helyét a karosszékében. Azonban erre még várnia kell, hiszen útja során veszélyesebbnél veszélyesebb lényekkel kell megküzdenie, Smaug, a sárkány pedig minden korábbinál nehezebb ellenfélnek bizonyul. Hatalmas csata van készülőben, melyen egész Középfölde sorsa múlik.

13. King Kong (2005)

Költségvetés: 254 millió dollár.
Világméretű bevétel: 689 millió dollár.
Rotten Tomatoes értékelése: 84%

King Kong (2005)

Carl Denham egy vakmerő rendező, aki mindig a saját feje után megy. Miután főnőkei bejelentik, hogy nem támogatják filmjét, Carl megmakacsolja magát, és stábjával, köztük a munkanélküli színésznővel, Ann Darrow-val hajóra száll. Az irányt azonban nem Szingapúr, hanem a rejtélyes Koponya-szigetek felé veszik. Az ötlet nem bizonyult a legjobbnak, hisz a kis csapatra váratlan, és nem túl kellemes meglepetés vár.

12. Pókember 2 (2004)

Költségvetés: 254 millió dollár.
Világméretű bevétel: 1014 millió dollár.
Rotten Tomatoes értékelése: 94%

Pókember 2 (2004)

Két éve már, hogy Peter Parker elhagyta szerelmét Mary Jane Watsont, hogy vállalhassa a szuperhős-léttel járó felelősséget. Peternek nagy nehézséget okoz, hogy megteremtse az egyensúlyt a nappal szorgalmas egyetemista, éjjel pedig szuperhős énje között. Egyre erősebb késztetést érez arra, hogy elárulja titkait szerelmének, azonban M.J. életében egy új férfi jelent meg. Mindeközben Peter legjobb barátja, a Zöld Manó fia, Harry Osborn bosszúját tervezi Pókember ellen az apja haláláért, és ráuszítja Dr. Otto Octaviust, akinek szörnyűséges robotkarjai komoly veszély jelentenek Peterre.

11. Avatar (2009)

Költségvetés: 265 millió dollár.
Világméretű bevétel: 3204 millió dollár.
Rotten Tomatoes értékelése: 83%

Érdekességek az Avatar című filmről

Egy lebénult katona a Pandora nevű bolygón kap új küldetést, ahol az emberekhez hasonlító, de nyelvükben és kultúrájukban eltérő Na’vik élnek. A gyönyörű és éritetlen világ viszont halálos veszélyeket tartogat az emberekre, akik egy különleges eljárással – régi agyuk és tudatuk megőrzésével – új testben születhetnek újjá, és Na’viként tapasztalhatják meg az idegen bolygó csodáit. A veterán viszont nem csak felfedezőként érkezett: titkos feladata van, amit minden áron végre kell hajtania, még akkor is, ha az ellenkezik elveivel.

10. Karib-tenger kalózai: Holtak kincse (2006)

Költségvetés: 267 millió dollár.
Világméretű bevétel: 1302 millió dollár.
Rotten Tomatoes értékelése: 54%

Karib-tenger kalózai: Holtak kincse (2006)

Jack Sparrow (Johnny Depp) felbukkanását ismét szerencsétlenségek és kalamajkák sora követi, többek között Will (Orlando Bloom) és Elizabeth (Keira Knightley) esküvőjének meghiúsulása. A kapitány ugyanis még mindig bajban van, mert egy  vérszerződés miatt Davy Jonesnak (Bill Nighy) továbbra is adósa, és ha nem rendezi tartozását, az átok örök rabszolgaságra kárhoztatja. Az újra felbukkanó barátok és ellenségek pedig mindent elkövetnek, hogy küldetését megnehezítsék.

9. Waterworld – Vizivilág (1995)

Költségvetés: 270 millió dollár.
Világméretű bevétel: 423 millió dollár.
Rotten Tomatoes értékelése: 42%

Waterworld - Vízivilág (Waterworld, 1995)

Eltűntek a szárazföldek, már senki nem emlékszik rá, hogy hol kéne keresni, de mindenkinek van valamilyen mese a fejében, hogy egykor hol lehettek. Közben mindenki harcol mindenkivel, egyedül egy utazó (Kevin Costner) szeli magányosan a végtelen vizeket. Egy nagyobb összecsapás után egy különleges kislányt vesz fel a hajójára, aki miatt a kalózok üldözőbe veszik. A kislány hátán rejtélyes tetoválás van, aminek segítségével eljuthatnak a létező Szárazföldhöz.

8. John Carter (2012)

Költségvetés: 275 millió dollár.
Világméretű bevétel: 305 millió dollár.
Rotten Tomatoes értékelése: 51%

John Carter (2012)

Az egykori katona, John Carter rejtélyes okból a Marson találja magát, ahol megismerkedik Tars Tarkas-szal, és a gyönyörű Dejah Tohoris hercegnővel. A bolygó szülöttei között ősi konfliktus dúl, Carter az egyetlen, aki véget vethet a hosszú viszálykodásnak. Ehhez azonban nagyobb áldozatokat kell hoznia, mint az valaha gondolta volna.

7. Harry Potter és a Félvér Herceg (2009)

Költségvetés: 279 millió dollár.
Világméretű bevétel: 1073 millió dollár.
Rotten Tomatoes értékelése: 84%

Harry Potter és a félvér herceg (2009)

Harry Potter vészterhes körülmények között kezdi meg hatodik évét a Roxfotban. Sötét felhők gyülekeznek a varázslók világa fölött, egyre több embert támadnak meg a dementorok, a Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola fölött pedig feltűnik a Sötét Jegy. Harrynek és barátainak azonban nem csak a gonosz erőivel, hanem a fiatalság gyötrelmeivel is meg kell küzdeniük. Ron barátnője, Hermione szerelme, Harry titokzatos bájital tankönyve mind elég feladatot adnának hőseinknek önmagukban is. A harc azonban elkerülhetetlen, a veszély pedig mindenhol jelen van, még ott is, ahol egyáltalán nem várnánk.

6. Bosszúállók: Ultron kora (2015)

Költségvetés: 283 millió dollár.
Világméretű bevétel: 1431 millió dollár.
Rotten Tomatoes értékelése: 75%

Bosszúállók: Ultron kora (2015)

Tony Stark úgy dönt, végre megvalósítja békefenntartó programját, azonban a dolgok nem a tervek szerint alakulnak. Amikor Burce Bannerrel együtt megalkotják a világ első mesterséges intelligenciáját, csakhamar rádöbbennek, hogy hatalmas veszélybe sodorták az egész világot. A Bosszúállóknak újra össze kell fogniuk, hogy megmentsék az emberiséget Ultron ördögi tervétől. A helyzetet azonban nem könnyítik meg a belső feszültségek és ellentétek sem…

5. Aranyhaj és a nagy gubanc (2010)

Költségvetés: 286 millió dollár
Világméretű bevétel: 669 millió dollár
Rotten Tomatoes értékelése: 89%

Aranyhaj és a nagy gubanc

Flynn Rider, a királyság legsármosabb és legkeresettebb bűnözője egy furcsa toronyban próbál menedéket találni – ehelyett azonban fogságba ejti őt Aranyhaj, a 21 méter hosszú hajkoronával rendelkező szépség. Aranyhaj ki akar szabadulni a rabságból, és megállapodást köt a tolvajjal. Kalandjaikon elkíséri őket egy aggodalmaskodó kaméleon, egy mindenlében kanál ló és a mufurc gengszterbanda is.

4. Pókember 3 (2007)

Költségvetés: 298 millió dollár
Világméretű bevétel: 1058 millió dollár
Rotten Tomatoes értékelése: 63%

10 érdekesség, amit nem gondoltál volna a Pókember-trilógiáról

Pókembernek még sosem volt ilyen nehéz dolga. Két ellensége, Venom és Homokember összefog ellene, hogy együttes erővel szálljanak szembe a hőssel. Eközben Peter megismer egy gyönyörű szőke lányt is, és bár szeretne hűséges maradni szerelméhez, Mary Jane-hez, képtelen ellenállni a csábításnak. A dolgát azonban még egy paparazzo, egy relytéjes fekete anyag, és az ellenséggé váló egykori jóbarát sem könnyíti meg.

3. Titanic (1997)

Költségvetés: 298 millió dollár
Világméretű bevétel: 3142 millió dollár
Rotten Tomatoes értékelése: 88%

Titanic (1997)

A XX. század kezdetén megépítik a kor legnagyobb tengeri hajóját, a Titanicot. 1912. április 10-én a Titanic elindul Southampton kikötőjéből, hogy két megállással végül megérkezzen New Yorkba. A luxushajó a figyelmeztetések ellenére nem tudja elkerülni az ütközést egy jégheggyel, így két nappal az indulás után, fedélzetén több száz utassal elsüllyed.

A filmtörténelem 10 legnagyobb filmes buktája

2. Karib-tenger kalózai: A világ végén (2007)

Költségvetés: 347 millió dollár
Világméretű bevétel: 1.144 millió dollár
Rotten Tomatoes értékelése: 45%

Karib-tenger kalózai: A világ végén (2007)

Will Turner és Elizabeth Swann összefognak régi ellenségükkel Barbossa-val, hogy megmentsék Jack Sparrow kapitányt és Bill Turnert. Keletre hajóznak, ahol összetalálkoznak az új gonosztevővel, Sao Feng-gel, aki a “Világ végére” vezetõ térképet keresi. Feng a Császárnõ nevû hajó kapitánya, amelyen vendégül látja a titokzatos “sárkány-asszonyt”. Will és Barbarossa végül a tengerfenéken találja meg Jack Sparrow kapitányt és hajóját, a Fekete Gyöngyöt. Együtt szinte lehajóznak a térképrõl, árulás és hûtlenség között navigálva szövetségeseket keresnek, hogy megvívják utolsó döntõ csatájukat.

1. Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken (2011)

Költségvetés: 403 millió dollár.
Világméretű bevétel: 1149 millió dollár.
Rotten Tomatoes értékelése: 32%

Penélope Cruz érdekességek

Vajon nem éppen azért kapta-e az újabb epizód az Ismeretlen vizeken alcímet, mert a híres-hírhedt Jack Sparrow kapitánynak (Johnny Depp) most nemcsak a vérszomjas ellenfelekkel kell megküzdenie, hanem zöld ágra kell vergődnie a férfiak legádázabb kihívójával, a szép nővel is? A kalóz múltjából felbukkanó Angelica (Penélope Cruz) behálózza Jacket, aki hirtelen a rettegett Feketeszakáll (Ian McShane) hajóján találja magát…

(Forrás: cinemániás és mafab)


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·