FILMEZZUNK.HU
8 érdekesség, amit talán még nem tudtál Ingrid Bergman-ról

8 érdekesség, amit talán még nem tudtál Ingrid Bergman-ról

10920

Ingrid Bergman érdekességek

Ingrid Bergman 1915. augusztus 29-én született Svédországban, Stockholmban, vagyis a napokban van a 108. évfordulója a születésének. Bergman minden idők egyik legsikeresebb színésznőjeként van számon tartva, ugyanis színészi pályafutása alatt háromszor is kiérdemelte a legrangosabb díjat, az Oscar szobrocskát. Először 1945-ben a Gázláng című produkciójáért választották meg a legjobb színésznőnek, majd 57-ben az Anasztázia filmjével lett a legjobb, amiért nem mellesleg Golden Globe-díjat is kapott. Mindezek után, 18 évvel később újra a csúcsra tudott jutni, mégpedig a Gyilkosság az Orient expresszen-ben nyújtott kimagasló játékáért.

 A három Oscar-díjas Ingrid Bergman ma lenne 101 éves

Bergman minden idők egyik legsikeresebb színésznőjeként van számon tartva, ugyanis színészi pályafutása alatt háromszor is kiérdemelte a legrangosabb díjat, az Oscar szobrocskát.

Szülei gyors elvesztése

Két éves volt, amikor édesanyja, a német származású Friedel Adler meghalt. 13 éves koráig édesapja, Justus Bergman nevelte, majd annak halála után rokonokhoz került.

Becenév

Tucatnyi svéd filmszerep után 1939-ben választotta ki David O. Selznick egy korábbi, 1936-ban készült svéd nyelvű filmje, az Intermezzo angol nyelvű remake-jének főszerepére. A film hatalmas siker lett, és „Svédország fényes ajándéka” megérkezett Hollywoodba.

A három Oscar-díjas Ingrid Bergman ma lenne 101 éves

Folyamatos Oscar-gála

Három Oscar-díján kívül, további négy Oscar jelöléssel is büszkélkedhet: Akiért a harang szól (1944), A Szent Mary harangjai (1946), Szent Johanna (1949), Őszi szonáta (1979)

Lelkiismeret furdalás

Miután Ingrid Bergman átvette az Oscart, elnézést kért Valentina Cortese-től, akit az Amerikai éjszaka (1973) című filmben nyújtott alakításáért jelöltek a díjra, mert megítélése szerint ő jobban megérdemelte volna.

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · ·