FILMEZZUNK.HU
A legjobb nyomozós filmek

10 legjobb nyomozós film, amelyet mindenképpen látnod kell

548

A legjobb nyomozós filmek

Ha valamilyen izgalomra vágysz, akkor jó helyen jársz. A Filmezzünk.hu-n most összegyűjtöttünk 10 nyomozós filmet, amit mindenképpen látnotok kell! Neked melyik a kedvenc nyomozós filmed? Oszd meg velünk kommentben vagy hozzászólásban a Facebook oldalunkon!

A filmek sorrendje kizárólag saját véleményen alapszik.

10. Lángoló Mississippi /Mississippi Burning, 1988/

1964-ben az Államok déli területein három polgárjogi aktivistát ölnek meg. Két FBI-ügynök a Mississippi államban található kisvárosba utazik, hogy felderítsék a gyilkossági ügyeket. A páros eltérő módszerekkel dolgozik: míg Anderson egy kemény és rámenős férfi, Ward tiszteli és betartja a szabályokat. Ahogy egyre jobban elmélyednek az ügybe, kiderül, hogy a halálesetekhez a Ku-Klux-Klannak és a város szinte összes fehér polgárainak köze van.

Lángoló Mississippi /Mississippi Burning, 1988/

9. Hetedik /Seven, 1995/

David Mills (Brad Pitt) újonc nyomozó és társa, a nyugdíjba készülő William Sommerset (Morgan Freeman) egy elvetemült sorozatgyilkos után nyomoz, aki a bibliai hét fő bűn szerint szedi áldozatait, és kegyetlensége nem ismer határokat. Módszerei nem csak a fiatal, lobbanékony nyomozót döbbentik meg, hanem sokat látott, higgadt társát is. A nyomasztóan izgalmas történet olyan végkifejletet tartogat, ami valóban csak egy zseniális bűnöző elvetemült tervében valósulhat meg.

Hetedik (Se7en, 1995)

8. A bárányok hallgatnak /The Silence of the Lambs, 1991/

Clarice Starling (Jodie Foster) FBI-os karriejébe egy nagy kihívás érkezik, Dr. Hannibal Lecter (Anthony Hopkins) közelébe kell férkőznie, hogy rávegye, segítsen megoldani egy ügyet, melyben Dr. Lecter módszereit utánozva “Buffalo Bill” gyilkol. A fiatal levadászott nőket megnyúzza, hogy ruhát készíthessen a bőrükből magának. A meggyilkolt nők torkában pedig az átváltozás jelképét, a halálfejes pillangó gubóját hagyta névjegyként. Így kerül a képbe a zseniális pszihopata pszihiáter sorozatgyilkos Dr. Lecter, aki egyedül ismerheti Buffalo Bill titkát.

A bárányok hallgatnak /The Silence of the Lambs, 1991/

7. A tégla /The Departed, 2006/

Úgy tűnik, a maffia túlságosan is jól értesült a rendősrég ügyeiben, ezért a fiatal rendőr, Billy Costigan beépül Frank Costello maffiavezér szervezetébe, hogy lebuktassa a téglát. Csakhogy eközben egy másik rendőr, Colin Sullivan épp azon dolgozik, hogy elhárítsa magáról a gyanút. Azonban amikor megkezdődik kettejük macska-egér játéka, kiderül, hogy sokkal több forog kockán, mint kettejük élete.

A tégla 2006

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · ·