FILMEZZUNK.HU

Liam Neeson főszereplésével itt a Watergate-botrányról szóló film első előzetese

4469

Mark Felt: The Man Who Brought Down the White House (2017) – Előzetes

Liam Neeson az utóbbi években a testi erejével, illetve fegyverek segítségével tett igazságot, a legújabb filmjében azonban csupán szavakkal indul harcba. A Watergate-botrány kiszivárogtatójáról, Mark Feltről szól a The Man Who Brought Down the White House című történelmi dráma, amelynek “első betekintős” előzetesét a youtube véletlenül dobta fel, pedig pár hónappal ezelőtti anyag. Ezt pótolnám most, hiszen Peter Landesman író-rendező legújabbjáról van szó, amelyben Liam Neeson mellett Diane Lane, Ike Barinholtz, Maika Monroe, Kate Walsh, Michael C. Hall és Marton Csokas is főszerepet játszik. 

Mark Felt: The Man Who Brought Down the White House (2017) - Előzetes

Peter Landesman rendezésében valósul meg a produkció, ami történelmi kémthriller, és amelyben Neeson egy “Mély torokként” ismert informátort fog alakítani. “Mély Torok” (Deep Throat) Bob Woodward titkos informátorának fedőneve volt, aki információt szivárogtatott ki az Egyesült Államok elnöke, Richard Nixon részvételéről a Watergate-botrányban. Az illető lényeges információforrás volt Woodward és Carl Bernstein számára, amikor megírták leleplező cikksorozatukat a The Washington Post számára; a botrány végül az elnök lemondásához vezetett, és börtönbe juttatta a Fehér Ház személyzeti főnökét, H. R. Haldemant és az elnök tanácsadóját, John Ehrlichmant. Mély Torok létezését Woodward és Bernstein Az elnök embereicímű könyvükben fedték fel, melyből később Oscar-díjas film is készült azonos címmel, amelyben a karaktert Hal Holbrook alakítja. A Mély Torok név egy népszerű pornófilm nevéből származik és az informátor sötét hátterére utal. Szintén Mély Toroknak hívják az X-akták első sorozatában Mulder és Scully ügynökök informátorát.

Landesman saját kezűleg írta a film forgatókönyvét, és producerként is részt vesz a film gyártásában. A MadRiver Pictures finanszírozza és producálja is az alkotást, de a Scott Free Productions és a Playtone and Cara Films is beszáll a projektbe ugyanilyen formában. Továbbá Ridley Scott, Gary Goetzman, Tom Hanks, Giannina Scott, Marc Butan, Christopher Woodrow és Jay Roach producerként felügyeli a filmet.

(Forrás: Filmnews)


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·