FILMEZZUNK.HU
Colin Firth legjobb filmjei

10 Colin Firth film, amit látnod kell

23274

Colin Firth legjobb filmjei

Ha azt mondjuk Colin Firth, akkor mindannyiunknak a dölyfös Mr. Darcy jut eszébe. Ebben a szerepben vált igazán ismerté és közkedvelté. A király beszéde című filmjében nyújtott kitűnő alakításáért Oscar-díjra jelölték, amelyet meg is nyert. A rendkívül közkedvelt színész a napokban ünnepli születésnapját, így ez alkalomból legjobb filmjeit gyűjtöttük össze. A sorrend kizárólag saját véleményen alapszik.

Neked melyik a kedvenc Colin Firth filmed? Oszd meg velünk kommentben vagy hozzászólásban a Filmezzünk.hu facebook oldalán!

10. A háború démonjai (The Railway Man, 2013)

A háború démonai című filmdráma főhőse Eric, aki háborús hősként a vasót szerelmese. Feleségével, Patty-vel is egy utazáson ismerkedett meg. A házasságkötést követően Pattsy rájön, hogy Eric-kel nincs minden rendben: időnkét rohamai vannak és egyre jobban kezd magába fordulni. A fiatalasszony férje egyik volt katonatárstól megtudja, hogy a háborúban durva megaláztatások érték őket, amit Eric valószínűleg nem tudott feldolgozni. Ám kiderül, hogy a kínzásokban részt vevő egyik japán katona él és egy múzeumban idegenvezető, így Eric elindul, hogy lezárja a múltat…

A háború démonjai (The Railway Man, 2013)

9. Miről álmodik a lány? (What A Girl Wants, 2003)

Daphne Reynolds (Amanda Bynes) arról álmodik, hogy egy napon megismerheti sosem látott édesapját, akivel édesanyja tizenhét évvel ezelőtt forgószélszerű szerelembe esett, ám a férfi szigorú arisztokrata családja miatt el kellett válniuk. Mivel Daphne nem hajlandó lemondani arról a régi álmáról, hogy kapcsolat alakuljon ki közte és régóta hiányolt apja között, 17. születésnapján hirtelen Londonba repül. Itt szembesül azzal, hogy édesapja nem más, mint Anglia egyik legismertebb politikusa, Lord Henry Dashwood (Colin Firth).

Miről álmodik a lány? /What a Girl Wants, 2003/

8. Nanny McPhee – A varázsdada (Nanny McPhee, 2006)

Amikor Nanny McPhee felbukkan a Brown-házban, a hét gyerek, akik alig egy esztendeje veszítették el az édesanyjukat, azonnal ellenséget látnak benne. Nem elég, hogy rusnya, azt gondolják róla, hogy gonosz, sőt, lehet, hogy egyenesen boszorkány. Egy szörnyű, ijesztő nevelőnő. Ám hiába akarnak borsot törni az orra alá, hogy ugyanúgy elűzzék őt is, mint azt tették az előző tizenhét dada esetében, a varázserejével szemben tehetetlenek. Minden kezd megváltozni, és a házban egyszer csak minden úgy történik, ahogy Nanny McPhee szeretné.

Nanny McPhee - A varázsdada (Nanny McPhee, 2006)

7. Bridget Jones naplója (Bridget Jones’s Diary, 2001)

A harmincas szingli Bridget Jones nem elégedett magával. Újévi fogadalmat tesz, miszerint leszámol rossz szokásaival, és rendbeszedi az életét: leszokik a cigiről és az italról, elkerüli a bajos pasikat, és végre talál magának valakit, akivel boldog tud lenni. A dolog azonban nehezebben indul, mint gondolná. Bridgetnek sok megpróbáltatást kell kiállnia, míg végre rájön, ki is való igazából neki.

Bridget Jones naplója /Bridget Jone’s Diary, 2001/

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·