FILMEZZUNK.HU
Heti mozibemutatók (2017.09.14-től) – Lesz miből válogatni!

Heti mozibemutatók (2017.09.14-től) – Lesz miből válogatni!

6556

Heti mozibemutatók – 2017. szeptember 14-től

A héten terveznél moziba menni, de nem tudod, hogy mit nézz meg? Segítünk! Reese Witherspoon újabb vígjátékkal jelentkezik, Michael Keaton kiképzi Dylan O’Brien-t a gyilkolásra, Sylvester Stallone ezúttal szinkronhangként próbál a kegyeinkbe férkőzni, míg a magyarok egy dokumentumfilmmel próbálkoznak. No, de lássuk picit bővebben, hogy mik is lesznek e hét csütörtökétől a friss heti mozibemutatók!

Újra otthon (Home Again)

A nemrég elvált Alice (Reese Witherspoon) új életet kezdene, ezért lányaival együtt visszaköltözik szülővárosába, Los Angelesbe. A 40. születésnapi buliján megismerkedik három feltörekvő fiatal filmessel, akik épp producert és nem mellesleg albérletet keresnek. Amikor anyja (Candice Bergen) unszolására Alice beleegyezik, hogy ideiglenesen beköltözzenek a vendégházba, meglepően jól alakulnak a dolgok. A kibővített családi idillbe azonban váratlanul betoppan a volt férj (Michael Sheen), aki hirtelen nem is tudja melyikükre legyen jobban féltékeny.

Korhatár: 12+
Stílus: romantikus, vígjáték, dráma
Nemzet: amerikai
Hossz: 97 perc
Rendező: Hallie Meyers-Shyer

Amerikai bérgyilkos (American Assassin)

Sok évvel azelőtt, hogy megkezdte volna a harcot a terroristák ellen, Mitch Rapp egy tehetséges diák és sportoló volt. Azonban egy tragédiát követően beválogatták őt az ország titkos elit osztagának kiképzésére.  Rapp halálos képességekre tett szert, melyekkel felvértezve a legbeszélyesebb ellenfelek száll harcba.

Korhatár: 16+
Stílus: akció, thriller
Nemzet: amerikai
Hossz: 111 perc
Rendező: Michael Cuesta

Állati jó kekszek (Animal Crackers)

Egy család kénytelen használni egy mágikus dobozt, hogy megmentsék a csőd szélére jutott cirkuszt, mielőtt megkaparintaná azt a gonosz Horatio P. Huntington.

Korhatár: 16+
Stílus: animációs, kaland, vígjáték
Nemzet: amerikai, kínai, dél-koreai, spanyol
Hossz: 94 perc
Rendező: Tony BancroftScott Christian Sava

Bartók

Sipos József dokumentumfilmje Bartók Béla életét és munkásságát mutatja be, annak a zeneszerzőét, akire az egész nemzet büszkén emlékezik. Bartók Béla fia, Péter hetven éve az Egyesült Államokba utazott családjával. Élete nagy részét édesapja hagyatékának szentelte, de a családi titkokat eddig még nem osztotta meg a nyilvánossággal. A most kilencvenkét éves Bartók Péter a legnagyobb őszinteséggel szólal meg. Fény derül arra, milyen kapcsolatot ápolt a legendás zeneszerző a családtagjaival, édesanyjával, feleségével, gyermekével, szerelmeivel és kollégáival. Kiderül az is, hogy milyen személyes tragédiának élte meg Bartók a haza elhagyását. A film mégsem egyoldalú, nem csak Péter szólal meg, Bartók Béla levelezéseibe, naplójába és a korabeli kritikusok írásaiba is betekintést kapunk.

Korhatár: 12+
Stílus: dokumentum
Nemzet: magyar
Hossz: 65 perc
Rendező: Bartók Péter

Fantasztikus utazás Óz birodalmába (Urfin Dzhyus i ego derevyannye soldaty)

A gonosz és számító Urfin lett Óz birodalmának uralkodója, ugyanis készített egy seregnyi fabábut, akikkel sikerült elfoglalnia Smaragdvárost. Urfin már a győzelmét ünnepli, amikor megjelenik Dorothy, hogy a Madárijesztővel, a Bádogemberrel és az Oroszlánnal felvegyék a harcot Urfin zsarnoksága ellen.

Korhatár: 6+
Stílus: animációs, családi, kaland
Nemzet: orosz
Rendező: Fyodor DmitrievDarina Shmidt

David Gilmour Live at Pompeii (David Gilmour Live at Pompeii)

45 évvel a legendás Pink Floyd Live at Pompeii koncertfilm felvételei után, 2016. júliusában David Gilmour visszatért a római kori amfiteátrumba és a „Rattle That Lock” szólóalbumját népszerűsítő turné keretében 2600 szerencsés rajongó előtt adott két egymást követő estén koncertet. Gilmour megőrizte a monumentális Pink Floyd koncertek audio-vizuális performansz jellegét, a koncert során a lézerek és a pirotechnikai trükkök mellett egy hatalmas köríves vászonra kivetítve külön erre az előadásra készített élő videomix színesítette a válogatott dalokból álló koncertet.

Korhatár: 12+
Stílus: dokumentum, koncert
Nemzet: brit
Hossz: 125 perc
Rendező: Gavin Elder

(Történetek forrása)

//milos//


Article Tags: · · · · · · · ·