FILMEZZUNK.HU

10 legjobb utazós film, amit mindenképpen látnod kell

28553

A legjobb utazós filmek

Utazni mindig jó. Felfedezni új helyeket, felfedezni új kultúrát, megismerkedni új emberekkel igazi élményt jelent és megszínezi a szürke hétköznapokat. A filmes gyűjteményben a legjobb utazós filmeket gyűjtöttük össze, hogy kedvet kapj egy utazós kalandra. Neked melyik a kedvenc utazós filmed? Oszd meg velünk kommentben vagy hozzászólásban a Facebook oldalunkonA filmek sorrendje kizárólag saját véleményen alapszik!

10. Ízek, imák, szerelmek /Eat Pray Love, 2010/

Liznek mindene megvan, amiről csak egy nő álmodhat: férj, ház, sikeres írói karrier. Ám ő mégis boldogtalan. Valami másra vágyik, bár maga sem tudja pontosan, hogy mire. Elköltözik otthonról, elválik a férjétől, Steventől, és viszonyt kezd egy nála jóval fiatalabb színésszel, Daviddel. De igazából ez sem elégíti ki. Úgy érzi, levegőváltozásra van szüksége, ezért világkörüli útra indul. Olaszországban felfedezi az élet örömeit, Indiában a szellemét és a lelkét ápolja, mígnem Bali szigetén megtalálja a belső egyensúlyát. Ráadásul találkozik Felipével, a bohém brazillal.

Ízek, imák, szerelmek (Eat, Pray, Love, 2010)

9. Mielőtt éjfélt üt az óra /Before Midnight, 2013/

Jesse és Celine már egy Párizsban élő párt alkotnak. Előző – kilenc évvel korábbi – találkozásuk gyümölcseként ikerlányok szülei lettek. Miután Hank velük töltötte a nyarat Messiniában, hazautazik Amerikába. A fiúval eltöltött idő Jesse-ben felébreszti a vágyat hazája iránt és javasolja feleségének, hogy Párizsból költözzenek a tengerentúlra. Celine, annak ellenére, hogy munkájában új kihívást keres, visszautasítja a költözést. Barátaik érezvén az elnyomott feszültséget Jesse és Celine között, egy tengerparti luxushotelben eltöltött éjszakát ajándékoznak a párnak. Celine ódzkodik elfogadni az ajándékot, azonban a barátok hajthatatlanok. Végül Celine és Jesse gyalog indulnak el a festői vidéken, flörtölgetve, vitatkozva és szívszorító őszinteséggel beszélgetve magukról, érzelmeikről, az életükről.

Mielőtt éjfélt üt az óra /Before Midnight, 2013/

8. A marokkói kaland /Hideous Kinky, 1998/

A marokkói kaland két lánytestvér története (az egyikük 7, a másikuk 5 éves), akik hippi édesanyjukkal utaznak Londontól Marokkóig. Útjuk során számos kalanddal, tapasztalattal lesznek gazdagabbak miközben anyjuk a szabadságot és a szerelmet keresi. A történetet a legkisebb lány szemein keresztül ismerhetjük meg.

A marokkói kaland /Hideous Kinky, 1998/

7. Az utazó /The Tourist, 2010/

Frank Olaszországba érkezik, hogy kiheverjen egy szerelmi csalódást. Elsőre úgy tűnik, könnyű dolga lesz, ugyanis megismerkedik a gyönyörű Elise-vel. Mindkettejüknek megvannak a maga titkaik, melyek miatt olyan hihetetlen kalandokba keverednek, melyek során még az sem egyértelmű, hogy valójában ki üldöz kit.

Az utazó /The Tourist, 2010/

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·