FILMEZZUNK.HU
A legjobb buddy cop filmek

10 legjobb buddy cop film, amit feltétlen látnod kell

646

A legjobb buddy cop filmek

Mi a jobb egy zsarunál a filmvásznon? Naná, hogy kettő! A buddy cop filmek igazi fénykora a 80-as években volt, a 90-es évekre is jutott belőlük pár érdekes darab, de a 2000-es években már csak elvétve találkoztunk emlékezetes alkotással a műfajból. Nem volt könnyű a 10-es lista összeállítása, ami természetesen teljesen szubjektív, ezek a mi kedvenceink, kíváncsian várjuk a véleményeteket!

10. Beverly Hills-i zsaru (Beverly Hills Cop, 1984)

Axel Foley (Eddie Murphy), a detroiti zsaru örömmel veszi barátja, Mikey Tandino (James Russo) látogatását Kaliforniából. Sajnos Axel nem tud sokáig örülni a helyzetnek, ugyanis Mikey-t a szeme előtt gyilkolják meg. Az elkövető egy bizonyos Zack (Jonathan Banks), akit Axel egészen Kaliforniáig követ. Itt a Beverly Hills-i rendőrfőnök, Andrew Bogomil (Ronny Cox) nyomozónak azt az utasítást adja, hogy tartsa Axelt szemmel. Axel jó zsaru, de mások a módszerei, mint amit Beverly Hillsben megszoktak. Végül Axelnek sikerül szövetséget kötnie az utána szaglászó nyomozóval, és együtt próbálják meg lefülelni Zacket.

Beverly Hills-i zsaru (1984, Beverly Hills Cop)

9. 48 óra (48 Hrs., 1982)

Jack Cates nyomozó igen nehéz helyzetbe kerül egy gyilkossági ügy nyomozása során. Ganz, a helyi maffiózó az első számú gyanúsított, akit azonban szinte lehetetlen lenne elkapni, ha egykori embereinek egyike nem segít a rendőrségnek. Cates Reggie Hammond személyében talál is ilyen embert. Egyetlen probléma van csupán: Hammond éppen a börtönbüntetését tölti. A nyomozónak azonban sikerül elérnie, hogy 48 órára kiengedjék a bűnözőt. A két férfi együtt kell, hogy megoldja a gyilkossági ügyet, ám eközben Cates-nek arra is oda kell figyelnie, hogy Hammond nem készül-e valamire.

48 óra (1982, 48 Hrs.)

8. Starsky és Hutch (Starsky & Hutch, 2004)

David Starsky (Ben Stiller) egy megállíthatatlan nyomozó, aki mániákusan üldözi a bűnt. Lelkesedése olyan nagy, hogy senki sem bírja sokáig tartani vele a tempót. Legújabb társa Ken Hutchinson (Owen Wilson), egy kissé “romlott” zsaru. Nem végzi rosszul a dolgát, csak éppen még azt nem döntötte el, hogy a törvény melyik oldalán is áll. Ketten együtt ülnek be Starsky tűzpiros Gran Torinójába, hogy felderítsenek egy gyilkossági ügyet. A nyomozás során Hutch egyik informátora és egy pom-pom lány is a segítségükre lesz.

A legismertebb színész párosok jelenkori filmtörténetünkben - Starsky és Hutch

7. Női szervek (The Heat, 2013)

Sarah Ashburn (Sandra Bullock) kőkemény FBI-ügynök. Férfiakat is meghazudtoló precíz és mindenre elszánt munkamániás, akit azonban ki nem állhatnak a kollégái, és összeférhetetlensége miatt távol tartanak a ranglétrától. Most egy új ügyet és új társat kap a bostoni rendőrségtől: a szinte igénytelenségig laza, de szintén tökös Shannon Mullinst (Melissa McCarthy), aki a körzetében minden drogügyletben otthon van. Egy drogbáró után kell együtt nyomozniuk, bár mindketten magányos farkasok. Az akció hevében megértik a csapatmunka lényegét, és a saját magányuk okát is. Idővel egyre világosabb lesz számukra, hogy kitűnő párost alkotnak.

Sandra Bullock és Melissa McCarthy - Női szervek (2013)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·