FILMEZZUNK.HU
Hétvégi bevételi lista, USA - Jennifer Lawrence csúnyán befürdött!

Hétvégi bevételi lista, USA – Jennifer Lawrence csúnyán befürdött!

2090

Hétvégi bevételi lista, USA – 2017. szeptember 15-17.

Nem is volt kérdés, hogy ismét a Stephen King adaptáció végez az élen, könnyedén áthaladt a 200 millión. Horrorhoz képest egészen korrekt csökkenést produkált, de azért a hatalmas nyitány mellett rengeteg lelkes és éltető kritika is született.

Darren Aronofsky új filmje viszont mellément. A direktor általában nem széles tömegek számára gyártja műveit, hanem megvan a saját célközönsége. És a stúdió marketingesei elkövették a hibát, hogy erre nem figyeltek. Talán abban bíztak, hogy Jennifer Lawrence neve behúzza az embereket a mozikba. Mindemellett a CinemaScore felmérése azt mutatja, hogy Aronofsky sem állt a helyzet magaslatán, mivel a nézők konkrétan egyest adtak az Anyámnak (mother!). Az imdb-n azért még tartja magát. Elvileg csak 30 milliós volt a büdzsé, ám a Deadline információi szerint ennél lehet, hogy több volt, hiszen Lawrence is elkér 10-15 milliót, Ed Harris és Michelle Pfeiffer szintén haza szokott vinni pár milliót egy-egy szerep után. Szóval a 7,5 milliós nyitány eléggé gyenge. Mennyire volt szerencsés pont az Az (It) után betenni? Tulajdonképpen talán egy-két millióval lehetett volna több, hiszen a rossz híre elterjed, akkor a vacillálók sem fognak beülni rá.

Az (It)

Az Az (It) simán megtartotta vezető pozícióját második hetében is

A CBS-nél elégedetten dőltek hátra Az amerikai bérgyilkos (American Assassin) bevétele láttán. Nagyjából erre számítottak és a közel 15 milliós összeg eléggé korrekt. A mestergyilkos (The Mechanic) 11.4 millióval indított, a John Wick pedig 14.4 milliót tudott felmutatni. Alapvetően az idősebb férfiakat célozták meg a kampány során, főleg az NFL, az NCAA, UFC meccsek alatt mentek a tv spotok. Volt néhány speciális előadás is Vincent Flynn író részvételével (az ő regénye alapján készült a film), sőt, 22 katonai bázison is leadták.

Mindeközben a Sokkal több, mint testőr (The Hitman’s Bodyguard) csak 26 %-os csökkenést produkált és áthaladt a 70 millión. Annabelle hamarosan áthalad a százason, úgy 100.000 dollár hiányzik. Pókember pedig átjutott a 330 millión.

Amerikai hétvégi bevételi lista:

  1. Az – $60M / $371,3M
  2. Amerikai bérgyilkos – $14,8M / $21M
  3. Anyám! – $7,5M / $13,5M
  4. Újra otthon – $5,3M / $17,1M
  5. Sokkal több mint testőr – $3,5M / $70,3M
  6. Annabelle 2. – A teremtés – $2,6M / $291,1M
  7. Wind River – Gyilkos nyomon – $2,5M / $29,1M
  8. Balerina – $2,1M / $102,5M
  9. Pókember: Hazatérés – $1,8M / $861,2M
  10. Dunkirk – $1,3M / $508,3M

(Sötéttel a frissen bemutatott filmek vannak; első oszlop a hétvégi amerikai bevételt, második oszlop az összbevételt mutatja)

(Amerikai hétvégi bevételi lista ADATAI; Egyéb forrás: Filmdroid)


Article Tags: ·