FILMEZZUNK.HU
TOP10: A legjobb macsós filmek

10 macsós film, amit kár lenne kihagynod

15442

TOP10: A legjobb macsós filmek

Az emberek különbözőek a filmnézési szokásokban is. Van, aki a vígjátékot szereti, van, aki a romantikus- kosztümös filmekért van oda. Egyvalami biztos, az alábbi listában szereplő filmeket sokan kedvelik, hiszen tele vannak bátorsággal, leleményességgel, férfierővel, harccal, akcióval és még folytathatnánk a sort. Jöjjenek, hát a legmacsósabb produkciók. A filmek sorrendje kizárólag saját véleményen alapszik.

Neked melyik a kedvenc macsós filmed? Oszd meg velünk kommentben vagy hozzászólásban a Facebook oldalunkon!

1) Gladiátor /Gladiator, 2000/

Maximus (Russell Crowe) közkedvelt és jónevű római katona, aki az idős uralkodó, Marcus Aurelius bizalmát is élvezi. Ám ezt Marcus Aurelius féltékeny és őrült fia, Commodus nem nézi jó szemmel, és amikor lehetősége nyílik rá, elárulja, és rabszolgakereskedők kezére juttatja Maximust. A katona gladiátorként Rómába kerül, ahol lehetősége nyílik rá, hogy az őrült zsarnok hatalmát megdöntse, ehhez viszont szüksége van a népre is, amely talán még nem vesztette el józan ítélőképességét.

Elképesztő filmes bakik a Gladiátor című filmben

2) Hazafi /The Patriot, 2000/

Benjamin Martin (Mel Gibson), a hétgyermekes családapa igyekszik békében élni, pedig régebben ő is kivette a részét a háborúskodásból. De a történelem ismétli önmagát, és az amerikai függetlenségi háborúban legnagyobb fia, Gabriel (Heath Ledger) az első között önként jelentkezik. Egy brit katona azonban megöli a fiút. Ettől kezdve már Benjamin sem tud érzéketlen maradni, újra fegyvert ragad, és miközben a hazáért küzd, meg akarja torolni fia halálát is.

A hazafi (2000)

3) A tégla /The Departed, 2006/

Úgy tűnik, a maffia túlságosan is jól értesült a rendőrség ügyeiben, ezért a fiatal rendőr, Billy Costigan beépül Frank Costello maffiavezér szervezetébe, hogy lebuktassa a téglát. Csakhogy eközben egy másik rendőr, Colin Sullivan épp azon dolgozik, hogy elhárítsa magáról a gyanút. Azonban amikor megkezdődik kettejük macska-egér játéka, kiderül, hogy sokkal több forog kockán, mint kettejük élete. Martin Scorsese Oscar-díjas remake-je a 2006-os év egyik legnagyobb sikerfilmje volt olyan színészekkel a főszerepben, mint Leonardo DiCaprio, Matt Damon és Jack Nicholson.

A tégla 2006

4) A rettenthetetlen /Braveheart, 1995/

Sir William Wallace a skót tröténelem egyik legemblematikusabb figurája. Hosszú távollét után hazaérkezvén szembesül azzal, hogy országában a kegyetlen I. Edward, angol király uralkodása miatt kaotikus állapotok uralkodnak. Hosszú rábeszélés és hősies példamutatás árán hadsereggé kovácsolja a hitehagyott skót népet, és a sereg élén csatába indul a szabadságért.

A rettenthetetlen (Braveheart, 1995)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·