FILMEZZUNK.HU
Érdekesség az Isten megbocsát, én nem! című filmről

10 meglepő érdekesség az Isten megbocsát, én nem! című filmről

12353

Érdekesség az Isten megbocsát, én nem! című filmről

Az Isten megbocsát, én nem! (eredeti cím olaszul: Dio perdona… Io no!, angolul: God forgives, I don’t) 1967-ben bemutatott egész estés, spanyol közreműködéssel is készült olasz westernfilm, a két legendás pofonosztó, Bud Spencer és Terence Hill főszereplésével. Alábbi cikkünkben erről a mára már klasszikussá váló, megunhatatlan című filmről olvashattok néhány érdekességet, amiről még lehet, hogy eddig nem is hallottatok.

Bud Spencer és Terence Hill első olyan közös filmjeként jelentős

1) Bud Spencer és Terence Hill első olyan közös filmjeként jelentős, melyben művésznevükön szerepelnek (1959-ben a Hannibál című filmben még eredeti nevükön játszottak rövid mellékszerepet, közös jelenet nélkül).

2) Terence Hill egy másik színész lábtörése miatt kaphatta meg a szerepet. Cat Stevens karakterét eredetileg Peter Martell formálta volna meg, aki épp 1 héttel a forgatást megelőzően eltörte a lábát. A baleset állítólag azért történt, mert részeg volt, feleségét meg akarta rúgni, de helyette a falat találta el.

Bud Spencer és Terence Hill első olyan közös filmjeként jelentős

3) A film Magyarországon Nincs bocsánat és Bunyó húsvétig címmel egyaránt ismert.

4) Az Isten megbocsát, én nem című film még nem tartalmazza a Bud Spencer és Terence Hill páros elhíresült vérmentes verekedését. A duó későbbi vígjátékaitól nagyban különbözik, azoknál jóval durvább: még nincsenek a később megszokott vértelen pofonok, ugyanakkor olyan jelenetek is láthatók, mint tüzes vassal kínzás, kútba fojtogatás, kés hajítása az ellenség nyakába.

Érdekesség az Isten megbocsát, én nem! című filmről

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · ·