FILMEZZUNK.HU
Heti mozibemutatók (2017.09.14-től) – Van valami jó film a mozikban?

Heti mozibemutatók (2017.09.28-tól) – Van valami jó film a mozikban?

6215

Heti mozibemutatók – 2017. szeptember 28-tól

A héten terveznél moziba menni, de nem tudod, hogy mit nézz meg? Segítünk! Öt fiatal színész a halállal kísérletezik, a britek egy ütős akciófilmmel próbálkoznak, jön két film is néhány évszázaddal ezelőttről, sztárparádéval érkezik egy amerikai dráma és végül, de nem utolsó sorban egy izraeli animációs is felkerül az étlapra. No, de lássuk picit bővebben, hogy mik is lesznek e hét csütörtökétől a friss heti mozibemutatók!

Egyenesen át (Flatliners)

A történet főhőse öt fiatal orvostan hallgató, akik bármire hajlandóak, hogy megfejtség az ‘élet a halál után’ rejtélyét. Egy veszélyes kísérletet találnak ki, melynek légyege, hogy rövid időre leállítják a saját szívműködésüket, hogy halálközeli élményben legyen részük, és bepillantást nyerjenek a túlvilágba. Ennek azonban hatalmas ára van, és nem csak saját bűneikkel és múltjukkal, de a kísérlet paranormális következményeivel is szembe kell nézniük.

Korhatár: 16+
Stílus: sci-fi, horror, dráma
Nemzet: amerikai
Rendező: Niels Arden Oplev

Stratton (Stratton)

A Stratton rendezője az akciófilmek egyik legelismertebb alakja, Simon West (Con Air – A fegyencjárat, Lara Croft: Tomb Raider, The Expendables – A feláldozhatók 2.) John Stratton karakterét és történeteit Duncan Falconer, az elitosztagosból lett regényíró alkotta meg saját élményei alapján, eddig tíz könyvet írt a témában.

Korhatár: 16+
Stílus: akció, thriller
Nemzet: brit
Hossz: 94 perc
Rendező: Simon West

Tulipánláz (Tulip Fever)

A 17. századi Amszterdamban az elárvult Sophiát házasságba kényszerítik egy vagyonos és befolyásos kereskedővel, ami anyagi biztonságot, de egyben boldogtalanságot is jelent a lány számára. Amikor férje portrét rendel róla, szenvedélyes viszonyba bonyolódik fiatal festőjével. Hogy elmenekülhessenek a kereskedő messzire érő kezei elől, a két szerelmes mindent kockára téve beszáll a tulipánhagyma-üzletbe, abban a reményben, hogy a megfelelő mennyiségű hagymával elég pénzre tesznek szert szabadságuk megváltásához.

Korhatár: 12+
Stílus: romantikus, dráma
Nemzet: brit, amerikai
Hossz: 107 perc
Rendező: Justin Chadwick

Lady Macbeth (Lady Macbeth)

A film Nikolai Leskov regénye alapján készült. A történet a 19. században játszódik. Egy fiatal lányt, Katherine-t eladnak egy középkorú férfinek, aki asszonyává teszi őt. A rideg házasság gyakori hosszú egyedüllétekkel jár, ugyanis a ház urát elszolítja a kötelesség. Katherine csakhamar szeretőre talál, de ez mindent felborít, és gyilkos indulatokat enged szabadjára.

Korhatár: 16+
Stílus: dráma
Nemzet: brit
Hossz: 89 perc
Rendező: William Oldroyd

New York-i afférok (The Only Living Boy in New York)

Thomas Webb (Callum Turner) jómódú család gyermeke, apja (Pierce Brosnan) kiadót vezet, anyja a felső-középosztálybeli feleségek mintaképe. A fiú épp végzett a főiskolán s most keresi helyét a világban. Első lépésként elköltözik szülei fényűző házából, hogy New York egy előkelőnek aligha nevezhető részén béreljen magának lakást. Itt ismerkedik meg az alkoholista író W.F. Geralddal (Jeff Bridges), aki ha kellő mennyiségű viszkit fogyaszt, csak úgy dől belőle a bölcsesség. Ám az igazi fordulat akkor következik be a fiatal fiú életében, amikor véletlenül megtudja, szülei sokéves házassága közel sem olyan idilli, mint képzelte.

Korhatár: 16+
Stílus: dráma
Nemzet: amerikai
Hossz: 88 perc
Rendező: Marc Webb

Salamon király kalandjai (Being Solomon)

A 17 éves, meglehetősen szertelen Salamon király nemrég örökölte meg a trónt apjától, azonban mindenből viccet csinál, és idős tanácsadójára is csak ritkán hallgat. Különleges képességét (ért az állatok és növények nyelvén) is csak csínytevésre használja, legjobb barátja pedig Tobi, a sivatagi róka, aki minden mókában hű társ. Mindeközben Jeruzsálem városa rendkívüli eseményre készül: Balkis, Sába királynőjének érkezésére. A terv a két fiatal összeházasítása, azonban Balkis előbb bizonyságot akar Salamon bölcsességéről, ezért próbára teszi az egész nép előtt. Találós kérdést tesz fel neki, amire Salamon jól felel. Ám mielőtt a második kérdés elhangozhatna, a tömegből Hadad, Edóm utolsó királyának a fia ront elő, és esküt tesz, hogy apja bűnéért, Edóm lerombolásáért, bosszút áll Salamonon.

Korhatár: 6+
Stílus: animációs
Nemzet: izraeli
Hossz: 80 perc
Rendező: Albert Hanan Kaminski

(Történetek forrása)

//milos//


Article Tags: · · · · · · ·