FILMEZZUNK.HU
15 dolog, amit még biztosan nem hallottál a Rocky-ról

15 dolog, amit még biztosan nem hallottál a Rocky-ról

19261

Érdekességek a Rocky című filmről

A Rocky egy 1976-os akció-sport filmdráma, melyet Sylvester Stallone forgatókönyve alapján John G. Avildsen rendezett. A főbb szerepekben Sylvester Stallone, Talia Shire, Burt Young, Burgess Meredith és Carl Weathers látható. A szokatlanul alacsony költségvetésből, mindössze egymillió dollárból készült film a mozikban és a kritikusok körében is váratlan sikert aratott, tíz Oscar-díj-jelölést kapott, ebből hármat meg is nyert és az addig jóformán ismeretlennek számító Stallonét a hollywoodi sztárok sorába emelte. Ezúttal a legendás első részt vettük górcső alá és mutatunk be néhány olyan dolgot, amit nagy valószínűséggel még nem hallottatok.

Érdekességek a Rocky című klasszikusról

1. Eredetileg Ryan O´Neal-nak szánták a címszerepet.

2. Sylvester Stallone olyan szegény volt, hogy állítólag eladta a kutyáját forintban átszámolva kb. 14 ezer forintért. Egy héttel később mikor eladta a Rocky forgatókönyvét visszavásárolta a kutyáját egy ezresért mely a Rocky filmben is szerepet kapott.

Érdekességek a Rocky című klasszikusról

3. A United Artists eredetileg 2 millió dolláros költségvetéssel akarta finanszírozni a filmet, amelyet szinte azonnal a felére csökkentettek, mikor kiderült, hogy nem az általuk kívánt sztár lesz a főszereplő (Robert Redford, James Caan és Burt Reynolds lett volna az ideális jelöltjük). Az 1 millión felüli költségeket a producereknek kellett állniuk, amelynek következtőben többségük jelzálogot vett fel a házukra, hogy a filmet be tudják fejezni. A dolog pikantériáját az adja, hogy a Rocky 1976-ban a legtöbb bevételt produkáló mozi lett.

4. Ez volt az első sportfilm, amely Oscar-díjat nyert.

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · ·