FILMEZZUNK.HU

8 meglepő érdekesség a Banános Joe című filmről

19834

Érdekességek a Banános Joe című filmről

A Banános Joe (eredeti cím: Banana Joe) 1982-ben bemutatott egész estés olasz–német filmvígjáték, amelynek főszereplője Bud Spencer látható mint Banános Joe és Marina Langner mint Dorianne. Előfordul Banán Joe címváltozatban is. A forgatókönyvet Mario Amendola, Bruno Corbucci és Steno írta, a filmet Steno rendezte, a zenéjét Guido és Maurizio de Angelis szerezte, a producere Josi W. Konski volt. Alábbi cikkünkben erről a mára már klasszikussá váló, megunhatatlan című filmről olvashattok néhány érdekességet, amiről még lehet, hogy eddig nem is hallottatok.

8 meglepő érdekesség a Banános Joe című filmről

1) A Bud Spencer-mozikból két ismerőst is fellelhetünk: az egyikük Nello Pazzafini (Torcillo teherautó-sofőrje, a Nincs kettő négy nélkülben Tango), a másik Carlo Reali (a rendőr-őrmester, a Bulldózerben a meccs kommentátora).

2) Az író-rendező Steno, aki korábban a Piedone-mozikat, később az Óriási nyomozó-szériát dirigálta, a történetet pedig maga Bud találta ki. Bár Bud Spencer később is részt vett filmjeinek írásában, ez volt az egyetlen alkalom, amikor az ő sztorija került a moziba.

8 meglepő érdekesség a Banános Joe című filmről

3) Bud Spencer a film betétdalában is közreműködött.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · ·