12 meglepő tény, amit nem tudtál Julie Andrews-ról

12 meglepő tény, amit nem tudtál Julie Andrews-ról

1972

Julie Andrews érdekességek

A filmvászon koronázatlan királynője. A megtestesült elegancia és kecsesség. Mindannyiunk tiszteletbeli nagymamája. Sok gyerekkori kedvencünk karaktere Julie Andrews személyében kelt életre. Mary Poppins vagy a Muzsika hangjának szeleburdian életvidám, mégis felelősségteljes és szerethető Maria-ja azonnal a szívünkhöz nőtt. Julie Andrews sikerei és tartalmas életműve mögött eddig kevésbé ismert küzdelmek rejtőznek. Ő az a színésznő, akinek igazán van mit mesélnie.

Julie Andrews (1935-)

1) Rendkívül nehéz gyerekkora volt. Édesanyja, Barbara Morris alkoholista volt, a mostohaapja által elkövetni kívánt bántalmazásról nem is beszélve. Andrews azonban megtalálta a béke szigetét vér szerinti édesapjával, Ted Wells-szel való meghitt kapcsolatában.

2) Már gyerekként kenyérkeresővé vált. Anyjával és mostohaapjával számos alkalommal utcai színészként volt kénytelen fellépni. Fiatalabb testvérei nevelésében is oroszlánrészt vállalt. A gondtalan gyermekkor helyett hatalmas súly nehezedett a vállára.

12 meglepő tény, amit nem tudtál Julie Andrews-ról

Julie már gyerekként kenyérkeresővé vált

3) Nem az a férfi volt a vér szerinti apja, aki felnevelte. Egy délután a barátainak énekelt. Akkor még nem sejtette, hogy valójában annak a családnak a feje az ő igazi apja, amelyiknél vendégül látták aznap. Ennek ellenére Ted Wells-t szerette édesapjaként.

4) A legkevésbé sem leányálomnak nevezhető gyermekkor után a mára már klasszikussá vált My Fair Lady hozta el neki az áttörést. Andrews hangszalagjait meglehetősen igénybe vette a sok Broadway-en bemutatott előadás, de a musical hatalmas sikert aratott. Andrews egyetlen bánata az lett, hogy a mozifilmben már nem ő, hanem Audrey Hepburn kapta meg Eliza Doolittle szerepét.

12 meglepő tény, amit nem tudtál Julie Andrews-ról

Eliza Doolittle szerepében a My Fair Lady című musicalben

5) A közkedvelt Mary Poppins forgatása miatta lett elhalasztva. Amikor ugyanis Walt Disney őt kérte fel a főszerephez, Andrews bevallotta, hogy gyermeket vár. Szerencsére a P.L.Travers, Mar Poppins írója tudott várni, amit a színésznő Golden Globe- és Oscar-díjak elnyerésével hálált meg.

6) Nem sokon múlt, hogy ne ő kapja meg Maria szerepét a Muzsika hangjában. Doris Day és Grace Kelly is esélyes volt a főszerepre. Bár Andrews addigra Academy Award díjas színésznő, valamint profi énekesnő lett, igencsak meg kellett dolgoznia a hőn áhított szerepért. Ma már el sem tudnánk képzelni a musicalt Julie Andrews nélkül.

A muzsika hangja (The Sound of Music, 1965)

A 10 legjobb musical, melyektől garantáltan dalra fakadsz

7) Andrews két kedvenc pillanata a Muzsika hangjából az osztrák néptánc Von Trapp kapitánnyal, illetve a hűvös nyári este, amikor a kapitány megkérte, legyen a felesége, a ház úrnője, a gyermekei édesanyja.

8) A színésznő rendkívül ideges volt, a Muzsika hangja nyitójelenete forgatásának végére. A helikopter ugyanis, ami felülről vette, hatalmas szelet csapott, ráadásul a dombtetőn minden tele volt sárral, fűvel és szénával.

12 meglepő tény, amit nem tudtál Julie Andrews-ról

Julie Andrews A muzsika hangja című filmben

9) 1997-ben egy hangszalagműtéten esett át, mely során műhiba miatt majdnem elvesztette az énekhangját. Míg korábban négy oktávot is képes volt kiénekelni, a műtét után rehabilitációra kellett mennie. Mára már kifejlesztett egy újfajta éneklési módot, mellyel teljesen elboldogul.

10) Andrews nyolc év után vált el első férjétől, Tony Waltertól. Második házassága azonban rendkívül sikeres volt. 1969-ben esküdött örök hűséget Blake Edwardsnak. A férfi 2010-ben bekövetkezett haláláig boldog házasságban éltek. Szerinte a sikeres házasság kulcsa a türelem és a kitartás.

12 meglepő tény, amit nem tudtál Julie Andrews-ról

Második férjével, Blake Edwards-al 41 évig éltek házasságban

11) Tony Walton-nak és Julie Andrews-nak egy közös kislánya született, Emma Walton. Jennifer és Geoffrey, Blake Edwards első házasságából született gyermekei 3 és 5 évvel voltak idősebbek a kis Emmánál. Amy (Amelia) és Joanna Edwards a házaspár örökbefogadott lányai, akik vietnami származásúak. Andrews kilencszeres nagymama és háromszoros dédnagymama.

12) A színésznő szerint a karrier, a barátságok, a házasság és az életben minden egy hullámvasút vagy mélyzuhanás. Ő azonban valamiért rendkívüli szerencsével lett megáldva, hogy mindezekben elkerülte a mélyzuhanást.

12 meglepő tény, amit nem tudtál Julie Andrews-ról

A 10 legismertebb színész, akik rögtön első filmjükkel Oscar-díjat nyertek

(Forrás: TheList)

//Jana//


Article Tags: · · · ·

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé.

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download