8 igazán lélegzetelállító szerelmes film mesés ruhakölteményekkel

8 igazán lélegzetelállító szerelmes film mesés ruhakölteményekkel

3074

Gyönyörű kosztümök, melyek miatt újra és újra megnézzük a filmeket – 2. rész

Finom szabású kosztümök, lágy esésű csipkeruhák, könyékig érő selyemkesztyűcskék. Vajon mely művészeti ágazat termékei tudnák leghűebben visszaidézni letűnt korok öltözködési stílusát, ha nem a filmek? Az első részben bemutatott kosztümös alkotások után következzen tíz romantikus film, mely a 20-21. század fordulóján született.

1) Kisasszonyok /Little Women, 1994/

Hogyan lehet négy rakoncátlankodó lánygyermeket felnevelni? Egészen biztosan nehezebb, mint báli ruhát ölteni. Marmee (Susan Sarandon) azonban ráncba szedi rosszalkodókat. A March lányok életútja egészen különböző. Meg (Trini Alvarado) hamar férjhez megy és családanya lesz, a vadóc Jo-val ellentétben, aki a karriert részesíti előnyben. Az örökké álmodozó húg, Amy (Kirsten Dust) szintúgy. Végül mindannyian boldog házasságot kötnek, csupán Beth nem…

Kisasszonyok /Little Women, 1994/

2) Büszkeség és balítélet /Pride and Prejudice, 1995/

Simon Langton örökre beírta magát minden romantikus hajlamokkal megáldott nő szívébe ezzel az örök klasszikussal. A Bennett lányok nyughatatlan anyja (Alison Steadman) a fejébe vette, hogy mind az öt lányát férjhez adja, lehetőleg gazdag és rangos férfiakhoz. Többek között a kiismerhetetlen, hideg úriemberként viselkedő Mr Darcy (Colin Firth), és életvidám barátja, Mr Bingley (Crispin Bonham-Carter) is a hálójába kerül, akik a szép nővérek, Lizzy (Jennifer Ehle) és Jane (Susannah Harker) kezére pályáznak.

Colin Firth ma ünnepli 56. születésnapját, íme néhány érdekesség róla

3) Értelem és érzelem /Sense and Sensibility, 1995/

Elinor, Marianna és Margaret Dashwood vagyontalan fiatal lányok. Édesapjuk halála után szűkölködni kényszerülnek. Ahogy az már lenni szokott, az örökké aggódó özvegy édesanyjuk (Gemma Jones) utolsó reménye lányai sikeres házassága. A két idősebbik már eladósorba került. Vajon a sziklaszilárd Elinor (Emma Thompson) és a romantikus Marianne (Kate Winslet) mennyit tud hozzátenni családjuk boldogságához?

Értelem és érzelem (Sense and Sensibility, 1995)

4) Titanic /1997/

Egy hajó, ami elindul utolsó, végzetes útjára. Néhány csodaszép ruha. Egy szerelem, ami kudarcra van ítélve. Egy történet, ami szívfacsaró részleteivel elgondolkoztat mindenkit az emberi gonoszságról, a pénzsóvárságról, a kitartásról, az önfeláldozásról és a túlélésről. Rose (Kate Winslet) és Jack (Leonardo DiCaprio) mindent elsöprő szerelme sok szívet megdobogtat már tíz éve.

A legismertebb színész párosok jelenkori filmtörténetünkben

5) Szerelmes Shakespeare /Shakespeare in Love, 1998/

A legendás brit költő és drámaíró, William Shakespeare (Joseph Fiennes) most új színben tűnik fel. A műveiben megírt szerelem az ő életében is eljönni látszik, múzsája az ambiciózus Viola (Gwyneth Paltrow) azonban tiltott gyümölcs, hiszen Shakespeare ekkorra már házas ember, a lányt pedig Lord Wessex-nek ígérték. Vajon egy ilyen kaland is drámaian végződik, akárcsak Shakespeare művei?

Joseph Fiennes

6) Elizabeth /1998/

A káprázatos ruhakölteményekben pompázó I. Erzsébet királynő (Cate Blanchett) valójában a börtönből kerül Anglia trónjára. Tanácsosa, William Cecil bátorítja, hogy házasodjon meg. Az önálló, függetlenségét féltő királynőnek azonban nincsen ínyére a „választék”, ráadásul szeretője van (Joseph Fiennes). Hogyan lehet képes egy ilyen nő rendbe szedni a szétzilált Angliát?

Elizabeth (1998)

7) A szeretet ereje /The Courage to Love, 2000/

New Orleans, 19. század. Ha hisszük, ha nem, akkoriban a fehér férfiak időnként fekete nőket választottak maguknak. Henriette-tel (Vanessa Williams), a gyönyörű, színes bőrű tanítónővel sincs ez másként. Amikor azonban egy megnyerő, jószívű Dr. Gerard Gaultier (Gil Bellows) a kezére pályázik, döntenie kell, hogy a boldogságát vagy a karrierjét keresse-e.

A szeretet ereje /The Courage to Love, 2000/

8) Neveletlen hercegnő /The Princess Diaries, 2001/

Ki ne ismerné Amelia Mignonette Thermopolis Renaldi-t, varázslatos Genovia újdonsült hercegnőjét? Vagy talán nevezzük inkább Miá-nak? Mia álmában sem gondolta volna, hogy egy napon beállít a nagymamája (Julie Andrews), és közli vele, hogy ő lesz az utódja a trónon. Vajon egy serdülő gimis lány hogyan birkózik meg egy ilyen feladattal?

Anne Hathaway Neveletlen hercegnő

Gyönyörű kosztümök, melyek miatt újra és újra megnézzük a filmeket

//Jana//


Article Tags: · · · · · · · · ·

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé.

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download