Hugh Jackman legjobb filmjei

10 Hugh Jackman film, amit kár lenne kihagyni

3093

Hugh Jackman legjobb filmjei

Hugh Jackman Sydney-ben született, az 5 testvér közül a legfiatalabbként. Szülei, az angol származású Chris Jackman és Grace Watson gyermeküket egy drága fiúiskolába, a Knox Grammar Schoolba íratták be, ahol pályafutása 1985-ben indult, a My Fair Lady című musicallel. A népszerű ausztrál színész ma ünnepli születésének a 49. évfordulóját, melynek alkalmából nem maradhatott el Top10-es listánk! Toplistánk kizárólag saját véleményen alapszik!

Kihagytuk kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Hugh Jackman produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

10. Ausztrália (Australia, 2008)

A második világháború kezdetén Lady Sarah Ashley (Nicole Kidman), a brit nemes Ausztráliába utazik, hogy találkozzon férjével, Maitland Ashley-vel. A férfi marhatenyésztője érkezik a nő elé, akit mindenki csak úgy ismer, a Hajcsár (Hugh Jackman). Amikor Darwin városába érnek, a nőnek szembesülnie kell a szomorú hírrel, miszerint a férjét meggyilkolták, valaki pedig lopja a marhákat. Sarah megbízható embereket gyűjt maga köré, hogy keresztülvágjanak Ausztrália földjén a marhákkal.

Ausztrália (Australia, 2008)

Tudtad, hogy…?

… a forgatás során Nicole Kidman megmentette Hugh Jackman életét? A kalapjával levett Jackman lábáról egy halálos csípésű skorpiót.

9. Kardhal (Swordfish, 2001)

Gabriel Shear (John Travolta) egy mindenre elszánt kém, aki a cybertérben akarja megalapozni vagyonát egy szerinte hazafias akció finanszírozásához. Ehhez szüksége van egy profi hacker segítségére. Stanley (Hugh Jackman), aki magányosan és lecsúszottan tengeti napjait egy lakókocsiban, bármilyen hálózatba be tud törni, ami épp kapóra jön Shearnek.

Kardhal (Swordfish, 2001)

Tudtad, hogy…?

… a film kezdőjelenetét, amely 2001-ben a Warner Brothers történetének legösszetettebb vizuális effektjeit tartalmazta, 135 kamerával vették fel?

8. A nyomorultak (Les Misérables, 2012)

A szívszaggató, romantikus és heroikus Victor Hugo-történet visszatért a filmvászonra. Szerelem, szenvedély, álmok, áldozat és megváltás – az emberi lélek túlélésének nagy próbatételeivel szembesülünk Tom Hooper alkotásában. A Napóleoni háborúkat követő nyugtalan évtizedekben egy megkínzott ember szükségből tolvaj lesz, majd fegyenc, s hiába próbál a helyes úton maradni, a társadalom valahogy mindig gondoskodik üldöztetéséről. Miután rettentő szegénységben próbálta felnevelni nővére hét gyermekét, börtönbe jut lopásért. Szabadulása után immáron jómódú polgárként igyekszik inkognitóban élni, de ismét gályarabságra jut, ahol egy munkásnő leányának gondját is magára veszi, hogy aztán újabb nehéz akadályokat gördítsen elébük a sors.

A legjobb musical filmek

Tudtad, hogy…?

… Hugh Jackman 36 órán keresztül nem fogyasztott folyadékot azért, hogy hitelesebb legyen az arca, amikor fegyencet alakít?

7. Kate és Leopold (Kate & Leopold, 2001)

Mindenáron meg kell felelniük környezetük egyre növekvő elvárásainak. Kate a tipikus, éjjel-nappal rohanó, menedzser, aki a marketingszakmába lassan belefásulva csupán egy dolgot, az üzleti sikert tartja szem előtt. Leopold, pontosabban Leopold Alexis Elijah Walker Gareth Thomas Mountbatten Albany harmadik hercegeként kifogástalan úriember és agglegényként remek parti.

Tudtad, hogy…?

… Hugh Jackman órákat vett a 19. századi etikettből Jane Gibson szakértőtől (aki az Értelem és érzelem (1995) színészeit is segítette)? Emellett megtanult társas táncolni és lovagolni is a film kedvéért.

6. A forrás (The Fountain, 2006)

Tommy minden idejét a kutatólaborban tölti, hogy megtalálja a felesége agyát megtámadó halálos kór ellenszerét. A nő már belenyugodott sorsába, és arra kéri férjét, fejezze be élete művét. Tommy helyzete kilátástalanná válik, letargiába esik, és hosszú utat kell bejárnia, hogy rájöjjön, miképp érheti el célját, míg végül beteljesedik az ezer éven átívelő történet.

TOP15 - Elgondolkodtató filmek

Tudtad, hogy…?

… eredetileg Brad Pitt és Cate Blanchett lett volna a két főszereplő? De a költségvetés annyira alacsonynak bizonyult, hogy az akkoriban még kisebb gázsit igénylő Hugh Jackman és Rachel Weisz mellett kellett dönteniük az alkotóknak.

5. Vasököl (Real Steel, 2011)

Charlie Kenton régen ünnepelt bokszoló volt, ma azonban már az emberfeletti erejű acélrobotok a ring sztárjai. Charlie jobb híján üzletkötőként keresi kenyerét, ám bevételei a hulladékfémekből csak az utazást fedezik, hogy eljusson a meccsek helyszínére. Helyzete kilátástalan, adósságot adósságra halmoz, és ennek tetejébe még fiára is vigyáznia kell a nyáron. Bár nincs ínyére, de együtt kezd dolgozni Max-szel. Tervük, hogy felépítenek egy olyan robotot, amiből bajnokot faraghatnak. A Vasököl névre hallgató robot lesz Charlie és Max utolsó esélye a visszatérésre.

Vasököl (Real Steel, 2011)

Tudtad, hogy…?

… Hugh Jackman-t Sugar Ray Leonard edzette és készítette fel, hogy hitelesen tudja alakítani az ex-öklöző figuráját?

4. Fogságban (Prisoners, 2013)

Keller Dover boldog családapa, feleségével épp hálaadási ebédre mennek barátaikhoz, a Birch házaspárhoz. Anna Dover és Joy Birch nagyon jó barátnők, és hajlamosak elkószálni a szülői tekintetek elől. A két fiatal lány már órák óta nem tért vissza egy sétáról, szüleik pedig sehol nem találják őket, így végül a rendőrséget is kihívják. A helyszínre érkező nyomozó az egyetlen nyomon elindulva letartóztatja a közelben parkoló gyanús lakókocsi sofőrjét, akit kellő bizonyítékok híján szabadon kell engednie. Keller Dover saját kezébe veszi az irányítást, csak egy cél lebeg a szeme előtt: megtalálni az embert, aki számára mindennél fontosabb.

Fogságban (Prisoners, 2013)

Tudtad, hogy…?

… a nyomozó, Loki nevét egy norvég mitológiai szereplő is inspirálta? A mitológia szerint Loki állhatatosan oltalmaz egy gyermeket egy óriástól, Skrymirtől.

3. Eddie, a sas (Eddie the Eagle, 2016)

Az életrajzi ihletésű dráma középpontjában egy angol síugró áll. Eddie első ránézésre kétballábas figura, akinek talán nem kellene ennyit bíbelődnie a síeléssel. Azonban Eddie kitartóan edz és végül eljut az 1988-as téli olimpiára, ahol egyedüliként képviseli Angliát. Élete remek példa arra, hogy az álmokat nem szabad feladni, s el kell fogadni, ha olykor elesünk, de egyrészt nem mindegy, hogyan történik ez meg, másrészt pedig mindig fel kell állni egy alapos popsiracsüccsenést követően.

Eddie, a sas (Eddie the Eagle, 2016)

Tudtad, hogy…?

… Eddie Edwards az 1988-as Calgaryban rendezett téli olimpián indult? Ugyanezen az olimpián indult és vált híressé a jamaicai bobcsapat is, amelyről szintén készült játékfilm Jég veled! címen.

10 színész, aki lehet, hogy élete szerepét utasította vissza

2. X-Men / Farkas filmek

Az emberek között különleges képességű mutánsok élnek. Fizikai és pszichikai korlátokat semmissé téve van, aki falakon sétál át, van, aki képes a gondolatolvasásra, vagy vihart támasztani. Az emberek rettegnek tőlük, Magneto ezért úgy véli, jobb megtenni az első lépést, és pártfogóival már a háborúra készül. Azonban nem minden mutáns ért egyet vele, X professzor és különleges csapata minden erejével azért küzd, hogy megállítsa Magnetót.

Farkas 3: X fegyver (Wolverine 3)

Tudtad, hogy…?

… amikor Hugh Jackmant arról kérdezték, hogyan készült Farkas/Logan szerepére, úgy nyilatkozott, hogy nagyon sokat merített Mike Tyson bokszolói stílusából? A színész elmondása szerint karaktere sokban hasonlít az ökölvívóra. Jackmant idézve: “Farkas […] olyan, mint Tyson. Fékezhetetlen. Ha le akarja vágnia a fejedet, akkor valójában meg is csinálja.”

1. A tökéletes trükk (The Prestige, 2006)

A két bűvész, az elegáns Robert Angier és a zseniális Alfred Borden a XX. század Londonjának legünnepeltebb varázslói. A múltban barátok voltak, de egy baleset tönkreteszi kapcsolatukat, és egymás legnagyobb ellenségeivé válnak. Legfőbb vágyunk, hogy legyőzzék a másikat, versengésükben minden eszköz megengedett.

TOP15 - Elgondolkodtató filmek

Tudtad, hogy…?

… a film (és a regény) eredeti címe a “The Prestige,” ami megfelel a magyarban is ismert presztízs-nek? Csakhogy az író a presztízst jelentő búvésztrükkön túl a latin “praestigium”-ra is utal, ami “illúziót” jelent.

Kihagytuk kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Hugh Jackman produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

(Történetek és érdekességek forrása)

//spencer//


Article Tags: · · · · · · · · · ·

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé.

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download