Jean-Claude Van Damme 10 legjobb filmje

Jean-Claude Van Damme 10 legjobb filmje

7099

Jean-Claude Van Damme legjobb filmjei

Mai toplistánk a szülinapos Jean-Claude Van Damme 10 legjobb filmjéből áll össze, ami természetesen csak és kizárólag a saját véleményünkön alapszik. Ha hiányzik toplistánkból a kedvenc filmed, ne habozz hozzászólásban vagy Facebook oldalunkon feltüntetni, hogy melyik alkotását hagytuk ki.

10. Tökéletes célpont (Hard Target, 1993)

Natasha Binder ügyvédnő apja eltűnik New Orleansban. A nő mindent megtesz, hogy előkerítse. Felbérli Chance-t, a munkanélküli hajóst, aki veszélyes harcos hírében áll. Chance eleinte csak a pénz miatt segít Natashának, ám amikor kiderül, hogy az áldozat milyen sötét körülmények között tűnt el, személyes ügyként kezeli a megbízatását. Hamarosan azzal a bandával kerül szembe, amely halálos játékok szervezésével keresi pénzét. A bandavezér emberei Chance nyomába erednek és megkezdődik a halálos hajsza.

Tökéletes célpont (Hard Target, 1993)

Úgy volt eredetileg, hogy egy hajós üldözéssel fog zárulni a film, végül egy lovas üldözés lett belőle, amihez Jean-Claude Van Damme ragaszkodott. A film egyik főszereplője, Arnold Vosloo úgy nyilatkozott, hogy a John Woo rendezővel való közös munka minden színész álma.

9. Tökéletes védelem (The Hard Corps, 2006)

Philip Sauvage-et (Jean-Claude Van Damme), a különleges erők veteránját az egykori bokszbajnokból lett tehetős vállalkozó, Wayne Barclay (Razaaq Adoti) szerződteti testőrnek. Barclay egykor a rács mögé juttatott egy nagy hatalmú rapzenészt, aki a börtönből szabadulva bosszút esküszik ellene és a családja ellen. Sauvage fiatal harcosokból és volt katonákból kommandót szervez a bokszoló védelmére.

Tökéletes védelem (The Hard Corps, 2006)

Tökéletes védelem egy 2006-os amerikai akció film, amit Sheldon Lettich írt és rendezett. A főszereplők Jean-Claude Van Damme, Vivica A. Fox és Razaaq Adoti.

8. Hirtelen halál (Sudden Death, 1995)

Tizenhétezer néző őrjöng az arénában a Stanley Kupa jéghokidöntőn. A rangos eseményen az Egyesült Államok alelnöke is jelen van, a páholyból szemléli az eseményeket. Váratlanul terroristák rontanak be az épületbe, és túszul ejtik az alelnököt. Egymilliárd dollárt akarnak. Amennyiben nem teljesítik a követeléseiket a meccs végéig, a levegőbe röpítik a stadiont. Nem számolnak azonban Daren McCord (Jean-Claude Van Damme) hajdani tűzoltóval, aki azonnal a tettek mezejére lép, és megakadályozza a katasztrófát.

Hirtelen halál (Sudden Death, 1995)

A Hirtelen halál (Sudden Death) egy amerikai akciófilm, ami 1995-ben készült, Peter Hyams rendezésében, Van Damme és Powers Boothe főszereplésével.

7. Időzsaru (Timecop, 1994)

2004-et írunk. Az időutazás valósággá vált, és vele együtt felbukkant a bűnözés egy új fajtája. Most egyszerre meg lehet változtatni a történelmet, ellenőrizni lehet a pénzpiacot, sőt egész nemzeteket lehet romlásba dönteni. Így hát létrehozzák a Téridő Ellenőrzési Központot, melynek feladata, hogy betartasson egy egyszerű szabályt: senki nem mehet vissza a múltba. Ám valaki megszegi ezt a szabályt, és Max Walker, az Időzsaru ádáz vadászatba kezd.

Időzsaru (Timecop, 1994)

A film a Timecop című Dark Horse képregény adaptációja. Az Időzsaru Van Damme egyik legtöbb bevételt hozó filmje (több mint 100 millió dollár világszerte). Azok a kritikusok is az egyik legjobb Jean-Claude Van Damme filmnek tartják, akik általában kritizálják a belga akciósztár színészi teljesítményét.

6. Véres játék (Bloodsport, 1987)

Frank W. Dux (Jean-Claude Van Damme) életének legfőbb vágya, hogy részt vegyen a hongkongi titkos kumite bajnokságon. Kisebb-nagyobb nehézségek árán el is jut Hong-Kong-ba, de mivel az USA kormányának alkalmazásában áll, ezért folyamatosan a nyomában vannak a kormány emberei. Végül sikerül mindenkit meggyőznie arról, hogy neki részt kell vennie a “full contact”-os karatebajnokságon és elindul a versenyen.

Véres játék (Bloodsport, 1987)

Van Damme összesen hétszer csinálja meg a filmben, a védjegyének számító spárgát. Az alkotás majdnem a fiókban maradt a forgatás után és a belga színésznek kellet besegíteni a vágásba, hogy megjelenhessen. A produkció megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított “101 Action Movies You Must See Before You Die” (Magyarul annyit tesz: 101 Akciófilm, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben.

5. Dupla dinamit (Double Impact, 1991)

A hongkongi maffia meggyilkolja a féléves ikerpár (Jean-Claude Van Damme) szüleit. A fiúk elszakadnak egymástól, és negyed évszázad is eltelik anélkül, hogy tudnának a másik létezéséről. Amikor a sors újra összehozza őket, két, sok tekintetben különböző természetű testvér találkozik. Egyikükből csempész, a másikból karateoktató lett. A legfontosabb kérdésekben azonban egyetértenek. Így abban is, hogy bosszút kell állni szüleik gyilkosain.

Dupla dinamit (Double Impact, 1991)

Miután a Véres játék (1988) című filmben Jean-Claude Van Damme és Bolo Yeung között szoros barátság alakult ki, Van Damme csak Yeungot tudta elképzelni a negatív figura szerepében. A film költségvetése 15 millió dollár volt, de két evvel a bemutató után világszerte már 100 millió dollár feletti bevetélt hozott. Van Damme saját bevallása szerint valódi személyisége közelebb áll Chadhez mind Alexhez.

4. Kick-boxer – Vérbosszú Bangkokban (Kickboxer, 1989)

Az amerikai kickboxbajnok, Eric Sloan (Dennis Alexio) súlyosan megsebesül, amikor egy mérkőzésen ellenfele, a thaiföldi bajnok tiltott ütésekkel örökre a tolószékbe kényszeríti. Az amerikai fiú bátyja, Kurt (Jean-Claude Van Damme) bosszút esküszik és egy ismert mester, Xian (Dennis Chan) vezetésével edzésbe kezd, s felkészül az életre-halálra szóló revansmeccsre.

Kick-boxer - Vérbosszú Bangkokban (Kickboxer, 1989)

Amikor a Kickboxer kijött, Van Damme, a producer Moshe Diamant és fia elmentek, hogy megnézzék azt a moziban. A mozi zsúfolt volt, minden nő és gyermek éljenzett, amikor a filmben Van Damme spárgázott vagy levette a pólóját. De amikor kimentek, senki sem ismerte fel a színészt, teljesen ismeretlen volt számukra. Diamant odafordult Van Damme-hoz és azt mondta neki: „Tudod, én soha nem vettem ezt észre azon a kazettán, amit mutattál nekem, de igazad van. Meg van az esélyed, hogy sztár legyél… Valahogy találjuk ki, hogyan.

3. The Expendables 2. – A feláldozhatók 2. (The Expendables 2, 2012)

Barney Ross, Lee Christmas, Yin Yang, Gunnar Jensen, Toll Road és Hale Caesar — kiegészülve a csapat új tagjaival, Billy, a kölyökkel és Maggie-vel újra akcióba lépnek, amikor Mr. Church egy látszólag könnyű munkára felbéreli őket. A dolgok azonban nem várt fordulatot vesznek, és amikor egyik társukat megölik, a feláldozhatók bosszút esküsznek. Ezúttal idegen pályán kell küzdeniük, úgy, hogy minden esély ellenük szól. Miközben azonban átvágják magukat az ellenséges erőkön, egy újabb fenyegetés kerül napvilágra: 3 kiló harcászati uránium, ami elég ahhoz, hogy felborítsa a világ jelenlegi egyensúlyát.

The Expendables 2. - A feláldozhatók 2. (The Expendables 2, 2012)

Sylvester Stallone elmondta, hogy igyekezett olyan színészeket felkérni, akiknek már egy ideje nem volt igazán befutott filmjük. „Szeretek olyan emberekkel együtt dolgozni, akikre egy ideje rájár a rúd, és adni nekik egy lehetőséget. Én is voltam ugyanebben a helyzetben, és nekem bejött, hátha nekik is működni fog.”

2. Oroszlánszív (Lionheart, 1990)

Megszökik az idegenlégióból a különleges feladatokra kiképzett katonatiszt, Lyon Gualtier (Jean-Claude Van Damme). A férfi egyetlen fillér nélkül érkezik meg Amerikába. Családjától sem remélhet azonban segítséget. A testvére élet-halál között lebeg, ráadásul a felesége nem tudja állni a férfi gyógyíttatásának költségeit. Lyon illegális bokszmérkőzéseken vesz részt, hogy az ott szerzett pénzzel támogassa a bátyja családját. A közelgő mérkőzésre milliós fogadásokat kötnek. Lyont azonban tőrbe csalják…

Oroszlánszív (Lionheart, 1990)

A filmet 1485 amerikai moziban mutatták be, és 22 545 360 dollár bevételt hozott és több pénzbe került, mint bármelyik Van Damme film azelőtt. A színész gázsiját ebben a filmben 70 000 dollárra becsülik. Sheldon Lettich ezzel a filmmel debütált rendezőként. Ekkor már másodszor dolgozott együtt Jean-Claude-dal. Először Van Damme Véres játék című filmjén dolgoztak együtt. Ez volt a második alkalom, hogy Jean-Claude Van Damme szállított sztorit egy filmhez. Egyébként ezzel a filmmel mutatkozott be forgatókönyvíróként. A film harci jeleneteinek egyik koreográfusa is ő, valamint ez volt a második alkalom, hogy Frank Dux-al együtt dolgozott, első munkájuk szintén a Véres játék volt.

1. Tökéletes katona (Universal Soldier, 1992)

Valahol egy szupertitkos katonai bázis hibernálókamrájában majdnem kopaszra borotvált, acélos izmú férfiak alusszák gépálmukat. Olyan univerzális harcosok ők, akik bármikor, bárhol bevethetők, akikből egy speciális programmal kiirtották a legalapvetőbb emberi érzelmeket is. Nincsenek emlékeik , nem éreznek fájdalmat – vagy ha igen, nem vesznek róla tudomást -, könyörtelenül és gyorsan ölnek, és ha arról van szó, napokig harcolnak pihenés nélkül. Luc Devreux (Jean-Claude Van Damme) csak egy közülük – és mégis más, mint a többi. Amikor az egyik akcióban társai lelövik egy tévériporternő kameramanját, kilép a sorból. Döntésével nem akármilyen hadsereget zúdít magára: a tökéletes katonákat és mániákus parancsnokukat, Andrew Scottot.

Tökéletes katona (Universal Soldier, 1992)

Több nagy név felmerült a film főszerepeire, míg végül – ugyancsak anyagi okok miatt – a két népszerű, de még nem túlságosan drága akciósztár, a belga Jean-Claude Van Damme és a svéd Dolph Lundgren mellett döntöttek. Mikor kiválasztották őket, még nem volt egyértelmű, melyikük melyik szerepet kapja. Az amerikai közönség a kedvenceit alapvetően pozitív szerepkörben akarja látni, ezért Van Damme és Lundgren egyaránt Luc szerepét szerette volna megkapni. Van Damme lett a befutó, mivel ő már nagyobb sztárnak számított akkoriban, főleg az Oroszlánszív (1991) című kis költségvetésű filmjének köszönhetően, amely meglepően nagy siker volt az Egyesült Államokban.

Kihagytuk kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Jean-Claude Van Damme produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

(Címlapkép forrása; Történetek forrása itt és itt; Érdekességek forrása)

//milos//

Mentés

Mentés


Article Tags: · · · · · · · · · · ·

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé.

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download