FILMEZZUNK.HU
Érdekességek Viggo Mortensen színészről

10 meglepő érdekesség, amit még nem tudtál Viggo Mortensenről

13089

Érdekességek Viggo Mortensen színészről

A dán-amerikai színész, Viggo Mortensen 1958. október 20-án született Manhattanben egy háromgyermekes család legidősebb fiaként. Szülei sajnos 1971-ben elváltak. Viggo édesanyja a New York állambeli Watertownba költözött fiaival. Eleinte színházakban kapott szerepeket, majd filmekbe is hívták (Kairó bíbor rózsája, Swing Shift), egyelőre csak mellékszereplőnek. Los Angelesben próbált szerencsét, ahol a Bent című színdarabban nyújtott alakításáért megkapta a színikritikusok díját. Ezután beindult a karrierje és mára már kétszeres Golden Globe-, és egyszeres Oscar-jelölt színésznek mondhatja magát. Közelgő születésnapja alkalmából most róla mutatunk be néhány érdekességet, hogy egy picit jobban megismerhessétek napjaink egyik “legrutinosabb” színészét.

Érdekességek Viggo Mortensen színészről

1. Születési nevén Viggo Peter Mortensen, Jr. az állandó költözések miatt számos nyelven beszél: Dánul, spanyolul, angolul folyékonyan, de a norvég, svéd, francia és az olasz nyelvekkel is megbirkózik.

2. 1972-ben beiratkozott a watertowni középiskolába, ahol a teniszcsapat és az úszócsapat kapitánya lett.

10 dolog, amit Viggo Mortensenről tudni érdemes

3. A középiskola után Dániába költözött, ahol gyermekkorában vakációit töltötte. Itt unokatestvéreinél élt, és minden lehetséges munkát elvállalt, hogy megélhetését biztosítsa: virágokat árult, felszolgált, liftes fiúként dolgozott.

4. 1985-1995 között a filmezés felé fordult, de ez nem fizetett jól, így kénytelen volt mellékállások után nézni. Éttermekben felszolgált, pultosként dolgozott, majd beállt teherautó-sofőrnek.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · ·