A legjobb brit romantikus filmek

8 magával ragadó brit romantikus film, amit nem lehet megunni

5065

A legjobb brit romantikus filmek

Az amerikai filmek árnyékából sokkal könnyebben libbennek elő Anglia filmcsillagait felvonultató filmek, mint ahogy azt mi valaha is gondolnánk. Íme nyolc különleges, méltatlanul elfeledett gyöngyszem, melyek megdobogtatják a romantikára vágyó nézők szívét.

1) Anna Karenina /2012/

Három család, három különböző kimenetelű jövővel. Anna Karenina (Keira Knightley) mint egyszemélyes felmentősereg érkezik bátyjához (Matthew Macfadyen), hogy romokban heverő házasságát összekaparja. Anna azonban egy sokkal hatalmasabb zűrzavarba kerül, amikor boldogtalan házassága elől menekülve összetalálkozik Vronszkij gróffal (Aaron Taylor-Johnson). Vajon egy kiüresedett házasságnál jobb egy tiltott szerelem, mely eleve kudarcra van ítélve? Nem kellene inkább kivárni az igazit, ahogyan azt Levin (Domhnall Gleeson) és Kitty (Alicia Vikander) tette?

Anna Karenina /2012/

2) Időről időre /About Time, 2013/

Tim (Domhnall Gleeson) 21 évesen tudja meg, hogy családja képes az időutazásra. Gyorsan beletanul, hogyan lehet megváltoztatni az elrontott dolgokat egy egyszerű „visszapörgetéssel”). Egyetlen célja az, hogy megnyerje igaz szerelme (Rachel McAdams) kezét. Ráébred, hogy vannak dolgok, amiket nem lehet csak úgy visszatekerni, mint egy filmszalagot.

Időről időre /About Time, 2013/

3) Ballet Shoes /2007/

Három árva lány, Pauline (Emma Watson), Petrova (Yasmine Paige) és Posy (Lucy Boynton) abban a szerencsében részesülnek, hogy egy melegszívű, különc világutazó (Richard Griffiths) fogadja őket örökbe. A csemetéket felnőtt gyámlánya, Sylvia (Emilia Fox) és a dajka szerepében tetszelgő Nana (Victoria Wood) gondjaira bízza. A különös család a gyám távollétében nehéz anyagi körülmények között kénytelen élni, amit néhány szoba bérbe adásával igyekszenek enyhíteni. Az igazi kalamajka csak ekkor kezdődik…

Ballet Shoes /2007/

4) Holiday /The Holiday, 2006/

Mit tegyen egy nő, ha párkapcsolati válságba kerül? Mi sem egyszerűbb, mint elmenekülni egy másik kontinensre és elfeledni egy időre a másik nemet. Amanda (Cameron Diaz) és Iris (Kate Winslet) pontosan ezt teszik: egymás házát kikölcsönzik egy téli vakáció erejéig. Regenerálódásuk színhelyén aztán felbolydul az élet, amikor színre lépnek a helyi udvarlók.

Holiday (The Holiday, 2006)

5) Sztárom a párom /Notting Hill, 1999/

Vajon mennyire valószínű, hogy besétál az ember életébe egy ünnepelt sztár, és kezdetét veszi egy csodálatos románc? William Thacker (Hugh Grant) átélte ezt a nem mindennapi élményt, nem kis zűrzavart okozva. Anna Scott (Julia Roberts), a „szerencsés” választott válaszút elé érkezik: lehetséges, hogy egy egyszerű könyvesbolt-tulajdonos, és nem egy jóképű színész a nagy ő? Igazi csemege ez a film, melyet három Golden Globe díjra jelöltek.

Sztárom a párom (Notting Hill, 1999)

6) Szoba kilátással /Room with a View, 2007/

A háromszoros Oscar-díjas film az 1900-as évek elejére röpít vissza bennünket. A csinos angol kisasszony, Lucy Honeychurch (Helena Bonham-Carter) és rokona, Charlotte Bartlett (Maggie Smith) társaságában Firenzébe utaznak. Mint ahogyan az a romantikus filmekben lenni szokott, találkozik a csendes, különc George Emerson-nal (Julian Sands). Hazatérve jegyeséhez, Cecil Vyse- hoz (Daniel Day-Lewis), válaszúthoz érkezik. Vajon ki az igazi, George vagy Cecil?

Szoba kilátással /Room with a View, 2007/

7) Négy esküvő és egy temetés /Four Weddings and a Funeral, 1994/

Charles (Hugh Grant) megrögzött agglegény, akiről barátai álmukban sem gondolnák, hogy valaha megházasodik. Öt nagy volumenű hivatalos esemény közben azonban találkozik az amerikai Carrey-vel (Andie Macdowell), aki az utolsó reménysugár. Vajon túléli ezt az öt alkalmat, hogy feleségül vehess a Nőt?

Négy esküvő, egy temetés (Four Weddings and a Funeral, 1994)

8) Távol a világ zajától /Far from the Madding Crowd, 2015/

Mit tegyen egy nő, ha három férfi verseng a kezéért, de semmi kedve sincs feladni a függetlenségét? Bathsheba Everdene (Carey Mulligan) erős akaratú, különösen határozott nő. Saját birtoka és vagyona van. Mi készteti mégis arra, hogy válasszon Gabriel Oak (Matthias Schoenaerts), a birkapásztor, Frank Troy (Tom Sturridge), a vakmerő testőr és William Boldwood (Michael Sheen), a sikeres és érett agglegény között? Csak nem a mindent elsöprő szerelem?

Távol a világ zajától /Far from the Madding Crowd, 2015/

12 lenyűgöző szerelmes film, mely igaz történet alapján készült

//Jana//


Article Tags: · · · · · · · · · ·

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé.

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download