FILMEZZUNK.HU
A revolverhős Charles Bronson 10 legjobb filmje

A revolverhős Charles Bronson 10 legjobb filmje

22561

Charles Bronson legjobb filmjei

Charles Bronson 1921. november 3-án egy litván szénbányász családban született. Bronson családja Lipek tatároktól származik, ez magyarázza a színész ázsiai jellegű vonásait. Bronson a 11-ik volt a család 15 gyermekéből. Az angol mellett folyékonyan beszélt oroszul, litvánul és görögül. 10 éves volt amikor apja meghalt. Bronson, hogy segítse családját 16 évesen, a testvére oldalán egy szénbányában kezdett dolgozni. Filmes szerepeiben leginkább keménykötésű rendőröket és revolverhősöket alakított. Filmes pályafutása alatt több, mint 60 filmben kapott kisebb-nagyobb szerepet, amikből mi most kiválasztottuk a 10 kedvencünket. Toplistánk kizárólag saját véleményen alapszik!

Kihagytuk kedvenc filmedet a legendás színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Charles Bronson produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

10. Cosa Nostra (Le Dossier Valachi, 1972)

Joe Valachi (Charles Bronson) nem titkolja, hogy bűnöző volt. Nem is tehetné, hiszen jelenleg is börtönbüntetését tölti. Amikor azonban hírhedt keresztapja, Don Vito Genovese (Lino Ventura) vérdíjat tűz ki a fejére, nincs hova menekülnie. Az első gyilkossági kísérleteket sikerül megúsznia, s ekkor döntő lépésre szánja el magát. Csak úgy tudja megmenteni a bőrét, ha megszegi a hírhedett “omertát”, a hallgatás törvényét, és mindent kipakol a bűnüldözők előtt a maffiáról, vagyis a “Cosa Nostáról”.

Cosa Nostra (Le Dossier Valachi, 1972)

9. Vadászat életre-halálra (Death Hunt, 1981)

A kietlen, kanadai hegyvidéken, Yukonban él egy magányos kunyhóban Johnson (Charles Bronson), a telepes. Egy napon, amikor élelmiszerért megy a közeli településre, magára haragítja a szadista Hazelt (Ed Lauter), aki ettől kezdve nem nyugszik, amíg bosszút nem áll rajta. Mivel Hazelnek nem sikerül megölnie őt, gyilkosság gyanújába keveri. Johnsonnak menekülnie kell.

Vadászat életre-halálra (Death Hunt, 1981)

8. Vörös nap (Red Sun, 1971)

A Vadnyugaton keresztül robogó vonatot, melynek utasa a japán nagykövet, rablóbanda támadja meg. Az útonállók a vonat arany-szállítmányát akarják. Az arany mellett azonban elrabolják azt az ősi japán kardot is, amit a nagykövet ajándékba vitt az amerikai elnöknek. A nagykövet testőre és a rablóvezér, akit társai elárultak, a banda után ered…

Vörös nap (Red Sun, 1971)

7. Chato földje (Chato’s Land, 1972)

Chato (Charles Bronson) keménykötésű, félvér apacs. A helybéli seriff egy alkalommal addig ingerli, míg a vitából verekedés lesz, s a megalázott Chato megöli a seriffet. Menekülnie kell. Egy bosszúra szomjazó különítmény a különösen kegyetlen Quincy Whitmore-val (Jack Palance) az élen üldözőbe veszi Chatot. A katonák megerőszakolják a feleségét, lerombolják a házát. A mindenéből kifosztott, megalázott Chato elhatározza, hogy bosszút áll. A régi törvény szerint torolja meg a rajta és asszonyán esett sérelmet. Addig van a nyomukban, amíg meg nem fizet egyenként mindegyiküknek. Bosszúja elől senki sem menekülhet.

Chato földje (Chato's Land, 1972)

Ez volt a rendező, Michael Winner és Charles Bronson hat közös filmje közül az első. Annak ellenére, hogy amerikai, a filmet nem az Egyesült Államokban, hanem Spanyolországban forgatták.

6. Bosszúvágy (Death Wish, 1974)

Paul Kersey (Charles Bronson) New York-i építész a magányos bosszúállást választja, amikor feleségét és lányát megerőszakolja három fiatalkorú bűnöző, s a felesége belehal, lánya pedig nem tér magához a kómából. A rendőrség tehetetlen, ezért Kersey maga lép akcióba. Újra meg újra provokálni igyekszik az ifjú csibészeket, hogy végül lelőhesse őket.

Bosszúvágy (Death Wish, 1974)

Charles Bronson egyszer azt mondta a filmmel kapcsolatban: “Én sosem támogattam azt, ha valaki a saját kezébe vette az igazságszolgáltatást. Azt gondolom, hogy a film sem teszi. Ha a filmjeim valamit meg akarnak tanítani, az az, hogy az erőszak nem kifizetődő. Az én véleményem, hogy az erőszak, csak erőszakot szül.

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · · · · ·