Goldie Hawn érdekességek

8 meglepő érdekesség, amit még nem tudtál Goldie Hawn-ról

1783

Goldie Hawn érdekességek

A máig bámulatos Goldie Hawn éppen ma ünnepli 72. születésnapját. Kevesen tudják róla, hogy édesanyja magyar származású zsidó volt, aki az Aranka név tükörfordításaként választotta lányának a Goldie nevet. Több, mint 30 éve alkotnak egy párt Kurt Russellel, és büszke lehet lányára is, Kate Hudson-ra, aki szintén sikeres pályát tudhat maga mögött. Goldie születésnapja alkalmából összegyűjtöttünk 8 meglepő érdekességet, amit nagy valószínűség szerint még nem hallottál az Oscar- és Golden Globe-díjas színésznőről.

1) Táncosként kezdte pályafutását

Az előadóművészet iránti vonzalmát zenész apjától örökölte. Tizenhét évesen már saját táncstúdiót vezetett, miközben az American University drámaszakán folytatta tanulmányait. 1964-ben a New York-i Világkiállításon táncolt, de olyan musicalekben is feltűnt, mint a Kiss me Kate, a Guys and Dolls és a The Boyfriend.

2) Rövid időn belül butácska szőkéből Oscar-díjas ikonná vált

Karrierjében az áttörést Kaliforniába való költözése jelentette, ahol felfigyeltek rá a producerek. 1968-tól 1970-ig a Dick Martin vezette varietéműsorban, a Laugh In-ben játszotta a butácska szőke szépség szerepét, melynek köszönhetően komoly népszerűségre tett szert. A világsikert a A kaktusz virága (1969) című vígjáték hozta meg számára, melyben Walter Matthau oldalán játszott, és a legjobb női mellékszereplő kategóriában Oscar-díjat kapott.

3) Egy forgatáson ismerkedett meg későbbi férjével

Kurt Russell

A ’80-as, ’90-es években több romantikus komédiában is szerepelt, melyek közül a legismertebb a Második műszak (1984). A film forgatása során került közelebb Kurt Russellhez, akivel együtt él a mai napig. A forgatás után két évvel összeházasodtak és együtt játszottak a A vasmacska kölykeiben (1987) is.

4) Magyar származású zsidó az anyukája 

Anyja, a magyar származású zsidó Laura Steinhoff egy tánciskola és egy ékszerbolt tulajdonosa volt, aki a „Goldie” nevet leányának az Aranka név angol tükörfordításaként választotta. Apja, Edward Hawn zenészként dolgozott, presbiteriánus, és az amerikai függetlenségi nyilatkozat legfiatalabb aláírójának egyenes ági leszármazottja.

5) A színésznő, aki Burt Reynolds-ot is képes megnevettetni

Burt Reynolds

Burt Reynolds egyszer így nyilatkozott Goldie Hawnról: “Goldie Hawnnal 5 évig beszéltünk róla, hogy csinálnunk kellene már együtt egy filmet. Ő azon kevesek egyike, aki igazán meg tud nevettetni. Már akkor ismertem, amikor még buta kis szőke volt, mégis ő volt az egyik legokosabb ember, akit ismertem.

6) Komoly beavatkozáson esett át egy szerep kedvéért

Elvált nők klubja (1996)

Az Elvált nők klubja (1996) című filmben a hitelesség kedvéért Goldie Hawn átesett egy kvázi kollagén kezelésen, amikor is ártalmatlan sóoldatot fecskendeztek az ajkaiba. Habár ez csak átmenti állapot volt, Hawn egy későbbi interjúban azt nyilatkozta, hogy a beavatkozás nagyon fájdalmas volt, és egy életre elvette a kedvét attól, hogy esetleg alávesse magát egy ilyen kezelésnek.

7) 15 év után vállalt újabb filmszerepet

Ó, anyám!

15 év kihagyás után az Ó, anyám! című filmmel tért vissza Goldie Hawn a mozivászonra. Legutóbbi mozifilmje a 2002-es Örök lányok volt.”Tizenöt éve kábé nyugdíjba mentem, és csöppet sem hiányzott a filmezés – vallotta be a romantikus komédiák egykori királynője, Goldie Hawn. – De egy-két éve azért kezdtem úgy érezni, hogy jó lenne kicsit visszalesni a szakmámba, érdekes helyekre utazni, szöveget tanulni… és pont ekkoriban találkoztam Amy Schumerrel, aki mutatott egy forgatókönyvet (Ó, anyám!), ami nagyon bejött. Úgyhogy, legalább olyan örömmel tértem most vissza a szakmámhoz, amilyen örömmel ott hagytam. És amilyen örömmel mindjárt újra elhagyom.”

8) Háromszor házasodott

Kate Hudson

Első férjével, Gus Trikonis rendezővel hét évig élt együtt (1969–1976). Második férjétől, a komikus Bill Hudsontól (1976–1980) két gyermeke van, Oliver és a szintén színész-modell Kate Hudson. Az 1983 óta mellette kitartó Kurt Russelltől egy fia született, 1986-ban Wyatt Russell.

A 10 leghíresebb anya-lánya páros a filmvilágból

(Érdekességek forrása)

//Lina//


Article Tags: · · ·

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé.

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download