Mark Ruffalo legjobb filmjei

A 10 legjobb film Mark Ruffalo-tól

5839

Mark Ruffalo legjobb filmjei

Mark Ruffalo amerikai színész. Ismeretségét a 2004-es Collateral – A halál záloga filmnek köszönhette, de olyan filmek is a nevéhez kötődnek, mint a Ha igaz volna, a Szemfényvesztők, vagy éppen a Viharsziget. Ismertségét tovább tetőzte, hogy megkapta Bruce Banner és Hulk szerepét a Bosszúállók című filmben. A legrangosabb filmes elismerésre, az Oscar-díjra való jelölést 2010-ben érdemelte ki először, azóta pedig még kétszer jelölték. A színész ma ünnepli 50. születésnapját, melynek alkalmából íme egy Top10-es lista a legjobb filmjeiből.

10. Foxcatcher (2014)

A DuPont-vagyon örököse, John Eleuthére du Pont (Steve Carell) bolondos figura volt, de már a bolondság határán. Sőt, azon is túl, hiszen a paranoia és a skizofrénia tünetei is megmutatkoztak rajta. Mégis egy vegyipari óriáströszt vezetésére készült, bélyegeket gyűjtött, madártani könyveket adott ki, és rajongott a férfias sportokért – egy birkózócsapatot is támogatott.

Foxcatcher

9. Collateral – A halál záloga (Collateral, 2004)

Max (Jamie Foxx) már tizenkét éve dolgozik taxisofőrként. Napjai egyhangúak, mindennap új emberek arcát látja a visszapillantó tükörben, és amilyen gyorsan kapcsolatba kerül velük, ugyanolyan gyorsan el is felejti őket. Egy este azonban olyan alakba fut bele, akire élete végéig emlékezni fog. Ez az utas, Vincent (Tom Cruise), bérgyilkos. A férfit egy drogkartell bízza meg, hogy keresse fel és iktassa ki a tanúkat, akiket a szövetségi bíróság felhasználhatna ellenük. Vincent már feladata utolsó köreit futja, amikor Los Angelesbe utazik, hogy leszámoljon az öt emberrel. A sors úgy hozza, hogy Max taxijába ül, és eltéríti azt. A rendőrség és az FBI a nyomukban van, a két férfi pedig kénytelen együttműködni.

Collateral - A halál záloga (Collateral, 2004)

8. Szemfényvesztők (Now You See Me, 2013)

Egy csapat illuzionista esélyt kap arra, hogy olyan előadással és trükkökkel kápráztassák el a nézőket, amelyeket még senki sem látott. Első nagy dobásuk során kirabolnak egy párizsi bankot, ami az FBI és az Interpol érdeklődését is felkelti. Ám senki nem sejti, hogy ez még csak a kezdet.

Szemfényvesztők 2 - 2016 Előzetes

7. A Zodiákus (Zodiac, 2007)

Egy sorozatgyilkos tartja rettegésben a San Francisco-i öböl menti településeket, kigúnyolva a rendőrséget leveleivel és rejtjeleivel. Négy illetékes terület nyomozói együtt kutatnak az elkövető után. A nyomozás kezd lidércnyomássá válni a négy férfi számára, ahogy életük, karrierjük is érintetté válik az ügyben.

A Zodiákus (Zodiac, 2007)

6. Szerelemre hangszerelve (Begin Again, 2013)

Greta (Keira Knightley) és barátja, Dave (Adam Levine) a főiskola óta járnak, és közös szerzői a daloknak, melyekkel a férfi fellép. Amikor egy komoly kiadó szerződést kínál Dave-nek, New Yorkba költöznek, csakhogy a frissen szerzett dicsőség hamar a férfi fejébe száll, és szakít Gretával. A veszteségtől még kóválygó lány sorsa akkor fordul jobbra, amikor Dan (Mark Ruffalo), a levitézlett exlemez kiadó vezető egyik este meghallja énekelni egy kis East Village-i színpadon, és azonnal felismeri Greta nyers, átütő tehetségét.

Szerelemre hangszerelve (Begin Again, 2013)

5. Viharsziget (Shutter Island, 2009)

Két amerikai rendőrbíró, Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) és Chuck Aule (Mark Ruffalo) egy Massachusetts partjaitól távol fekvő, sivár szigetre érkezik, ahol egy elmegyógyintézet áll bűnözők számára. Jövetelük célja, hogy egy gyilkosságért elítélt nő szökése ügyében nyomozzanak. A nyomozás során mindenki távolságtartó velük szemben, őrök is, rabok is, és a vezetőség is, s mintha mindenki csak a bemagolt szöveget fújná. Teddy Daniels-t eközben migrén és különös rémálmok kezdik gyötörni, melyben rendszeresen felbukkan halott felesége is. Ő pedig mindenképp rá szeretne jönni a sziget titkára…

TOP15 - Elgondolkodtató filmek

4. Életünk apuval (Infinitely Polar Bear, 2015)

1978-ban járunk. Míg a legtöbb apa a munkahelyén tölti az időt, Cameron Stuart (Mark Ruffalo) inkább gombát gyűjt, bonyolult ételeket főz, vagy más befejezetlen projektjén dolgozik. Míg Cam a mániákus depressziós állapotával küzd, a családja alig tudja tartani magát pénzügyileg. Amikor egy összeomlást követően a családapa egy elmegyógyintézetben köt ki, felesége, Maggie (Zoe Saldana) két kislányával, Ameliával (Imogene Wolodarsky) és Faith-szel (Ashley Aufderheide) kénytelen elhagyni a családi otthont és egy zsúfolt cambridge-i lakásba költözni, hogy itt találjon egy tisztességes munkát a tisztességes megélhetés reményében.

Életünk apuval (Infinitely Polar Bear, 2015)

3. Ha igaz volna… (Just Like Heaven, 2005)

David Abbot (Mark Ruffalo) San Franciscóba költözik, de ami itt vár rá, azt még álmában sem gondolta volna. Egy titokzatos nő időről időre feltűnik az új lakásában, akit Elizabethnek (Reese Witherspoon) hívnak, és váltig állítja, hogy ez az ő lakása. A zárak kicserélésével sem lehet távol tartani a nőt, aki úgy tűnik, kénye kedve szerint bukkan elő és tűnik el. David megpróbál a dolgok végére járni, ám a helyzet sokkal borzongatóbb, mint azt gondolta volna.

Ha igaz volna... (Just Like Heaven, 2005)

2. Bosszúállók (The Avengers, 2012)

Sosem látott veszély fenyegeti a földet, ezért Nick Fury (Samuel L. Jackson), a S.H.I.E.L.D. vezetője összehívja a a szuperhős csapatot, a Bosszúállókat, hogy megmentsék a világot a végső pusztulástól. Vasember (Robert Downey jr.), Thor (Chris Hemsworth), Hulk (Mark Ruffalo), Amerika kapitány (Chris Evans), Fekete Özvegy (Scarlett Johansson) és Sólyomszem (Jeremy Renner) minden erejét bevetve próbál megküzdeni a gonosszal, ami nagyobb kihívásnak bizonyul, mint az elsőre gondolták.

1. Spotlight – Egy nyomozás részletei (Spotlight, 2015)

A Boston Globe új főszerkesztőt kap, aki arra utasítja munkatársait, hogy járjanak utána egy rég óta szőnyeg alá söpört ügynek: egy helyi pappal szembeni gyerekmolesztálási vádnak. A kis csapat elképesztő, addig minden erővel titkolt, megrázó tények nyomára jut, és egyre szenvedélyesebben követik a szálakat. Amit találnak, megrázza és megváltoztatja őket. És az újságjukat. És Bostont. És az egész világot!

Spotlight - Egy nyomozás részletei 2015

(Címlapkép forrása; Történetek forrása ITT és ITT)

//milos//


Article Tags: · · · · · · · · · · ·

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé.

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download