A legjobb lakatlan szigeten játszódó filmek

A 10 legjobb film, amely egy lakatlan szigeten játszódik

5994

A legjobb lakatlan szigeten játszódó filmek

Egy lakatlan szigeten játszódó filmről mindent el lehet mondani, csak azt nem, hogy unalmas. Éppen ezért most ilyen filmeket gyűjtöttünk össze, ahol az izgalom a tetőfokára hág. A filmek sorrendje kizárólag saját véleményen alapszik!

10. Hat nap, hét éjszaka /Six Days Seven Nights, 1998/

Quinn (Harrison Ford) kemény, ámde csöppet sem ambíciózus pilóta, aki rozzant teherszállító gépén fekete fuvarokat vállal egyik trópusi szigetről a másikra. Kényelmes életén esze ágában sincs változtatni. Robin (Anne Heche): sikerorientált és céltudatos nő, egy New York-i magazin szerkesztője, aki újdonsült vőlegényével nyaral egy egzotikus déltengeri szigeten. Egy sürgős munka azonban Tahitira szólítja, ezért repülőgépet bérel, melynek pilótája nem más, mint a laza Quinn. Az össze nem illő pár (vagy mondjuk úgy: tűz és víz) “repülőtörést” szenved egy lakatlan szigeten, s megkezdődik a veszélyes kalandokkal, az annál is veszélyesebb perpatvarokkal, és ami a legveszélyesebb: egy kis románccal tarkított váratlan vakáció, amelyhez foghatót nem reklámoznak utazási irodák. És akkor még említést sem tettünk a váratlanul felbukkanó vérszomjas kalózokról, akik a szigeten rejtegetik összerabolt kincseiket.

Hat nap, hét éjszaka (Six Days, Seven Nights, 1998)

9. A halálraítélt (The Condemned, 2007)

Egy multimilliárdos filmrendező egy valóságshow-t akar interneten sugározni. Egy játék, tíz halálraítélt. A tét a szabadságuk, mivel aki megnyeri, az szabadon távozhat, s a börtönbe sem kell visszatérjen. A másik dolog egy állítólagos pénzösszeg. A játék vérre megy, ugyanis csak egy maradhat. Miután a rabok a szigetre kerülnek, megkezdődik a kegyetlen öldöklés a túlélésért.

A halálraítélt (The Condemned, 2007)

8. Hullámhegy /Swept Away, 2002/

A Hullámhegy című filmben a milliomos léthez szokott, elkényeztetett úrilány, Amber és egy olasz halászlegény a sors különös játéka folytán egy viszonylag civilizálatlan szigetre vetődik. a férfi és a nő szöges ellentétei egymásnak, azonban Amber idővel rájön, hogy a túléléshez Peppe tanácsait kell követnie. Idővel a kettejük között uralkodó gyűlölet forró szerelembe csap át.

Hullámhegy /Swept Away, 2002/

7. Nim szigete /Nim’s Island, 2008/

Nim és tudós apja egy szigeten élnek. Nim nagy rajongója Alexandra Rover (aki egy nagyvárosi írónő agorafóbiával, azaz fél a nagy terektől, ki se teszi a lábát az utcára) által kitalált regényhősnek, Alex Rovernek. Egy nap Nim apja egy viharban eltűnik a tengeren ezért Nim levelet ír a hős Alexnek, hogy segítsen neki megtalálni az apját. Az írónő erre összeszedi minden bátorságát és útra kel.

Nim szigete /Nim’s Island, 2008/

6. A Robinson család /Swiss Family Robinson, 1960/

Elsüllyeszti a család vitorlás hajóját egy szörnyű vihar, azonban ők túlélik a szerencsétlenséget. Egy déltengeri szigeten érnek partot, ahol együtt küzdik le a vadon ezer veszélyét, sőt még egy elvetemült kalózvezért is megleckéztetnek.

A Robinson család /Swiss Family Robinson, 1960/

5. A legyek ura /Lord of the Flies, 1990/

A William Golding regényéből készített film egy csapat gyerekről szól, akik egy lakatlan szigetre vetődnek, miután repülőgépük lezuhan. Eleinte remekül működik demokratikus alapokon nyugvó rendszerük, azonban idővel két táborra szakadnak. Az egyik oldal megdöbbenve tapasztalja, hogyan elvadult és elállatiasodott a másik fél az éhség, az elhagyatottság és a zord körülmények hatására.

A legyek ura /Lord of the Flies, 1990/

4. A kék lagúna /The Blue Lagoon, 1980/

A Csendes-óceánon elszenvedett hajótörésnek három túlélője marad. Emmeline és Richard azonban nem sokáig számíthat az idős hajószakács oltalmazására, Paddy ugyanis néhány nap elteltével halálra issza magát. A két fiatal magára marad a sok-sok veszélyt rejtő dzsungelben, ám lassanként berendezkednek a gyönyörű szigeten. Távol a társadalomtól önállóan élik át a felnőtté válást, felfedezik egymásban a testi szerelem szépségét.

A kék lagúna /The Blue Lagoon, 1980/

3. A part /The Beach, 2000/

Richard (Leonardo DiCaprio) a szabadságot keresve elindul, hogy felfedezze a világot. Így jut el Bangkokba, ahol egy szállodában szomszédja ráhagy egy térképet, amely egy titokzatos paradicsomi szigetre mutat utat. Richard újdonsült barátaival, egy francia szerelmes párral elindul, hogy felkutassa a szigetet, amely azonban nem várt meglepetéseket tartogat.

A part /The Beach, 2000/

2. Lost – Eltűntek /Lost, 2004/ – sorozat

Az Oceanic 815-ös járata egy trópusi szigetbe csapódik. A szerencsétlenséget 48-an élik túl, és bár nem szívlelik egymást, kénytelenek összefogni az életben maradásért. J.J. Abrams misztikus sorozata nézők millióit ültette le hétről hétre a televíziók képernyői elé, számos nézettségi rekordot döntve meg.

Lost - Eltűntek (2004)

1. Számkivetett /Cast Away, 2000/

Chuck Noland (Tom Hanks) sikeres menedzser a Fed Ex szállítási vállalatnál, épp az ünnepek előtti utolsó szállítmányt kíséri, amikor a repülője lezuhan.  A szerencsétlenség valahol Malajzia szigetvilágában éri. Egyedüli túlélőként kell helyt állnia a vadonban, meg kell tanulnia fedelet építeni a feje fölé, élelmet szerezni, dacolni a természeti erőkkel és saját félelmeivel is. Idővel a hatóságok és szerettei is feladják keresését. Chuck mindent elkövet, hogy életben maradjon, sőt lépésről lépésre megtervezi menekülését. Négy év munkájával épít egy tutajt és nagy nehezen kijut az óceánra. Eszméletlenül hánykolódva egy óceánjáró hajó talál rá. Visszatérése mindenkit megdöbbent, neki pedig újra meg kell találnia a helyét a világban. Modern Robinson történet.

Számkivetett (2000)

10 zseniális film, amit egy színész tett naggyá

(Történetek forrása)

//Noncsi//


Article Tags: · · · · · · · · · · ·

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé.

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download