Natalie Portman legjobb filmjei

A legjobb 10 Natalie Portman film

2193

Natalie Portman legjobb filmjei

A sokszínű karakterszínésznő elképesztően különböző filmekben bukkan fel: egyszer elkeseredett 17 éves kismamát játszik, máskor nem más, mint az Egyesült Államok Fist Lady-jének bőrébe bújik egy film erejéig. Legyen a karakter titokzatos vagy könnyen kiismerhető, határozott vagy befolyásolható, hűséges vagy megbízhatatlan, Natalie Portman-nek cseppet sem jelent gondot, hogy a magáévá tegye a szerepet. Íme 10 film, mely bizonyítja a színésznő ura az érzelmek teljes tárházának.

1) Fekete hattyú (Black Swan, 2010)

Egy hűséges balerina, Nina Sayers drága árat fizet azért, mert elnyerte a legtöbb táncosnő által hőn áhított szerepet Tchaikovsky Hattyúk tavában. Vajon meg tudja őrizni a józan eszét? Natalie Portman eddigi egyetlen Oscar-díját a főszerepben nyújtott nem mindennapi alakításáért nyerte.

Fekete hattyú (2010)

2) Ahol a szív lakik (Where the Heart Is, 2000)

Mit tehet egy lány, akit barátja faképnél hagy egy szupermarket kellős közepén, miután kiderül a lányról, hogy gyereket vár. Novalee Nation (Natalie Portman) csupán tizenhét éves, amikor bekövetkezik élete legnagyobb traumája, mely küzdelmekkel teli, mégis megharcolja.

Ahol a szív lakik (Where the Heart Is, 2000)

3) Testvérek (Brothers, 2009)

Tommy (Jake Gyllenhaal) vigasztalja idősebb testvére, Sam feleségét (Natalie Portman) és gyermekeit, miután Afganisztánban eltűntté nyilvánították a Sam-et, a családapát.

Testvérek (Brothers, 2009)

4) Mindenütt jó (Anywhere but here, 1999)

A vígjáték egy anyát (Susan Sarandon) és lányát (Natalie Portman) mutatja be, akik nagy erőkkel keresik a siker útját Beverly Hillsen. Portman-t a filmben nyújtott alakításáért Golden Globe díjra jelölték mint mellékszereplőt.

Mindenütt jó (Anywhere but here, 1999)

5) Léon, a profi (Léon, 1994)

Mathilda-t (Natalie Portman), a 12 éves lányt Léon (Jean Reno), a profi bérgyilkos nehezen fogadja be, miután a lány családját megölték. Kapcsolatuk azonban javulni kezd, ahogyan a gyermek egyre jobban beletanul a nem mindennapi szakma minden csínját-bínját. Mathilda Léon első számú védencévé válik.

Leon, a profi (Léon, 1994)

6) Jackie (2016)

Végigkísérjük az amerikai elnök, John F. Kennedy meggyilkolásának előzményeit, következményeit, és ami a legsokkolóbb: magát a pillanatot Jacqueline Kennedy, a First Lady szemszögéből. A gyász és a trauma legyőzése hatalmas kihívás, de Jackie nemcsak hogy megőrzi a hitét és támogatja gyermekeit, hanem meghatározza a volt férje történelmi hagyatékát.

Jackie (2016) - Kritika

Jackie című film

7) A varázsige: I love you (Everyone Says I Love You, 1996)

Egy New York-i lány mesterkedései abból a célból, hogy összehozza apját egy gyönyörű nővel, a míg mostohatestvére időközben eljegyzi magát.

A varázsige: I love you (Everyone Says I Love You, 1996)

8)  Star Wars I. rész – Baljós árnyak (Star Wars: Episode I – The Phantom Menace, 1999)

Két jedi lovag átjut az ellenséges blokádon, hogy szövetségeseket keressen. Találkoznak egy kisfiúval, Anakin Skywalker-rel (Jake Lloyd), akit ígéretesnek látnak a jövő szempontjából. Az eddig „alvó” Sith-ek azonban ismét támadásba lendülnek. A hideg, távolságtartó, mégis határozott és hűséges Amidala hercegnő (Natalie Portman) a jedik malmára hajtja a vizet.

Star Wars I. rész - Baljós árnyak (Star Wars: Episode I - The Phantom Menace, 1999)

9) The Tale of Love and Darkness

Az ismert író, Amos Oz (Amir Tessler) fiatalkorának története, mely a Brit Birodalom Palesztina fölötti mandátumának végjátéka idején, Izrael Államának korai éveiben. Tanúi leszünk a Amos édesanyjával való bonyolult kapcsolatának, valamint írói pályája kezdetének is. Átélhetjük, milyen az, amikor a részeivé válunk annak a történetnek, amit megalkottunk.

The Tale of Love and Darkness

10) Hotel Chevaliér (2007)

Egy szívfacsaró szerelmi történet előjátéka, és egyben az Utazás Darjeelingbe (2007) című film csodálatos és különleges prológusa, mindössze 13 percben, de annál több érzelemben és finomságban.

Hotel Chevaliér (2007)

Nyolc dolog, amit nem tudtál Natalie Portmanről

//Jana//


Article Tags: · · · · · · · · · · ·

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé.

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download