Julianne Moore legjobb filmjei

A 10 legjobb Julianne Moore film, amit látnod kell

2650

Julianne Moore legjobb filmjei

Julianne Moore mára az egyik legelismertebb színésznővé vált, köszönhetően a hihetetlen profizmusának. Születésnapja alkalmából lássunk most tőle 10 nagyszerű filmet, amit mindenképpen érdemes megnézni.

10. A tökéletes férj (An Ideal Husband, 1999)

Az eszményi férj című filmben Robert Chilternt a helyi testület lordjai országgyűlési képviselőnek akarják választani. Példaértékű házasságban él feleségével, míg fel nem bukkan Laura, a csinos, de erkölcstelen nő. Laura arra próbálja rávenni a férfit, hogy támogasson egy tisztességtelen ügyet, cserébe ő nem árulja el, hogy fiatal korában Robert megvásárolta a sikert…

A tökéletes férj (An Ideal Husband, 1999)

9. Elkülönítve (Safe, 1995)

A jómódban élő asszony egészségi állapotában érthetetlen változás következik be. Állandó rohamok gyötrik, amire az orvosok nem találnak választ. Carolnak az a meglátása, hogy betegsége környezetével kapcsolatos. Úgy határoz, hogy speciális, a világtól elszigetelt intézetben kezelteti magát, amelyet a környezeti betegségektől szenvedők számára alakítottak ki. Soha többé nem akar visszamenni a civilizációba.

Elkülönítve (Safe, 1995)

8. A nagy Lebowski (The Big Lebowski, 1998)

Jeff Lebowski cimboráihoz hasonlóan békésen lopja a napot, iszogatja kedvenc italát, és törzshelyének kedvenc tekepályáján döntögeti a rekordokat. Azonban idilli élete gyökeresen megváltozik, miután két gengszter egy félreértés kapcsán betör a lakásába, és összepiszkítja dédelgetett perzsaszőnyegét. Jeff ekkor felkeresi névrokonát, az igazi Lebowskit, hogy tisztázza magát és kártérítést kérjen, ám az öreg milliomos üzletet ajánl neki: szerezze vissza “elrabolt” feleségét.

A nagy Lebowski (The Big Lebowski, 1998)

7. Egy kapcsolat vége (The End of the Affair, 1999)

1946 egy esős éjszakáján véletlenül találkozik két férfi: egy regényíró hosszú évek után viszontlátja egykori szeretője férjét. Mindketten szeretik Sarah-t, mindketten féltékenyek rá, és egyikük sem érti őt. Sarah két évvel ezelőtt egy szó magyarázat nélkül hagyta el a férfit, akit addig szeretett, hogy visszatérjen férjéhez, aki még mindig szerette őt. Az egykori szeretőben újra feltámad a szenvedély, nyomozni kezd a nő után, sőt detektívet is fogad, hogy kitudja Sarah minden titkát. Közben fokozatosan újjáélednek benne a múlt emlékei is: a London bombázása közepette eltöltött szerelmes pillanatoké.

Egy kapcsolat vége (The End of the Affair, 1999)

6. Hannibál (Hannibal, 2001)

Hannibal Lecter szökevényként éli életét Firenzében, miközben egyik korábbi áldozata, Mason Verger mindent megtesz azért, hogy bosszút álljon rajta. Azonban a kegyetlen doktort csak egy ember, az FBI-ügynök Clarice Starling tudja az Államokba csalogatni. Verger megpróbálja rábeszélni az ügynököt, hogy folytassa a nyomozást Hannibal után, az emberevő pszichológus pedig csakhamar előbújik rejtekhelyéről.

Hannibál (Hannibal, 2001)

5. Az órák (The Hours, 2002)

Az egyetlen nap alatt játszódó filmben három különböző időben élet nő életét ismerhetjük meg, ám sorsuk összefonódik… 1923-ban Virginia Woolf (Nicole Kidman), angol írónő nekikezd első regényének, a Mrs. Dalloway-nek. 1951-ben Laura (Julianne Moore), a problémákkal küzdő terhes feleség bulit szeretne rendezni a férjének, ám a készülődés közben megtalálja Virginia Woolf regényét, és olvasni kezdi. 2001-ben Clarissa (Meryl Streep), egy kiadónál dolgozó leszbikus nő ünnepséget szeretne rendezi barátjának, aki AIDS-ben szenved. Mindhármukat hasonló problémák foglalkoztatják: hogyan érhetik el a boldogságot.

Az órák (The Hours, 2002)

4. Áldatlan állapotban (Nine Months, 1995)

Samnak megvan mindene, ami szem-szájnak ingere: csodás barátnő, pompás állás és egy tűzpiros csodaautó. Ám az életben semmi nem lehet tökéletes. Akkor csap be a legnagyobb ménkű, amikor a legderültebb az ég! Gyereke lesz! Az idő fogy, Samnek egyre sietősebb: 9 hónap alatt be kell hogy nőjön a feje lágya, végre igazi felnőtté kell válnia.

Áldatlan állapotban (Nine Months, 1995)

3. Versenyben az elnökségért (Game Change, 2012)

A Versenyben az elnökségért című filmdráma a 2008-as amerikai elnökválasztásért vívott küzdelem részleteibe enged betekintést. A történet lényegében a Barack Obamval szemben álló republikánus, John McCain és az addig ismeretlen helyettesének, Sarah Palinnak (Julianne Moore) élre törését, majd csúfos bukását meséli el.

Versenyben az elnökségért (Game Change, 2012)

10 meghökkentő tény az Oscar-díjas Julianne Moore-ról

2. Őrült, dilis, szerelem (Crazy, Stupid, Love, 2011)

Cal Weaver (Steve Carell) mindent megkapott az élettől, amire egy férfi vágyhat:  klassz munka, szép ház, helyes gyerekek és ráadásul diákkori szerelmét vette nőül. Ám mégsem felhőtlen a boldogsága, mert kiderül, hogy csodálatos felesége megcsalja és még válni is akar. Cal élete gyökeresen megváltozik, estéit egy közeli bárban tölti, ahol megismerkedik a vagány Jacobbal (Ryan Gosling ), aki feltárja előtte új életének lehetőségeit: csajozás, tivornyák, férfias öltözködés. Cal azonban nem biztos benne, hogy készen áll az új életére.

Őrült, dilis, szerelem

1. Megmaradt Alice-nek (Still Alice, 2014)

Alice Howland (Julianne Moore), a nyelvészprofesszor boldog házasságban él, három felnőtt gyermeke van. Egy nap egy szörnyű kórt diagnosztizálnak nála, melynek következtében elfelejti a szavakat. A nő rosszabbodó állapota az egész családot nehéz feladat elé állítja.

Megmaradt Alice-nek (2014)

(Történetek forrása)

//Lina//


Article Tags: · · · · · · · · · · ·

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé.

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download