Brendan Fraser érdekességek

8 dolog, amit nem gondoltál volna Brendan Fraser-ről

4544

Brendan Fraser érdekességek

Brendan Fraser kanadai-amerikai színész, aki leginkább az 1997-ben bemutatott Az őserdő hőse című vígjátékból és az 1999-ben bemutatott A múmia című kalandfilmből és folytatásaiból, A múmia visszatérből és A múmia – A sárkánycsászár sírjából ismert. Filmszerepei mellett feltűnt televíziós sorozatokban, játszott színházi darabokban és több fotókiállítása is volt már. Brendan a napokban ünnepli születésének a 49. évfordulóját, melynek apropójából íme néhány dolog, amit még biztosan nem hallottál róla.

8 dolog, amit nem gondoltál volna Brendan Fraser-ről

8. Gyerekkorában a család sokat költözködött, éltek Amerikában, Kanadában és Európában (Hollandia) is, emiatt sokszor kellett iskolát váltania, és ez beilleszkedési gondokat is okozott a fiúnál.

7. Tízévesen, egy londoni nyaralás közben látta az Oliver! című musicalt, ami elvarázsolta, és ennek hatására döntött úgy, drámaórákra fog járni.

6. Amíg Kanadában éltek, Torontóban bentlakásos fiúiskolába járt, ahol megtanult folyékonyan beszélni franciául. Huszonhárom éves korában költözött Los Angelesbe.

8 dolog, amit nem gondoltál volna Brendan Fraser-ről

5. Cornelia Funke személyes választása Mo szerepére, a Tintaszívben (2008) Brendan Fraser volt, mert állítása szerint a színész inspirálta a karakterét. A trilógia második részét éppen ezért az írónő személyesen neki ajánlotta és küldött neki egy dedikált példányt. A producerek eredetileg egy nagyon hollywoodi sztárt szerettek volna szerződtetni, de végül engedtek az írónő ragaszkodásának.

4. Mikor Brendan Fraser véletlenül meggyújtja a falat az Utazás a Föld középpontja felé (2008) című alkotásban, ténylegesen megégette magát, a forgatást le kellett állítani pár napra.

3. Brendan Frasernek A múmia visszatér (2001) című film forgatása során elszakadt egy hangszalagja, megrepedt egy bordája és megsérült a térde is. Dwayne Johnson ételmérgezést és hőgutát kapott ugyanennek a produkciónak a munkálatai közben.

A múmia

2. Fraser nagyon szeret utazni, fényképezni, múzeumba és színházba járni. 2004-ben New York-ban állította ki fényképeit, 2005-ben pedig a Los Angeles-i Gallery Two Four galériában volt közös fotókiállítása Erin Flynn-nel és Norma C. Smith-szel New Orleans… Loved and Remembered címmel. Mind a két kiállítás bevételét jótékony célokra fordították.

1. 2006. márciusában bejelentették, hogy kapott egy csillagot a Kanadai Hírességek sétányán. Ő volt az első amerikai születésű színész, aki ebben a megtiszteltetésben részesült, de a hollywoodi sétányon még nem kapott csillagot.

8 dolog, amit nem gondoltál volna Brendan Fraser-ről

(Címlapkép forrása; Érdekességek forrása ITT és ITT; Brendan Fraser leírása)

//milos//

Mentés


Article Tags: · · · · · · · ·

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé.

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download