Shrek /Shrek, 2001/ - Érdekességek

11 dolog, amit álmodban sem gondoltál volna a Shrekről

7542

Shrek – Érdekességek

Egyszer, egy távoli mocsárban, élt egy morcos ogre, név szerint Shrek. A zöld szörny nyugalmas életét egy nap fenekestül felforgatta az, hogy furcsábbnál furcsább lények tűntek fel a mocsárban. A három vak egér, a gonosz farkas, a hét törpe, a három kismalac, és további furcsa alakok hemzsegtek életterében. Shrek elment a nagyúrhoz, hogy tegyen valamit az ügyben. Csakhogy előbb ki kell mentenie Fionát a tűzokádó sárkány fogságából, hogy az hozzámehessen Lord Farquaadhoz. Az ogrét útján a szószátyár Szamár kíséri el, és nagy kalandjuk során az is kiderül, hogy nem is a sárkány a legnagyobb probléma.

Shrek (2001)

11. Világszerte bruttó 484,409,218 dolláros bevételt produkált, annak ellenére, hogy “csak” 60 millió dollárból jött létre.
10. 2001-ben a 4. legtöbb bevételt hozó film volt.
9. Az AFI’s 10 Top 10 2008-as listáján – animációs film kategóriában – 8. helyen végzett.
8. Fiona megalkotásához megközelítőleg 100 szobrot készítettek, mire kiválasztották a megfelelőt és karakterét végül Raman Hui nem egy létező emberről mintázta.

Shrek /Shrek, 2001/ - Érdekességek

7. Shrek eredeti hangját Mike Myers, míg Fiona hangját Cameron Diaz szolgáltatta.
6. Az „All Star” című dal a Smash Mouthtól a film elején csak átmeneti zenei betét volt a tesztvetítéshez, amíg találnak másikat. Mivel azonban a közönség szerette, a dal benne maradt, és a zenekar megkaphatta a film utolsó dalát is, az I’m a Believert.
5. A jelenet, melyben Fiona hercegnő böfög, azt követően került a filmbe, hogy Cameron Diaz az egyik szinkronizálás során böfögött a kólától.
4. A főszerepeket játszó színészek soha nem találkoztak egymással. Mindenki külön mondta fel a szövegét, míg valaki olvasta nekik a sorokat. John Lithgow, aki Lord Farquaadot játszotta, kifejezetten sajnálta ezt, mert nagyon szívesen dolgozott volna együtt személyesen Mike Myers-szel, Eddie Murphy vagy éppen Cameron Diazzal.

Shrek /Shrek, 2001/ - Érdekességek

3. Mike Myers már New Yorkban volt, amikor rájött, hogy a „Mit csinálsz a mocsaramban?” sort kifelejtették. Úgyhogy a producer, Jeffrey Katzenberg utánament New Yorkba, és egy limuzin hátsó ülésén felvették a szöveget.
2. Mike Myers eredetileg akcentus nélkül mondta fel Shrek szövegeit, de a tesztvetítésen rájött, hogy ez így nincs rendben, úgyhogy skót ejtéssel újramondta az egészet, utánozva anyja hanglejtését, amikor az esti mesét olvasott neki gyermekkorában.
1. Azt a sort, hogy „egyenes úton haladsz egy seggberúgás felé” Mike Myers improvizálta, miután dühös lett az egyik rendezőre.

Shrek /Shrek, 2001/ - Érdekességek

(Címlapkép forrása; Érdekességek forrása)

//Noncsi//

Mentés


Article Tags: · · · · · · ·

Hozzászólások

  • +1: A film leginkább az alkotók fantáziáját és kreativitását dícséri, ugyanis a könyv, ami alapján készült, csak annyiban egyezik meg az animációs mesével, hogy Shrek elindul kiszabadítani egy királylányt, meg, hogy útja során elkíséri egy beszélő szamár. 😀

    Rozi 2017-04-13 09:56

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé.

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download