FILMEZZUNK.HU
A Pixar animációja most sem talált kihívóra! - Hétvégi bevételi lista, USA

A Pixar animációja most sem talált kihívóra! – Hétvégi bevételi lista, USA

3327

Hétvégi bevételi lista, USA – 2017. december 8-10.

Coco zsinórban harmadik hétvégéjén is behúzta a bevételi toplista első helyét. A Pixar kritikus- és közönségkedvenc filmje, a Coco harmadik hete veretlen az amerikai mozikban. A produkció újabb 18 millióval gyarapította bevételeit, míg világszerte közel 400 millió dollár értékben váltottak rá jegyet a mozizók, és bár a Pixar korábbi blockbustereit még ezzel az összeggel sem fogja tudni lekörözni, a stúdiónak nem lehet oka panaszra. – írja a mafab.hu

A dobogó második fokát Az Igazság Ligája szerezte meg, ehhez azonban elég volt mindössze 9,5 millió dollár. Azonban épp ennyi hiányzott ahhoz, hogy a Warner a hollywoodi stúdiók mezőnyében elsőként lépje át a 2 milliárd dolláros bevételt az amerikai piacon. A DC legújabb képregény adaptációja az elmúlt hetekben meglehetősen közepesen teljesített a tengerentúlon, azonban világszerte özönlöttek rá a nézők, így összesen már 613 milliónál jár.

Az igazság ligája

A DC legújabb képregény adaptációja az elmúlt hetekben meglehetősen közepesen teljesített a tengerentúlon

A harmadik helyen  Julia RobertsJoseph Gordon-LevittOwen Wilson és Jacob Tremblay drámája, a hetek óta kimagaslóan szereplő Az igazi csoda végzett a maga 8,4 milliójával. A kiváló kritikákat kapó film csütörtöktől a hazai mozikban is látható.

Az egyetlen országos premier, a  Morgan FreemanTommy Lee Jones és Rene Russo nevével fémjelzett Just Getting Started 3,18 milliós bevétellel nem fért be a top10-be, azonban a negyedik helyet egy olyan film csípte meg, melyet a mezőny többi tagjához képest nem 3200-3500 vásznon, hanem mindössze 840-en vetítettek. Ez a film pedig nem más, mint a James Franco főszereplésével bemutatott The Disaster Artist, mely simán besöpörhette volna az első helyet is, ha több vásznon mutatják be. A 6,4 milliós bevétel azonban így is szenzációs.

A mezőny hátsóbb régióiban nem történt jelentős változás. Továbbra magabiztosan szerepel a hat hete vetített Thor: Ragnarök, valamint a Gyilkosság az Orient expresszen és a Megjött apuci 2 is. Mindkét filmet pontosan öt hete mutatták be.

Amerikai hétvégi bevételi lista:

  1. Coco – $18,3M / $389,5M
  2. Az Igazság ligája – $9,5M / $613,3M
  3. Az igazi csoda – $8,4M / $129,6M
  4. The Disaster Artist – $6,4M / $9,7M
  5. Thor: Ragnarök – $6,2M / $833,1M
  6. Megjött Apuci 2. – $6M / $142,3M
  7. Gyilkosság az Orient expresszen – $5,1M / $274,7M
  8. The Star – $3,6M / $36,8M
  9. Lady Bird – $3,5M / $22,3M
  10. Just Getting Started – $3,1M / $3,1M

(Sötéttel a frissen bemutatott filmek vannak; első oszlop a hétvégi amerikai bevételt, második oszlop az összbevételt mutatja)

(Forrás: mafab.hu)


Article Tags: · · ·