Jamie Foxx 10 legjobb filmje

Jamie Foxx 10 legjobb filmje

4645

Jamie Foxx legjobb filmjei

Jamie Foxx amerikai színész, komikus, énekes és dalszövegíró. 2005-ben a Ray Charles életét feldolgozó Ray című filmben nyújtott alakításáért Golden Globe-, BAFTA- és Oscar-díjjal jutalmazták. 1994-ben kezdte el énekesi karrierjét, színészkedni pedig 1992-ban kezdett. Jamie a napokban ünnepli születésének 50. évfordulóját, melynek alkalmából íme 10 film a pályafutásából, amit mindenképpen látni kell. Toplistánk kizárólag saját véleményen alapszik!

Kihagytuk kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Jamie Foxx produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

10. Lopakodó (Stealth, 2005)

Az amerikai haditengerészet új szuper pilótáját nem anya, hanem számítógépprogram szülte. EDI-nek, azaz mesterséges intelligenciával rendelkező Automatikus Harci Repülőgépnek nevezik, akivel, illetve amivel szemben esélye sincs az ellenségnek. Ben Gannon (Josh Lucas), Kara Wade (Jessica Biel) és Henry Purcell (Jamie Foxx) a haditengerészet elit tesztpilóta osztagának oszlopos tagjai. A három szuperpilóta feladata az új lopakodó vadászgép bejáratása. Ám EDI egy villámcsapás következtében meghibásodik, és önállósítja magát. Csak Ben és társai állíthatják meg

Lopakodó (Stealth, 2005)

9. Az elnök végveszélyben (White House Down, 2013)

A Fehér Ház végveszélyben. Egy terrorista csapat bejutott a szigorúan őrzött épületbe, és átvette a hatalmat. Az elnököt (Jamie Foxx) mindössze utolsó talpon maradt ügynöke védi (Channing Tatum), aki mindent megtesz azért, hogy biztonságba juttassa az ország vezetőjét. A terroristák azonban legalább ilyen elszántan akarják megtalálni őket, hogy végrehajthassák ördögi tervüket.

8. Redemption: The Stan Tookie Williams Story (2004)

Stan “Tookie” Williams (Jamie Foxx) egy afroamerikai fiúból lett a Crips banda vezére, aki több halálos kimenetelű balhéban is részt vett. Hosszú évek alatt saját hálózatot épített ki, és több bandaháborúban is részt vett. Elkapták négyszeres emberölésért és halálra ítélték. A börtönben 8 évet tölt a “lyuk”-ban, azaz sötét magánzárkában, ami annyira szűk, hogy a karját sem tudja kinyújtani. Ez idő alatt felismeri, hogy az igazi szabadságot Isten tudja számára megadni, és jóvátétel címén könyveket kezd el írni. Munkásságáért később irodalmi Nobel-díjra javasolták. 23 évnyi raboskodás és teljes megszelídülés után sem kapott kegyelmet, és 2005-ben kivégezték.

Redemption: The Stan Tookie Williams Story (2004)

7. Collateral – A halál záloga (Collateral, 2004)

Max (Jamie Foxx) már tizenkét éve dolgozik taxisofőrként. Napjai egyhangúak, mindennap új emberek arcát látja a visszapillantó tükörben, és amilyen gyorsan kapcsolatba kerül velük, ugyanolyan gyorsan el is felejti őket. Egy este azonban olyan alakba fut bele, akire élete végéig emlékezni fog. Ez az utas, Vincent (Tom Cruise), bérgyilkos. A férfit egy drogkartell bízza meg, hogy keresse fel és iktassa ki a tanúkat, akiket a szövetségi bíróság felhasználhatna ellenük. Vincent már feladata utolsó köreit futja, amikor Los Angelesbe utazik, hogy leszámoljon az öt emberrel. A sors úgy hozza, hogy Max taxijába ül, és eltéríti azt. A rendőrség és az FBI a nyomukban van, a két férfi pedig kénytelen együttműködni.

Collateral - A halál záloga (Collateral, 2004)

6. A szólista (The Soloist, 2008)

Steve Lopez (Robert Downey jr.) újságíró egy nap felfedezi Nathaniel Anthony Ayerst (Jamie Foxx), az egykori komolyzenei őstehetséget, amint hajléktalanként Los Angeles utcáin hegedül. Lopez megpróbál segíteni a hánytatott sorsú férfinak, hogy visszataláljon a társadalomba, és eközben olyan különleges barátság szövődik köztük, amely mindkettőjük életét megváltoztatja.

A szólista (The Soloist, 2008)

5. A királyság (The Kingdom, 2007)

Egy szaúd-arábiai városban, Rijádban robbantás történt. A merénylet a városnak azon a felén történt, ahol főleg amerikaiak laknak. A diplomácia tanácstalan, egymással vitatkoznak a fejesek a hatásköröket illetően. Eközben Ronald Fleury (Jamie Foxx) FBI ügynök a helyszínre érkezik kis csapatával, hogy feltárja az ügyet. Mindössze öt nap áll a rendelkezésükre, hogy megtalálják a felelősöket. Nem akar mindenki segíteni nekik, de szerencséjükre Al-Ghazi (Ashraf Barhom), a rendőrkapitány velük van. Hamarosan egy szélsőséges terroristasejtre bukkannak a városban.

A királyság (The Kingdom, 2007)

4. Törvénytisztelő polgár (Law Abiding Citizen, 2009)

Clyde Shelton (Gerard Butler) rémálomba illő események elszenvedője lesz. 1999 egyik éjszakáján két betörő kirabolja, majd brutálisan megöli a szeme láttára feleségét és kislányát. Az elkövetőket elfogják, azonban a kirendelt ügyész, Nick Rice (Jamie Foxx) vádalkut köt az ügyben, és pont a fő bűnöst engedik szabadlábon. Clyde dühében félelmetes tervet eszel ki, hogy mindenkit megbüntessen, aki az igazságtalan büntető-végrehajtás rendszerét fenntartja és szolgálja.

3. Minden héten háború (Any Given Sunday, 1999)

Tony D’Amato (Al Pacino) a Miami Sharks focicsapat idősödő edzője korábban mindig győzelemre vezette a csapatot, de most háromszor egymás után veszítették el a bajnokságot, és a csapat népszerűsége is mélyponton van. A csapat fiatal társtulajdonosa,  Christina Pagniacci (Cameron Diaz) apjától örökölte a csapatot, és szeretné, ha az sikeressé válna. Cap Rooney (Dennis Quaid), a Sharks egyik leghíresebb játékosa, öregedésével azonban a Sharks együtt csúszik lefelé, így amikor sérülése miatt  Willie Beamen (Jamie Foxx), a fiatal hátvéd lép pályára, mindenkit ámulatba ejt. D’Amatonak egyszerre több emberrel kell megküzdeni az igazáért.

Minden héten háború (Any Given Sunday, 1999)

2. Ray (2004)

Egy igaz történet, amely bemutatja a legendás blues zenész, Ray Charles (Jamie Foxx) életét gyermekkorától, a szeme világának elvesztésétől karrierje kibontakozásán át egészen a csúcsig. Az évek során Raynek szembe kellett néznie a rasszizmussal és megvetéssel, meg kellett birkóznia a drogok világával, meggyűlt a baja félreismert barátságaival és persze a nőkkel.  A zenész öröksége, egyedi stílusa, amely a rhythm and blues és a gospel műfajok keresztezéséből született, ma is tovább él.

Ray (2004)

1. Django elszabadul (Django Unchained, 2012)

A déli államok területén, két évvel a polgárháború előtt a német származású profi fejvadász, egykori fogorvos dr. King Schultz (Christoph Waltz) felszabadítja Djangót (Jamie Foxx), akivel nagy sikereket érnek el.  Elhatározzák, hogy együttes erővel megkeresik Django feleségét, Broomhildát (Kerry Washington), aki a gazdag ültetvényes, Calvin Candie (Leonardo DiCaprio) szolgálója.  A fejvadászok egy hazugságnak köszönhetően bejutnak a birtokra, azonban amikor a házigazda hűséges rabszolgája (Samuel L. Jackson)  gyanút fog, választaniuk kell a túlélés és az önfeláldozás között.

Toplistánk kizárólag saját véleményen alapszik!

Kihagytuk kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Jamie Foxx produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

(Címlapkép forrása; Történetek forrása itt és itt)

//batigoool//


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé.

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download