FILMEZZUNK.HU
10 nehéz sorsú színész, aki képes volt kimászni a gödörből

10 nehéz sorsú színész, aki képes volt kimászni a gödörből

25172

Nehéz sorsú színészek

A mai listánkban olyan színészeket, színésznőket gyűjtöttünk össze, akiknek a gyermekkora és az élete nem éppen mondható fenékig tejfelnek. Nevelőszülők, szeretetlenség, szegénység, válások, elutasítottság, drogproblémák, alkoholizmus is előfordult. Van olyan nehéz sorsú színész, akinek a gyermekkorában volt sanyarú, de felemelkedett és van olyan is, akinek az egész élet az önpusztításról szólt. A siker, a fényűzés és a hírnév sem volt elég, hogy az élet akadályaival megküzdjenek, sőt legtöbbjüket pont ez vezette a mélybe.

Te is ismersz olyan színészt, akinek nehéz gyerekkora vagy élete volt? Ha igen, oszd meg velünk kommentben vagy hozzászólásban a Facebook oldalunkon!

1. Tom Hanks

A színész a Concordban született. Édesapja Amos Mefford Hanks, séf volt. Édesanyja Janet Marylyn (leánykori néven Frager), kórházi dolgozó volt. Szülei 1960-ban elváltak. A pár három idősebb gyermeke, Sandra, (Sandra Hanks Benoiton, író), Rufus (Lawrence M. Hanks, PhD, etimológia professzor az Illinois-i Egyetemen), és Tom az apával maradtak, a legkisebb testvér, Jim (aki szintén a filmes világban dolgozik, mint színész és filmes) édesanyjával maradt a kaliforniai Red Bluffban. Később a szülők újraházasodtak. Első nevelőanyjának már volt 5 saját gyereke, az új házasság csupán két évig tartott.

Tom Hanks

Tom Hanks az iskolában saját bevallása szerint szégyenlős volt és ezt azzal próbálta álcázni, hogy bohócot csinált magából. Közben édesapja újból megházasodott, ezúttal egy 3 gyermekes kínai nőt vett feleségül, aki két gyermekével a családhoz költözött. Középiskolás évei alatt kóstolt bele a színészetbe, mikor a South Pacificben játszott. Először a Chabot College-ben – két évig – majd később a Kaliforniai Állami Egyetemen tanult színjátszást. Ez időtájt találkozott Vincent Dowling főrendezővel, aki meghívta Ohióba, a Nagy Tavak Fesztiválra, ahol először lépett fel igazán nagy közönség előtt. Az egyszeri meghívásból egy hároméves fellépéssorozat lett. A fellépések miatt sokat kimaradt az egyetemről és emiatt kirúgták.

2. Kevin Hart

Kevin Hart 1979-ben született Philadelphiában. Édesanyja egyedül nevelte őt és az öccsét. Az apja, Henry Witherspoon, a kokain rabja volt, aki több alkalommal is börtönbe került. Kevin miután elvégezte a középiskolát, New Yorkba költözött. Majd cipő eladóként talált munkát. Stand-up comedy-ként kezdte karrierjét. Hart első fellépése a Laff House Philadelphia néven Lil Kev volt, ami nem ment jól. Karrierje lassan szenvedésnek indult, többször lefujjolták a színpadról, sőt, pár darab csirkét is dobtak rá. A kezdeti sikertelenségek után a vígjátékokban próbálta ki magát.

Kevin Hart

3. Demi Moore

1962-ben az új-mexikói Roswellben jött világra egy Demi Gene Guynes nevű kislány, akinek anyja már egyedül volt, ugyanis férje, Charles Harmon pilóta két hónapnyi házasság után elhagyta. Demi kimaradt a középiskolából és modellkedni kezdett, de közben megkóstolta a kokaint is. Szerencséjére megismerkedett a 30 éves Freddy Moore rock zenésszel, aki feleségül vette a 18 éves lányt, akivel Los Angelesbe költözött. Csak 4 évig voltak házasok. Demi egyik partnere egymásba szerettek, és el is jegyezték egymást. Joel Schumacher rendező elégedett volt a fiatal színésznővel, aki kettős szerepet alakított, de hamar kiderült, hogy Demi nemcsak a kamera előtt játssza hitelesen a kokainfüggő kábítószerest, hanem az életben is vannak drogproblémái.

Demi Moore

4. Jim Carrey

James Eugene Carrey 1962-ben született a kanadai Newmarket városban. Percy és Kathleen Carrey gyermekeként, három idősebb testvére, John, Patricia és Rita. Családja katolikus vallású, távoli francia-kanadai gyökerekkel (a család eredeti vezetékneve Carré). A fiatal humoristapalánta, Carrey elküldte életrajzát a Carol Burnett Show-ba, amikor még mindössze 10 éves volt. A tanárai a középiskolában mindig hagytak neki pár percet minden tanítási nap végén, hogy úgynevezett “stand-up comedy” jellegű előadást tarthasson a társainak. Gyakorlatilag ő volt az osztály tréfamestere. Szülei nehéz időkön estek át, miközben ő 13 éves volt. Az apja elvesztette munkahelyét, ezért Toronto egyik olcsóbb negyedébe költöztek, ahol biztonsági őrként, illetve portásként munkát kapott.

Jim Carrey

A Carrey család ekkor egy régi, történelmi épületben lakott. James a Blessed Trinity Catholic iskolába járt két évig. A család ekkoriban olyan rossz pénzügyi helyzetben volt, hogy kénytelenek voltak a furgonjukban vagy esetleg a rokonok udvarán sátorban álomra hajtani a fejüket. Jim, hogy segítsen szüleinek, iskolai tanítások után állást vállalt. Ezek a hosszú kimerítő munkák nem sok időt hagytak neki a tanulásra és ezt a jegyei is megsínylették, ennek ellenére mindent összevetve nem volt rossz tanuló. Egyszer írt magának egy 10 millió dolláros csekket, és arról álmodozott, hogy egykor ez valóság lesz. Nagy kiugrása A kábelbarát (The Cable Guy) című filmjének köszönhető, de ennek bemutatóját követően pár évvel édesapja elhunyt. Ekkor a nagy értékű csekket apja temetési ruhájának zsebébe tette.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·