10 nehéz sorsú színész, akit nem árt, ha ismersz

10 nehéz sorsú színész, aki képes volt kimászni a gödörből

8208

Nehéz sorsú színészek régen és ma

A mai listánkban olyan színészeket, színésznőket gyűjtöttünk össze, akiknek a gyermekkora és az élete nem éppen mondható fenékig tejfelnek. Nevelőszülők, szeretetlenség, szegénység, válások, elutasítottság, drogproblémák, alkoholizmus is előfordult. Van olyan nehéz sorsú színész, akinek a gyermekkorában volt sanyarú, de felemelkedett és van olyan is, akinek az egész élet az önpusztításról szólt. A siker, a fényűzés és a hírnév sem volt elég, hogy az élet akadályaival megküzdjenek, sőt legtöbbjüket pont ez vezette a mélybe.

Te is ismersz olyan színészt, akinek nehéz gyerekkora vagy élete volt? Ha igen, oszd meg velünk kommentben vagy hozzászólásban a Facebook oldalunkon!

Tom Hanks

A színész a Concordban született. Édesapja Amos Mefford Hanks, séf volt. Édesanyja Janet Marylyn (leánykori néven Frager), kórházi dolgozó volt. Szülei 1960-ban elváltak. A pár három idősebb gyermeke, Sandra, (Sandra Hanks Benoiton, író), Rufus (Lawrence M. Hanks, PhD, etimológia professzor az Illinois-i Egyetemen), és Tom az apával maradtak, a legkisebb testvér, Jim (aki szintén a filmes világban dolgozik, mint színész és filmes) édesanyjával maradt a kaliforniai Red Bluffban. Később a szülők újraházasodtak. Első nevelőanyjának már volt 5 saját gyereke, az új házasság csupán két évig tartott.

Tom Hanks

Tom az iskolában saját bevallása szerint szégyenlős volt és ezt azzal próbálta álcázni, hogy bohócot csinált magából. Közben édesapja újból megházasodott, ezúttal egy 3 gyermekes kínai nőt vett feleségül, aki két gyermekével a családhoz költözött. Középiskolás évei alatt kóstolt bele a színészetbe, mikor a South Pacificben játszott. Először a Chabot College-ben – két évig – majd később a Kaliforniai Állami Egyetemen tanult színjátszást. Ez időtájt találkozott Vincent Dowling főrendezővel, aki meghívta Ohióba, a Nagy Tavak Fesztiválra, ahol először lépett fel igazán nagy közönség előtt. Az egyszeri meghívásból egy hároméves fellépéssorozat lett. A fellépések miatt sokat kimaradt az egyetemről és emiatt kirúgták.

Kevin Hart

Kevin Hart 1979-ben született Philadelphiában. Édesanyja egyedül nevelte őt és az öccsét. Az apja, Henry Witherspoon, a kokain rabja volt, aki több alkalommal is börtönbe került. Kevin miután elvégezte a középiskolát, New Yorkba költözött. Majd cipő eladóként talált munkát. Stand-up comedy-ként kezdte karrierjét. Hart első fellépése a Laff House Philadelphia néven Lil Kev volt, ami nem ment jól. Karrierje lassan szenvedésnek indult, többször lefujjolták a színpadról, sőt, pár darab csirkét is dobtak rá. A kezdeti sikertelenségek után a vígjátékokban próbálta ki magát.

Kevin Hart

Demi Moore

1962-ben az új-mexikói Roswellben jött világra egy Demi Gene Guynes nevű kislány, akinek anyja már egyedül volt, ugyanis férje, Charles Harmon pilóta két hónapnyi házasság után elhagyta. Demi kimaradt a középiskolából és modellkedni kezdett, de közben megkóstolta a kokaint is. Szerencséjére megismerkedett a 30 éves Freddy Moore rock zenésszel, aki feleségül vette a 18 éves lányt, akivel Los Angelesbe költözött. Csak 4 évig voltak házasok. Demi egyik partnere egymásba szerettek, és el is jegyezték egymást. Joel Schumacher rendező elégedett volt a fiatal színésznővel, aki kettős szerepet alakított, de hamar kiderült, hogy Demi nemcsak a kamera előtt játssza hitelesen a kokainfüggő kábítószerest, hanem az életben is vannak drogproblémái.

Demi Moore

Jim Carrey

James Eugene Carrey 1962-ben született a kanadai Newmarket városban. Percy és Kathleen Carrey gyermekeként, három idősebb testvére, John, Patricia és Rita. Családja katolikus vallású, távoli francia-kanadai gyökerekkel (a család eredeti vezetékneve Carré). A fiatal humoristapalánta, Carrey elküldte életrajzát a Carol Burnett Show-ba, amikor még mindössze 10 éves volt. A tanárai a középiskolában mindig hagytak neki pár percet minden tanítási nap végén, hogy úgynevezett “stand-up comedy” jellegű előadást tarthasson a társainak. Gyakorlatilag ő volt az osztály tréfamestere. Szülei nehéz időkön estek át, miközben ő 13 éves volt. Az apja elvesztette munkahelyét, ezért Toronto egyik olcsóbb negyedébe költöztek, ahol biztonsági őrként, illetve portásként munkát kapott.

Jim Carrey

A Carrey család ekkor egy régi, történelmi épületben lakott. James a Blessed Trinity Catholic iskolába járt két évig. A család ekkoriban olyan rossz pénzügyi helyzetben volt, hogy kénytelenek voltak a furgonjukban vagy esetleg a rokonok udvarán sátorban álomra hajtani a fejüket. Jim, hogy segítsen szüleinek, iskolai tanítások után állást vállalt. Ezek a hosszú kimerítő munkák nem sok időt hagytak neki a tanulásra és ezt a jegyei is megsínylették, ennek ellenére mindent összevetve nem volt rossz tanuló. Egyszer írt magának egy 10 millió dolláros csekket, és arról álmodozott, hogy egykor ez valóság lesz. Nagy kiugrása A kábelbarát (The Cable Guy) című filmjének köszönhető, de ennek bemutatóját követően pár évvel édesapja elhunyt. Ekkor a nagy értékű csekket apja temetési ruhájának zsebébe tette.

Lindsay Lohan

Lindsay New Yorkban született 1986-ban és Long Islanden nőtt fel. Apja, Michael Lohan, tőzsdeügynök és anyja, Dina Lohan hivatásos énekes és táncos. Lohannek hányatott családi háttere volt. Szülei 1985-ben házasodtak össze, majd különváltak, mikor Lindsay három éves volt. Egy kis időre újra egyesült a család, de 2005-ben ismét szétköltöztek, majd végleg elváltak. Van három fiatalabb testvére, akik szintén modellkedtek és színészkedtek. Háromévesen kezdte karrierjét. Több mint 60 reklámfilmben szerepelt. 2007-ben Lindsay-t próbaidő alá helyezték, mert ittasan vezetett, és kétszer is balesetet okozott. Elvonókúrára küldték, ami viszont nem tett jót az imidzsének, és számos szerepet elvesztett.

Lindsay Lohan

15 motiváló film, amit még idén meg kell nézned

Macaulay Culkin

Manhattanben született Patricia Brentrup és Kit Culkin, egy korábbi, a Broadway-n nagy karriert befutott színpadi színész fiaként. A család harmadik gyermeke volt, rajta kívül született négy fiú és két lány. Korai gyermekkorában a család csak egy kis házat engedhetett meg magának: az anyja telefonközpontos, az apja sekrestyés volt a helyi katolikus templomban. Ír katolikusként nevelkedett, vallásos iskolában kezdte meg tanulmányait. Tanult még balettet is az Amerikai Balettiskolában.

12 érdekesség a szülinapos Macaulay Culkin színészről

15 éves volt, amikor a szülei eldöntötték, hogy elválnak és elkezdtek harcolni a felügyeletéért, ami ahhoz vezetett, hogy Culkin legálisan függetlenedhetett a családjától. Az apja lett a menedzsere.1998-ban feleségül vette Rachel Minert, akitől 2000-ben el is vált. 2004 szeptemberében letartóztatták kábítószer-birtoklás miatt, de kiengedték, négyezer dolláros óvadék ellenében. Hamarosan azonban ismét vádat emeltek ellene különböző kábítószer-visszaélések miatt. Az ügyvédeinek sikerült lefaragnia a büntetését három évről egyre, valamint részt kellett vennie egy intenzív elvonókúrán.

Drew Barrymore

A magyar származású, németországi születésű Makó Ildikó (Ildiko Jaid Mako) és John Drew Barrymore gyermekeként látta meg a napvilágot, a Culver Cityben, Los Angelesben. Felmenői valódi dinasztiát alkotnak: ükszülei, dédszülei és nagyszülei egyaránt sokat foglalkoztatott színészek voltak. Első televíziós szereplésére 11 hónaposan, egy reklámfilmjében került sor, majd az áttörést tiszteletbeli keresztapja, Steven Spielberg rendezte E. T. – a földönkívüli című filmben játszott szerepe hozta el számára 7 évesen. A középiskolát súlyos drogproblémái miatt nem végezte el. Kilencévesen kezdett el alkoholt fogyasztani, tízévesen kipróbálta a marihuánát, tizenkét évesen már rendszeresen fogyasztott kokaint is. Súlyos alkohol- és drogproblémái miatt tizenöt évesen rehabilitációs intézménybe került. Már tizenöt éves korában saját lakása volt Los Angelesben. Biszexualitását nyíltan vállalja. Egy interjúban arról vallott, hogy azoknak a férfiaknak a száma, akikkel ágyba bújt, meghaladja az ötvenet.

Drew Barrymore

Marilyn Monroe (1926-1962)

Jelenleg a legnagyobb hollywoodi sztárok listájának 6. helyén áll, az ötvenes évek legnagyobb szex szimbóluma volt. Házasságai és kapcsolatai állandóan a bulvárlapok címoldalain voltak. Ezek közük is a legnagyobb nyilvánosságot Arthur Miller íróval és a Kennedy (John és Robert) testvérekkel való kapcsolata kapta. Halála és annak körülményei különböző spekulációkat indítottak el. 1962. augusztus 5.-én a rendőrséget Monroe pszichiátere hívta fel, és értesítette őket a színésznő haláláról. A hivatalos vizsgálat barbiturát túladagolást jelölte meg a halál okának, azzal a megjegyzéssel, hogy valószínűleg öngyilkosság történt.

Marilyn Monroe

Bár Marilyn Monroe mentálisan instabil volt, és többször kísérelt meg öngyilkosságot ezt megelőzően, halálakor azonban nem volt rá különösebb oka, a pszichiátere szerint tele volt tervekkel. Különböző teóriák között felmerült a baleset lehetősége. Öngyilkos hajlamával és mentális instabilitásával egész életében birkózott, miközben a férfiak többsége, akivel életében kapcsolatban állt, kihasználta.

Gene Tierney (1920-1991)

Az egyik legszebb nő volt, aki valaha kamera elé állt. Erről a gyönyörű színésznőről formálta Agatha Christie a Kristálytükör meghasadt c. regényének főszereplőjét. Első terhessége alatt rubeolával fertőződött meg, amit egy rajongójától kapott el. Ennek következtében koraszülött gyereke szellemileg súlyosan sérülten, süketen, és részben vakon született 1943-ban. Miután az orvosok közölték vele, hogy nincs esély arra, hogy a gyerek felépüljön, vagy akárcsak javuljon is az állapota, mély depresszióba esett és hónapokig ki sem mozdult otthonából. Később levelet kapott attól a rajongójától, aki megfertőzte.

Gene Tierney

Az illető a levélben bocsánatot kért, mert tudta, hogy beteg, ami miatt karanténban volt, azonban ennek ellenére látni akarta kedvenc színésznőjét. Depressziója odáig fajult, hogy 1955-ben a Left Hand Of God c. filmjének forgatása után elmegyógyintézetbe került, ahol elektrosokkal kezelték – 19 ilyen terápián vett részt -, aminek hatására memóriájának egy részét is elvesztette. Ez derékba törte az akkor 35 éves színésznő pályafutását, és bár a 60-as évek elején visszatért, de karrierjét már nem tudta újraépíteni

Veronica Lake (1922-1973)

A leghíresebb femme fatale-ok közé tartozott a noir műfajának korai szakaszában. A ’40-es évek végére azonban karrierje erősen hanyatlani kezdett, aminek oka alkoholizmusa és mentális kiegyensúlyozatlansága voltak. Már az évtized közepe felé elkezdődtek ezek a problémák, aminek következtében egyre több ember tagadta meg, hogy vele dolgozzon. Mentális problémáinak tünetei a paranoid skizofréniát mutatták: zavaros gondolkodás, furcsa beszéd, olyan hallucinációk, amikor hangokat hallott. Problémájában az sem segített, hogy a közismerten erőszakos André de Toth volt ekkoriban a férje, aki nem akarta, hogy felesége orvosi segítséget keressen.

Veronica Lake (1922-1973)

1951-ben csődöt jelentettek, majd elváltak. Ezután már színésznőként nem sok munkát talált magának, az alkoholizmusa is rosszabbodott, és ekkoriban többször le is tartóztatták nyilvános részegségért, majd egy idő után eltűnt a közvélemény szeme elől. Amikor 1960-ban egy újságíró megtalálta, egy lepukkant motelben lakott és pincérnőként dolgozott, ahol nem tudták valódi személyazonosságát. 50 évesen hunyt el, miközben a valaha gyönyörű nő hússzal többnek nézett ki. Négy férje és négy gyereke volt, de teljesen egyedül halt meg máj és veseproblémákból kifolyólag egy kórházban.

17 inspiráló és motiváló filmes idézet a hétvégére

(Források: Wikipédia és a timegoesby.hu.blog)

//Noncsi//

Mentés


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé.

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download