FILMEZZUNK.HU
15 fantasztikus film arról, hogy mennyire fontosak a családi értékek

15 csodálatos film arról, hogy mennyire fontosak a családi értékek

28141

Legjobb filmek a családi értékek bemutatásáról

Talán kijelenthető, hogy a család és a rokonság játssza a legfontosabb szerepet az emberek életében. Rengeteg olyan film létezik, melynek az az egyik célja, hogy bemutassa mennyire is fontosak a családi értékek. Mi most igyekeztünk kiválogatni ezek közül a 15 legjobbat. Ha a kedves Olvasó még kiegészítené a listát egy-egy alkotással, kérjük írja meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy tudjuk pótolni a hiányosságunkat.

1. Édes november (Sweet November, 2001)

Nelson Moss (Keanu Reeves) magának való, munkamániás üzletember. Egy napon összehozza a sors Sarával (Charlize Theron), aki miatta bukik meg egy autóvezetői rutinvizsgán. Sara csipkelődő modora egyszerre vonzza és taszítja a férfit, aki csak akkor lágyul el végképp, amikor Sara elmondja az igazat magáról. Halálos betegségben szenved, nincs sok ideje hátra. A legfontosabbat viszont elhallgatja Sara: nem akarja, nem tudja lekötni magát. Elcsavarja a férfiak fejét, majd bűntudatot érezve egy hónap után tovább áll. Nelson nem tudja, hogy ő a kiszemelt édes, novemberi áldozat.

Édes november (Sweet November, 2001)

2. A bátorság emberei (Courageous, 2011)

Négy férfi rendőrként dolgozik. Minden munkanapjukon bátran néznek szembe a veszéllyel. Egy dolog viszont félelemmel tölti el őket. Mikor hazaérnek, és találkoznak a gyermekeikkel, naponta rájönnek, hogy egy dologgal nincsenek tisztában igazán: milyen a jó apa. Szeretnének jó kapcsolatot kialakítani a gyerekekkel, de úgy tűnik, egyre távolabb és távolabb kerülnek tőlük.

A bátorság emberei (Courageous, 2011)

3. Keresztapa (The Godfather, 1972)

Don Vito Corleone, az Olaszországból az USA-ba bevándorolt családi klán feje “üzletemberként” kapcsolatban áll az amerikai alvilág legkülönbözőbb köreivel. Erkölcsi fenntartásait csupán egy dologgal kapcsolatban őrizte meg: megtagadja, hogy kapcsolatait az egyre jövedelmezőbb kábítószerüzlet kiépítésére és fedezésére használja fel. Ezzel heves bandaháborút robbant ki, amelyben vérbosszú vérbosszút követ, és az egymással versengő családok kölcsönösen megtizedelik egymást. Halála előtt a nagy tekintélyű, öreg “keresztapának” még sikerül fegyverszünetet kötnie, de fia, Michael vezetésével tovább folyik a viszálykodás.

Marlon Brando

4. Két tűz között (True Lies, 1994)

A kettős életet élő szuperügynök, miközben titkosszolgálati módszerek “kémleli” kísértésnek kitett feleségét, egyszemélyes hadseregként leszámol a világ gonoszaival. A neve Tasker, Harry Tasker. Hat nyelven beszél, és mind katonaként, mind tangótáncosként roppant hatékony. A nagyon-nagyon titkos Omega csoportnak dolgozik.

Két tűz között (True Lies, 1994)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·