FILMEZZUNK.HU
A 10 legjobb film Samuel L. Jackson szereplésével

A 10 legjobb film Samuel L. Jackson szereplésével

28145

Samuel L. Jackson legjobb filmjei

Hírnevet az 1990-es évek elején szerzett néhány kritikai sikert aratott alakításával, s azóta élvonalbeli filmsztárrá és kulturális ikonná nőtte ki magát; számos sikerfilmben tűnt fel, főként akciófilmekben. A színész már közel 120 filmben kapott kisebb-nagyobb szerepet. Samuel L. Jackson ma ünnepli születésének 71. évfordulóját, melynek alkalmából kiválogattuk egy listába az általunk legjobban szeretett filmjeit.

10. Aljas nyolcas (The Hateful Eight, 2015)

Néhány évvel az amerikai polgárháború után egy postakocsi szeli át Wyoming télies táját. Az utasai közt van egy fejvadász, Jonh Ruth (Russell) és foglya, Daisy Domergue (Leigh). Útjuk során két idegennel találkoznak, Marquis Warrennel (Samuel L. Jackson), a katonából lett hírhedt fejvadásszal, és Chris Marquis-szal (Goggins), a déli renegáttal, aki azt állítja magáról, hogy ő a város új seriffje. Miután a hatalmas hóviharban elvesztik az irányt, Minnie rövidáru kereskedésében lelnek menedékre. Csakhogy amikor megérkeznek, nem a tulajdonos, hanem egy csapat ismeretlen alak várja őket. Bob (Bichir) felügyeli a helyet, míg Minnie édesanyjánál van látogatóban, míg társai közt van Oswaldo Mobray (Roth), az ítéletvégrehajtó Joe Gage (Madsen), és a tábornok, Smithers (Dern). Ahogy a vihar egyre pusztítóbbá válik, arra a felismerésre jutnak, hogy talán sosem jutnak el Red Rock városába.

Aljas nyolcas (The Hateful Eight, 2015)

Tudtad, hogy…?

… Samuel L. Jackson-nak és Quentin Tarantino-nak az Aljas nyolcas a nyolcadik közös filmjük? Hat Tarantino filmben Jackson komolyabb szerepet kapott, a Becstelen brigantykban narrátorként vett részt, a Kill Bill 2-ben pedig cameózott egyet.

9. Haláli fegyver (National Lampoon’s Loaded Weapon, 1993)

Egy volt nyomozót hidegre tesznek Los Angelesben, hogy azon melegében kicsalják tőle a hőn áhított mikrofilmet a kokainos süti receptjéről. Colt és Lüger – a pisztolynevű zsarupáros – a nyomukba ered, hogy még Bruce Willis-en is keresztülgázolva rázzák fel a kábult alvilágot. A Halálos fegyver, az Elemi ösztön és más bűnügyi filmek kacagtató paródiája a magyar mozikban is zajos sikert aratott fergeteges, senkit és semmit nem kímélő humorával.

Haláli fegyver (National Lampoon's Loaded Weapon, 1993)

Tudtad, hogy…?

… habár a film eredeti címét tekintve “Haláli fegyver 1.”, sosem készült folytatása?

8. Django elszabadul (Django Unchained, 2012)

A déli államok területén, két évvel a polgárháború előtt a német származású profi fejvadász, egykori fogorvos dr. King Schultz (Christoph Waltz) felszabadítja Djangót (Jamie Foxx), akivel nagy sikereket érnek el.  Elhatározzák, hogy együttes erővel megkeresik Django feleségét, Broomhildát (Kerry Washington), aki a gazdag ültetvényes, Calvin Candie (Leonardo DiCaprio) szolgálója.  A fejvadászok egy hazugsának köszönhetően bejutnak a birtokra, azonban amikor a házigazda hűséges rabszolgája (Samuel L. Jackson)  gyanút fog, választaniuk kell a túlélés és az önfeláldozás között.

Django elszabadul (Django Unchained, 2012)

Tudtad, hogy…?

… 16 év alatt a Django elszabadul volt az egyetlen film, melynek szereplői közül nem Leonardo DiCaprio kapta a legmagasabb fizetést?

7. Jurassic Park (1993)

John Hammond, a vállalkozó kedvű excentrikus milliárdos borostyánba zárt dinoszauruszvérből újraalkotja az őslényeket. Mindössze hónapokkal a tervezett megnyitás előtt meginvitál két jeles dinoszaurusz-szakértőt, Dr. Alan Grantet és Dr. Ellie Sattlert, egyikük szerint azonban a folyamatok csakhamar ellenőrizhetetlenné fognak válni. Hiába az áttörhetetlennek tűnő biztonsági rendszer, a park tervezői nem számoltak az emberi természet végtelen mohóságával, mely katasztrófához vezethet.

Jurassic Park (1993)

Tudtad, hogy…?

… a Jurassic Parkban egymással kommunikáló velociraptorok hangja valójában párzó teknősök hangja?

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·