FILMEZZUNK.HU
Ralph Fiennes legjobb filmjei

8 Ralph Fiennes film, amit vétek lenne kihagyni

32854

Ralph Fiennes legjobb filmjei

Ralph Fiennes BAFTA -és Európai Filmdíjas angol színpadi és filmszínész, aki nem mellesleg rendezőként, producerként és szinkronhangként is funkcionál. Filmjei leginkább művészi beállítottságúak, ám akad közöttük igazán látványos, nagyszabású mozi is. Fiennes a napokban ünnepli 61. születésnapját, aminek alkalmából úgy gondoltuk, hogy tőle is összeállítunk egy filmes toplistát. Toplistánk kizárólag saját véleményen alapszik!

8. Vörös Sárkány (Red Dragon, 2002)

William Graham (Edward Norton), miután majdnem életével fizetett azért, hogy elkapja Hannibal Lectert (Anthony Hopkins), önkéntes száműzetésbe vonul. Évek múltán felbukkan egy különös gyilkos, aki rettegésben tartja az egész közvéleményt, és bár vonakodva, Graham mégis visszatér az FBI kötelékébe, hogy segédkezzen az ügyben. A Fogtündér néven elhíresült sorozatgyilkos elfogásához meg kell próbálnia a gyilkos agyával gondolkodni. Grahamnak szembe kell néznie múltjával és a börtönviselt Lecterrel, mert csak az ő elméjének megértésével bukkanhat a kegyetlen gyilkos nyomára.

Vörös Sárkány (Red Dragon, 2002)

7. Kvíz-show (Quiz Show, 1994)

A televíziózás hőskorában egy kiesett versenyző megvádolja a legsikeresebb televíziós játék sikeres nyertesét, a szinte nemzeti hősként ünnepelt Charles Van Doren-t (Ralph Fiennes), a legkedveltebb magazinok címlap-sztárját. A Yale Egyetem angoltanára hetente feltűnt a képernyőn, sorra-rendre helyes választ adott a legfurcsább kérdésekre, miközben nézők milliói csak miatta ültek le a képernyők elé és lenyűgözve figyelték teljesítményét. Az egész azonban egy jól kitalált és felépített blöff volt, a nézők azt látták, amit a műsor készítői el akartak velük hitetni. Ám egyszer valaki ezt megelégelte. A játék egyik vesztese, akin Van Doren könnyedén túllépett, bizonyos Herbie Stempel (John Turturro) úgy döntött, lerántja a leplet a cselszövésről és azzal vádolta meg a fejtörő gyártóit és résztvevőit, hogy csalnak. A kongresszus által kezdeményezett vizsgálat ki is derítette a keserű igazságot, amely Amerika szerte megrengette a nézők bizalmát.

Kvíz-show (Quiz Show, 1994)

6. Schindler listája (Schindler’s List, 1993)

A második világháború elején kerül a megszállt Lengyelországba Oscar Schindler (Liam Neeson). Kiváló kapcsolatai révén gyárat szerez, és a háborús megrendeléseknek köszönhetően meggazdagszik. Könyvelője, Itzhak Stern (Ben Kingsley) rábeszéli, hogy foglalkoztasson üldözötteket, akiknek így megmentheti az életét. Gyára, az Emalia (Caroline Goodall) a zsidók utolsó menedéke lesz. 1944-ben a nácik jóformán mindenkit gázkamrába küldenek. Csak az nem hal meg, akinek a neve szerepel Schindler listáján.

Schindler listája (Schindler's List, 1993)

5. Üvöltő szelek (Emily Bronte’s Wuthering Heights, 1992)

Mr. Earnshaw a skót felföld lápos vidékén egy gyermeket talál. Megesik a szíve az elhagyott fiún, és hazaviszi a házába. Heathcliff (Ralph Fiennes) a lányával Cathy-vel (Juliette Binoche) és fiával Hindley-vel (Jeremy Northam) együtt nő fel. Az évek múltával Heathcliff beleszeret Cathybe. Hindley mindenáron tönkre akarja tenni a fogadott gyereket, mert úgy érzi, hogy apjuk szinte kizárólag csak vele foglalkozik. Amikor Mr. Earnshaw meghal, Hindley lesz a család a család feje, és az istállóba száműzi Heathcliffet. Később Cathy is elhagyja a házat, feleségül megy a szomszédos birtokos fiához. Heathcliff bosszút tervez.

Üvöltő szelek (Emily Bronte's Wuthering Heights, 1992)

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·