FILMEZZUNK.HU
12 filmes család, akik nélkül nincs karácsony

12 filmes család, akik nélkül nincs karácsony

11318

A legjobb karácsonyi filmek – karácsonyi családok

Valljuk be, az ünnepekkel kapcsolatban mindig nagy az elvárás, főleg a családokban. Amikor a bevásárlások, tervezések és költekezések növelik a feszültséget és elmérgesítenek már amúgy is nehéz helyzeteket, sokszor a legjobb egy jót nevetni magunkon. Ez a lista néhány olyan emlékezetes, szívmelengetően valódi famíliát mutat be, akik igyekeznek megbirkózni a stresszes szünidőkkel. Eme 12 család sokszor reménytelen küzdelmet vív, de ez már csak így van velünk is, éppen ezért szeretjük őket.

1. Mindenki megvan a Goode családban (Everybody’s Fine, 2009)

Szegény Frank Goode (Robert De Niro)! Nemrég özvegyült meg, szívproblémákkal küzd és ráadásul a felnőtt gyerekei sem akarják vele tölteni az ünnepeket. Így amikor mindegyikük lemondja a közös családi karácsonyt, befizeti magát négy meglepetés-látogatásra, hogy saját szemével győződjön meg arról, hogy mindenki megvan. Hamar rájön, hogy felnőtt gyerekei élete nem egészen úgy alakul, mint ahogyan azt lefestették. Koránt sincs minden rendben.

Mindenki megvan a Goode családban (Everybody's Fine, 2009)

2. Karácsonyi vakáció Griswoldéknál (National Lampoon’s Christmas Vacation, 1989)

Amióta 1983-ban a Családi vakáció (National Lampoon’s Vacation) befutott, Griswoldék brillíroznak a félresikerült helyzetekben. Az örökösen szerencsétlenkedő chicagói családnak semmi sem megy zökkenőmentesen. Ebben a karácsonyi kiadásban Clark (Chevy Chase) meghívja a saját és a felesége, Ellen (Beverly D’Angelo) szüleit, továbbá Bethany nagynénit és Lewis nagybácsit, remélve, hogy ez majd meghozza a varázst. Clark teljes megdöbbenésére Ellen unokatestvére, a lakókocsiban élő és teljesen tönkrement Catherine (Miriam Flynn), valamint kedves férje (Randy Quaid) és két csemetéjük is bejelentkezik. Mondanunk sem kell, a szenteste Grinswoldéknál teljes katasztrófa.

Karácsonyi vakáció Griswoldéknál (National Lampoon's Christmas Vacation, 1989)

3. Krankék Kelekótya karácsonya (Christmas With the Kranks, 2004)

Találkozzon Luther (Tim Allen) és Nora Krankkel (Jamie Lee Curtis), akik próbálnak megbarátkozni a gondolattal, hogy a lányuk, Blair (Julie Gonzalo) végre kirepül, és elhelyezkedik a Peace Corps cégnél. Mivel lehangoló gondolat gyerek nélkül tölteni a karácsonyt az üres házban, befizetnek egy karib-tengeri hajóútra, hogy együtt felejtsék el az ünnepeket. A szomszédok azonban, akiknek nem mellesleg minden álmuk megnyerni a helyi kültéri dekorálóversenyt, cseppet sincsenek elragadtatva az ötlettől, és persze ott van Blair, aki mindent felforgat a tizenegy utáni hívásával, hogy elmondja, inkább hazajön a szüleihez.

Krankék a Kelekótya karácsonya (Christmas With the Kranks, 2004)

4. Mi a manó, Hobbsék? (Elf, 2003)

Buddy (Will Ferrell) „apai” gondokkal küzd. Miután véletlenül elvitték egy árvaházból csecsemőkorában, kamaszéveit az Északi Sarkon töltötte, manónak képzelve magát. Amikor végül rájön, hogy Walter Hobbs (James Caan) és Susan Wells adták örökbe, Buddy mindenáron meg akarja találni biológiai apját, aki mára igazgatóvá nőtte ki magát New Yorkban, akiről kiderül, hogy egy igen goromba ember, még Télapó rosszcsont gyerekekről szóló listáján is fenn van, és nem igazán fogad könnyen a szívébe egy fiút- vagy a szoros napirendjébe.

Mi a manó, Hobbsék? (Elf, 2003)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·