FILMEZZUNK.HU
7 Gérard Depardieu vígjáték, amit mindenképpen látni kell

7 Gérard Depardieu vígjáték, amit mindenképpen látni kell

31002

Gérard Depardieu legjobb filmjei

Gérard Depardieu, születési nevén Gérard Xavier Marcel Depardieu francia színész, filmrendező és producer. Egyike a legfoglalkoztatottabb francia színészeknek, akit nem mellesleg Oscar-díjra jelöltek, sőt Golden Globe-díjas és emellett számos francia díjjal is büszkélkedhet. A színész a napokban ünnepli 75. születésnapját, melynek alkalmából íme hét fantasztikus vígjáték a filmes karrierjéből, amit vétek lenne kihagyni.

7. Nem beszélek zöldségeket! (La tête en friche, 2010)

Nem beszélek zöldségeket! (La tête en friche, 2010)

6. Az utolsó vakáció (Last Holiday, 2006)

Georgia Byrd (Queen Latifah) egy áruház konyhai osztályán dolgozik, és ahelyett, hogy titkos vágyait próbálná beteljesíteni – mondjuk megszólítaná a bútorosztályon dolgozó jóképű fickót -, csak őrlődik és kínlódik borzalmas félénksége miatt. Mígnem egy napon az orvosa közli vele a hírt, hogy gyógyíthatatlan betegségben szenved, és legfeljebb néhány hét lehet már csak hátra az életéből… Georgia az első sokk után elhatározza, hogy élete utolsó napjaiban úgy él, ahogy eddig is szeretett volna: felmond, kiveszi az összes megtakarított pénzét a bankból, és Európába utazik, hogy egy luxus-szálló királyi lakosztályában, luxus-körülmények között, vidáman és felszabadultan várja a Kaszást. A felszabadult, semmitől nem félő, a pénzt két kézzel szóró víg kedélyű Georgiá-ra mindenki felfigyel, és hamarosan számos udvarlója is akad, köztük egy szenátor, és egy szenvedélyes főszakács (Gérard Depardieu) is…

Az utolsó vakáció (Last Holiday, 2006)

5. Asterix és Obelix (Astérix et Obélix contre César, 1999)

Caesar (Roberto Benigni) lába előtt hever Gallia. Kivéve egy megátalkodott népség által lakott falucskát, amely csak azért is ellenáll a világhódító latin légiók ostromának. Tehetik is, hiszen druidájuk révén olyan mágikus főzet birtokában vannak, amely legyőzhetetlenné teszi őket. Egy ambiciózus római helytartó azonban elhatározza, erővel vagy csellel, de mindenképpen megszerzi a főzet titkos receptjét, s ő lesz a cézár. Tervébe mindössze egy apróbb és egy nagyobb bökkenő csúszik: az egyiket Asterixnek (Christian Clavier), a másikat pedig Obelixnek (Gérard Depardieu) hívják.

Asterix és Obelix (Astérix et Obélix contre César, 1999)

4. Négybalkezes (Les fugitifs, 1986)

Francois Pignon (Pierre Richard) özvegyember egyedül neveli lányát, Jeanne-t. Már régóta munkanélküli, és végső kétségbeesésében elhatározza, hogy kirabol egy bankot. A kétbalkezes férfi azonban elszúrja az akciót, ezért úgy dönt, hogy a biztosabb menekülés érdekében túszt ejt. A kiszemelt áldozat egy börtönből most szabadult nehézfiú, Jean Lucas (Gérard Depardieu), akit bosszant a rabló ügyetlensége, ezért kénytelen maga irányítani az akciót, amikor a rémült rabló véletlenül lábon lövi. És ez még csak a kezdete ennek a fergeteges vígjátéknak.

Négybalkezes (Les fugitifs, 1986)

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · · · ·