10 érdekesség, amit nem gondoltál volna a Pókember-trilógiáról

20 érdekesség, amit nem gondoltál volna az eredeti Pókember-trilógiáról

4133

Érdekességek a Pókember-trilógiáról

A Pókember (Spider-Man) egy 2002-es amerikai akció-kalandfilm, a Marvel Comics világhírű képregény sorozatának első filmadaptációja Sam Raimi rendezésében, a főszerepben pedig Tobey Maguire, Kirsten Dunst, Willem Dafoe és James Franco látható. A produkció sikerét mutatja, hogy további két rész is készült, ám a negyedik epizód helyett új főszereplőt és új történetet kapott sokak kedvenc szuperhőse. Mi most az eredeti Pókember-trilógiát vesszük górcső alá és mutatunk be néhány olyan érdekességet, amivel még valószínűleg nem találkoztak a kedves Olvasóink.

10 érdekesség, amit nem gondoltál volna a Pókember-trilógiáról

1. Stan Lee, mint minden Marvel filmben ebben is cameo-zik: egy kislányt ment meg egy leeső kőtömbtől.
2. Charlie Sheen is szerette volna megformálni pókember karakterét.
3. Hugh Jackman elmondta, hogy a filmben egy rövid cameo erejéig ő is feltűnt vola. El is ment a forgatásra New Yorkba, de az egész terv meghiúsult, mert a stáb nem tudta megszerezni a jelmezét.
4. A főszereplőt alakító Tobey Maguire sosem olvasott pókember képregényt a szerepe előtt.

10 érdekesség, amit nem gondoltál volna a Pókember-trilógiáról

5. A Zöld Manó jelmeze eredetileg jóval robusztusabb lett volna, viszont mivel Willem Dafoe az akciójeleneteinek 90%-át saját maga hajtotta végre, úgy vélte, hogy egy jóval kisebb, atletikus jelmez ideálisabb lenne. A Zöld Manó végső jelmeze egyébként 580 darabból állt, és fél órába tellett felvenni.
6. A második részben a két gyerek, aki a metrón odamegy Peter-höz, valójában Tobey Maguire féltestvérei.
7. A virágok neve, amik a virágárusnál vannak, amikor Peter virágot vesz, Carnation és Snap Dragon. Ezek utalások két Marvel karakterre, Carnage-ra (mészárszék) és Snap-Dragon-ra.
8. A jelmezek színei miatt a Zöld Manó (Willem Dafoe) jeleneteit kék, míg a Pókember (Tobey Maguire) jeleneteit zöld háttér előtt vették fel.

10 érdekesség, amit nem gondoltál volna a Pókember-trilógiáról

9. A háló hangját bőr és kazetta szalagok földet érésével adták ki.
10. Tobey Maguire nagy fájdalmakkal küzdött a Pókember 2 forgatásának idején, így majdnem kimaradt a filmből. Helyette kis híján Jake Gyllenhaal játszotta Peter szerepét.
11. Alfred Molina, Dr. Octopus megformálója elnevezte 4 mechanikus csápját Larrynek, Harrynek, Flonak, and Moenak.
12. Stan Lee, az eredeti képregény alkotója szerint Pókember azért visel maszkot, hogy ellenfelei ne láthassák félelmét.

10 érdekesség, amit nem gondoltál volna a Pókember-trilógiáról

13. Azt a trükköt, amikor Peter átugrik egy kocsit, Tobey Maguire saját maga hajtotta végre. Ugyan megcsinálta egy kaszkadőr is, a rendező végül a színészt választotta, mert szerinte természetesebbnek hatott.
14. Bruce Campbell, aki régóta a rendező, Sam Raimi jó barátja és a Evil Dead – Gonosz halott filmek főszereplője, mindhárom részben kapott egy kisebb szerepet. Az első részben ő a pankrátor show műsörvezetője, aki Pókembernek kereszteli el Petert, a második részben kidobót alakít, a harmadikban pedig francia pincérként tűnik fel.
15. Mint minden Marvel filmben, a Pókember 3-ban is cameozik Stan Lee. Ő az, aki odalép Peterhez, amikor arról olvas, hogy Pókember kapta a város kulcsát.
16. Homokember első jelenetén hat hónapig dolgoztak az animátorok.

10 érdekesség, amit nem gondoltál volna a Pókember-trilógiáról

17. A Pókember 3 a franchise legsikeresebb része, valamint a Marvel legnagyobb bevételt hozó filmje lett 2007-ben. Összesen 890 millió dollárt termelt világszerte.
18. Venom hangját a tasmán ördögtől kölcsönözték.
19. Bryce Dallas Howard annak ellenére dolgozott kaszkadőrök nélkül, hogy a film forgatásának idején már állapotos volt.
20. Mindent egybevéve, a Pókember 3 összesen 2 évig és 10 hónapig készült.

10 érdekesség, amit nem gondoltál volna a Pókember-trilógiáról

(Címlapkép forrása; Érdekességek forrása: mafab.hu)

//batigoool//

Mentés


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·

Hozzászólások

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé.

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download