FILMEZZUNK.HU
A Jumanji: Vár a dzsungel nyerte 2018 első hétvégéjét! - Hétvégi bevételi lista, USA

A Jumanji: Vár a dzsungel nyerte 2018 első hétvégéjét! – Hétvégi bevételi lista, USA

4362

Hétvégi bevételi lista, USA – 2018. január 5-7.

Az utolsó Jedik ugyan továbbra is lenyűgöző eredményeket produkál, box office-szempontból már korántsem Star Wars-egyeduralomról szólt a január első hétvégéje – olyannyira, hogy Rian Johnsonék egyenesen a harmadik helyre csúsztak vissza. Egy héttel ezelőtt a Jumanji: Vár a dzsungel még csak megszorongatni tudta a VIII. részt, 2018 első napján azonban megtörtént az előzés, a hétvégét pedig már magabiztosan nyerte a folytatás/reboot. Ilyen tempóban a 300 milliós amerikai bevétel sem elérhetetlen Dwayne Johnsonék számára, ami rendkívül jó eredmény lenne a mindössze 90 millió dollárból forgatott film számára. – írja a hu.ign.com

Jumanji (2017)

Egy héttel ezelőtt a Jumanji: Vár a dzsungel még csak megszorongatni tudta a Star Wars 8-at, 2018 első hétvégéjén azonban megtörtént az előzés

Az utolsó Jediket pedig még a második helyről is letaszították, oda ugyanis az Insidious: Az utolsó kulcs férkőzött be, a horrorszéria második legjobb nyitását (29 millió dollár) produkálva az Insidious 2. után. Kicsit árnyalja a képet, hogy mindezt leginkább az erős pénteki eredménynek köszönheti a film, azonban rossz hírének terjedésével már a hétvége folyamán is olyan mértékben esett a nézőszám, hogy vasárnap már Az utolsó Jedik volt a jobb. Ez alapján tehát hamar el fog tűnni a top 10-ből a negyedik Insidious, de 10 milliós költségvetése már most bőven megtérült.

Az utolsó Jedik tehát Az ébredő Erőt közelítő nyitóhétvége után mostanra a Zsivány Egyes tempóját vette fel (Gareth Edwards filmje is ennyit hozott a negyedik víkenden), ráadásul Kínában is botrányosan rosszul kezdett, ott 28,7 millióval zárt a hétvégét.

Star Wars: Az utolsó Jedik (2017) - Kritika

Az utolsó Jediket még a második helyről is letaszították

A 10-es lista legfőbb nyertesét pedig a negyedik helyen találjuk: A legnagyobb showman mindössze 9%-os esést produkálva, közvetlen riválisát, a Tökéletes hang 3-at is megelőzve közel 14 millió dollárt gyűjtött. Ezzel az iszonyú gyenge karácsonyi kezdés után már egyértelműen nyereségesnek mutatkozik a musical, és még hosszú ideig gyűjtheti a nézőket és a milliókat.

A top 10 alsó felében az Oscar-drámák és az animációk küzdöttek, a nyolcadik helyet kibérelő A legsötétebb óra, illetve az utolsónak befutó A világ összes pénze mellé az 1600 mozira bővült forgalmazású Elit játszma szállt be. A Ferdinánd és a Coco továbbra is jól tartja magát, ugyanakkor az összkép mindkét produkciónál inkább csalódást keltő, és kérdés, mennyit ront majd eredményeiken a jövő héten a Paddington 2. képében érkező rivális. A mese folytatásán kívül pedig a vonaton akciózó Liam Neeson, azaz a The Commuter fog harcba szállni péntektől.

Amerikai hétvégi bevételi lista:

  1. Jumanji – Vár a dzsungel – $36M / $519,3M
  2. Insidious: Az utolsó kulcs – $29,2M / $49,3M
  3. Star Wars: Az utolsó Jedik – $23,5M / $1,2Mrd
  4. Legnagyobb showman – $13,8M / $120,1M
  5. Tökéletes hang 3 – $10,2M / $140,9M
  6. Ferdinánd – $7,7M / $152,2M
  7. Elit játszma – $7M / $14,2M
  8. A legsötétebb óra – $6,3M / $35,7M
  9. Coco – $5,5M / $589M
  10. A világ összes pénze – $3,5M / $27,6M

(Sötéttel a frissen bemutatott filmek vannak; első oszlop a hétvégi amerikai bevételt, második oszlop az összbevételt mutatja)

A filmtörténelem 10 legnagyobb filmes buktája

(Forrás: hu.ign.com)


Article Tags: · · · · · · · ·