Felicity Jones érdekességek

10 titok Felicity Jones-ról, a semmiből berobbant színésznőről

1072

Felicity Jones érdekességek

Emlékek hálójában, Utolsó látogatás, A klastrom titka? Semmi? Na és ha úgy mondom: Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet, A mindenség elmélete? Igen, ez a különbség a felkapott, sztárolt Felicity Jones és a zöldfülű színészpalánta között. Vajon ki lehet ez a kedves arcú, bájos fiatal tehetség?

A mindenség elmélete (The Theory of Everything, 2014)

A mindenség elmélete című filmben

10) A színésznő teljes neve meglepően hosszú és regényes: Felicity Rose Hadley Jones-ként anyakönyvezték
9) Bár szülei már akkor elváltak, amikor Felicity még csak három éves volt, rendkívül meghitten beszél a családtagjairól: elmondása szerint „különösen közeli” kapcsolatot ápol bátyjával és édesanyjával, aki egyedül nevelte fel két csemetéjét.
10 titok Felicity Jones-ról, a semmiből berobbant színésznőről

Felicity régen és napjainkban

8) Keira Knightley is játszott abban a filmben, mely Felicity első komoly színészi feladatának bizonyult. A most harmincnégy éves színésznő kisgyerekként kezdte a karrierje építését: mindössze 12 volt, amikor az 1998-as Kincskeresők című filmben megkapta Alice Bastable szerepét.
7) Felicity Jones okos, művelt színésznő. Az oxfordi Wadham College-ban diplomázott, ahol többek között angol irodalmat tanult.

10 titok Felicity Jones-ról, a semmiből berobbant színésznőről

6) A színésznő többéves együttlét után szakított barátjával, a szobrász Ed Fornieles-lel 2013-ban. Felicity és Ed Oxfordban találkoztak, ahol a fiatalember a Ruskin School of Art-ra járt. Viszonylag friss hír, hogy 2017 májusában Felicity Jones és Charles Guard rendező bejelentették eljegyzésüket, ami várható volt, hiszen 2015 óta egy párt alkotnak.

15 érdekesség, amit tuti, hogy nem gondoltál volna a Zsivány Egyesről

5) Felicity és Ellie Kendrick akár testvérek is lehetnének: a két színésznő kétszer is kapott olyan szerepet, hogy egyikük nővére a másiknak.
10 titok Felicity Jones-ról, a semmiből berobbant színésznőről

Ellie Kendrick és Felicity Jones

4) A sínésznő egyik nagy szenvedélye a főzés. Odavan az olasz konyha megunhatatlan ízeiért.
3) Két fontos szál fűzi Jane Austen legendás regényeihez. Egyrészt Felicity Benedict Cumberbatch-al és David Tennant-tal közösen dolgozott a BBC Radio 4 Masfield Park adaptációjában. Másrészt 2007-ben A klastrom titka című könyvből forgatott film főszereplője, Catherine Morland Felicity személyében öltött testet.
10 titok Felicity Jones-ról, a semmiből berobbant színésznőről

A klastrom titka című filmben

2) Eddig 25 jelölést kapott A mindenség elmélete (The Theory of Everything, 2014) című filmben nyújtott alakításáért, de csak két díjat nyert meg: 2014-ben a Women Film Critics Circle Awards elnevezésű szervezet Invisible Woman díját, míg 2015-ben a Santa Barbara International Film Festival által meghirdetett Cinema Vanguard díjat. Ami azonban még ezeknél is fontosabb, az az első (és reméljük, nem az utolsó) Oscar-díj jelölése.

A 6 legjobb filmadaptáció Jane Austen világhírű regényei alapján

1) Legfrissebb filmjére 2008-ig még várnia kell a nagyérdeműnek. Az On the Basis of Sex című film Ruth Bader Ginsburg egyenló jogokért vívott küzdelmeiről szól. Sandra Day O’Connor után Ginsburg a második olyan nő az Egyesült Államokban, aki bekerült a Legfelsőbb Bíróság tagjai közé. Érdekes módon a filmet már 2015-ben beharangozták. Felicity Jones mellett Natalie Portman volt még esélyes a szerepre, de ismeretlen okokból kifolyólag nem ő kapta meg.
10 titok Felicity Jones-ról, a semmiből berobbant színésznőről

Felicity az On the Basis of Sex című produkcióban

//Jana//


Article Tags: · · ·

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé.

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download