Orlando Bloom legjobb filmje

7 film, amiért imádjuk a szülinapos Orlando Bloom-ot!

5787

Orlando Bloom legjobb filmje

Orlando Bloom angol színész. 2001-ben robbant be a köztudatba a nagy sikernek örvendő A Gyűrűk Ura trilógiával, illetve ő alakítja Will Turnert A Karib-tenger kalózai című franchiseban. 2013-ban és 2014-ben A hobbit filmsorozatban láthattuk, 2017-ben pedig a Karib-tenger kalózai immáron ötödik részében tűnik majd fel. Ám ezen két karakterén kívül is voltak emlékezetes alakításai, amiket most toplista formájában be is mutatunk a kedves Olvasóinknak.

A toplistánk természetesen saját véleményen alapszik. Amennyiben nem szerepel listánkon a kedvenc Orlando Bloom filmed, pedig helye lenne rajta, írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy pótolni tudjuk a hiányosságunkat!

7. Három testőr (The Three Musketeers, 2011)

A történet a 18. századi Franciaországban kezdődik, ahol a forrófejű és ifjú D’Artagnan (Logan Lerman) csatlakozik Lajos király (Freddie Fox) nagy hírű testőrei közé. Ahogy Párizsba érkezik egy kis baj okozta alkalommal összebarátkozik a király három legjobb testőrével. Athos (Matthew Macfadyen), Porthos (Ray Stevenson) és Aramis (Luke Evans) megtudják, hogy Richelieu (Christoph Waltz) bíboros meg akarja öletni a királynőt és cselszövésekkel meg akarja dönteni a királyi trónt. Egy választásuk maradt; elmennek Angliába és segítséget kérnek Buckingham herceg-től (Orlando Bloom).

Három testőr (The Three Musketeers, 2011)

6. Fő utca (Main Street, 2010)

A Fő utca című filmben North Carolina gyönyörű kisvárosa egyre inkább elenyészik, amióta a gyárak bezártak, s a fiatalok is elhagyják a vidéket. Egy idegen férfi érkezik a városba, Gus Leroy (Colin Firth), aki Georgiana Carr egyik raktárát szeretné kibérelni. A férfi vállalkozást szeretne indítani, hátha ismét virágzó lehet a kisváros. A hírre a lakók felkapják fejüket, de álmukban sem gondolnák, hogy Leroy üzleti próbálkozása inkább veszélybe sodorja majd életüket…

Fő utca (Main Street, 2010)

5. A törvényen kívüli (Ned Kelly, 2002)

A film Ausztráliában játszódik, az 1880-as években. Ned Kelly (Heath Ledger) korán elveszti apját, és sanyarú körülmények közt, a rendőrség folyamatos zaklatása mellett nő föl. 16 évesen igazságtalanul lótolvajlással vádolják és bebörtönözik. Négy évvel később szabadul, lélekben megkeményedve, de megesküszik, hogy tisztességes életet fog élni. Egy angol földesúr birtokán vállal segédmunkát, emellett kesztyű nélküli ökölvívással is keresi a kenyerét. De a hatalom olyannyira elfogult az ír bevándorlók első generációjával szemben, hogy amikor egy rendőr kikezd Ned húgával, Kate-tel (Kerry Condon), és az ezt követő dulakodásban megsérül, mégis Nedet és anyját vádolják gyilkossági kísérlettel. Ned menekülni kényszerül: megfogadja, hogy bosszút áll családjáért, és visszavág annak a társadalomnak, amely mindannyiuk életét tönkreteszi. Öccsével, Dannel (Laurence Kinlan) és két barátjával, Steve Harttal (Philip Barantini) és Joe Byrne-nel (Orlando Bloom) bandát alapít.

A törvényen kívüli (Ned Kelly, 2002)

4. A Gyűrűk Ura – Trilógia (The Lord of the Rings, 2001-2003)

Zsákos Bilbó, az öreg hobbit, Frodónak adja rég őrzött gyűrűjét. Az ékszerről azonban kiderül, hogy az az Egy Gyűrű, mely valaha a sötét nagyúré, Szauroné volt, aki minden erejével vissza akarja kapni, hogy leigázza középfölde népét. Gandalf tanácsára Frodó Völgyzugolyba viszi a gyűrűt, ahol a szabad népek tanácsán az a döntés születik, hogy meg kell semmisíteni azt. Ehhez az ijfú hobbitnak el kell jutnia a Végzet hegyéhez, és bele kell dobnia a gyűrűt a katlanba. A Gyűrű Szövetsége elindul Mordorba, hogy teljesítsék a küldetésüket.

A Gyűrűk Ura - Trilógia (The Lord of the Rings, 2001-2003)

3. Mennyei királyság (Kingdom of Heaven, 2005)

Balian (Orlando Bloom), egy noramdiai falu patkolókovácsa Godfrey lovaggal (Liam Neeson) a Szentföldre érkezik, ahol Jeruzsálem hamis csillogása és a lovagok acsarkodása közepette rátalál a szerelemre. Bár eleinte úgy tűnik, távol áll a fiútól a vallási célokért vívott háború, végül mégis az események vezéralakjává lesz, és szembenézve Szaladin óriási hadsegerével mindent megtesz, hogy megvédje a várost.

Mennyei királyság (Kingdom of Heaven, 2005)

2. Trója (Troy, 2004)

Trójában háború dúl, mert a szerelmes Parisz (Orlando Bloom) elrabolta Helené hercegnőt (Diane Kruger). A megsértett és kifosztott Meneláosz király harcba hívja Agamemnónt ( Brian Cox), hogy elfoglalják Tróját, és visszaszerezzék hitvesét. Akié Trója, azé a hatalom és a dicsőség, a győzelem pedig egyetlen emberen múlik, Akhilleuszon (Brad Pitt).

Trója (Troy, 2004)

1. A Karib-tenger kalózai – Franchise (Pirates of the Caribbean, 2003-2017)

A jólelkű kovácsfiú, Will Turner (Orlando Bloom) elvei ellenére szövetkezik a Jack Sparrow (Johnny Depp) vezette kalózokkal, hogy megmentse gyermekkori szerelmét, Elizabeth Swant (Keira Knightley) a rettegett Barbossa kapitány  (Geoffrey Rush) elátkozott kalózhajójáról. A kovácsinasból lett tengerész génjeiben benne van a kalózkodás és kaland, azonban újdonsült barátjának nem csupán a lány visszaszerzésén jár az esze, hanem hajóját, a Fekete Gyöngyöt is meg akarja kaparintani, veszélybe sodorva ezzel a küldetést.

A Karib-tenger kalózai - Franchise (Pirates of the Caribbean, 2003-2017)

A toplistánk természetesen saját véleményen alapszik. Amennyiben nem szerepel listánkon a kedvenc Orlando Bloom filmed, pedig helye lenne rajta, írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy pótolni tudjuk a hiányosságunkat!

(Címlapkép forrása; Történetek forrása ITT és ITT)

//batigoool//

Mentés


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé.

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download