Patrick Dempsey érdekességek

15 érdekesség, amit talán még nem tudtál Patrick Dempsey-ről

2662

Patrick Dempsey érdekességek

Patrick Dempsey kétszeresen Golden Globe-díjra jelölt amerikai színész, rendező, producer és nem mellesleg még szinkronhang is. Legismertebb szerepe Dr. Derek Shepherd karaktere a Grace klinika című sorozatból, de ezenkívül szerepelt már több hollywoodi filmben is, mint például a Mindenütt nő, a Bűbáj, a Valentin nap és a Boldogító talán. Patrick a mai napon ünnepli 52. születésnapját, melynek apropójából íme néhány érdekesség, amit talán még nem tudtál róla.

Patrick Dempsey érdekességek

15. Gyermekkorában ügyes zsonglőr volt: egy nemzeti zsonglőrködő versenyen második helyezést ért el.
14. Kiváló síelő is volt Patrick Dempsey, középiskolás korában meg is nyert egy Maine állami műlesiklás bajnokságot.
13. Dempsey-t tizenkét éves korában diszlexiával diagnosztizálták. Azt nyilatkozta Barbara Walters újságírónak 2008-ban, hogy úgy gondolja, a diszlexia „tette őt azzá, aki.” „Olyan perspektívát adott, hogy nem szabad abbahagynom a munkát, – mondta Dempsey Walters-nek – sohasem adom fel.

Patrick Dempsey érdekességek

12. 1982-ben figyeltek fel rá a Kakukktojás színdarab meghallgatásán, ami olyan jól sikerült, hogy a következő négy hónapban együtt turnézott a társulattal.
11. 1984-ben producerként is megmutatta tehetségét, mivel közreműködött a Nauszika – A szél harcosai japán animációs filmben.
10. 1987-ben feleségül vette a nála 27 évvel idősebb Rocky Parker színésznőt, de 7 év házasság után 1994-ben elváltak.

Patrick Dempsey érdekességek

9. 1999-ben másodjára is megnősült, felesége Jillian Fink, sminkes. Házasságukból három gyermekük született. Egy lány, Tallulah Fyfe, 2002. február 20-án, és egy fiú ikerpár, Darby Galen és Sullivan Patrick 2007. február 1-én. 2014-ben úgy döntöttek , hogy elválnak.
8. Patrick Dempsey a színészet mellet autókat gyűjt és autóversenyeken is gyakran indul. Az első autóját, egy 1963-as 356 Porsche-t a filmért kapott fizetéséből vette.
7. 2005-ben lett igazán elismert színész, amikor megkapta Dr. Derek Shepherd szerepét a Grey’s Anatomy (A Grace klinika) című kórházi sorozatban. De mielőtt elvállalta volna ezt a szerepet, egy másik doktori szerepre jelentkezett, mégpedig Dr. Gregory House-éra a Doktor House című sorozatból.
Grey's Anatomy (A Grace klinika)
6. 2012-ben elvállalt egy dokumentum-sorozatot a Discovery Channel Velocity csatorna számára. A Road to Le Mans címet viselő műsor 2013-ban került a képernyőre, amely a Le Mans-i 24 órás autóversenyről szólt.
5. A L’Oréal és a Versace arca is volt, sőt a Serengeti napszemüvegeket is reklámozta. 2008-ban megjelent az első Avon illata, az Unscripted, majd ennek sikerére 2009-ben jött a következő, a Patrick Dempsey 2.
4. Dempsey szabadidejében az autóversenyzést élvezi: vezette már a biztonsági autót az Indianapolisi 500-on; versenyzett a Daytonai 24 órás autóversenyen és a Baja 1000 terepversenyen is. Jelenleg ő az egyik tulajdonosa az IndyCar Series versenyen a Vision Racing csapatnak, a GRAND-AM Rolex Sports Car Series versenyen pedig a Dempsey Racing csapatnak, mely jelenleg két Mazda RX-8 autóval versenyzik a GT osztályon.

Patrick Dempsey érdekességek

3. 1997-ben Dempsey édesanyját petefészekrákkal diagnosztizálták. Kezelték, de kétszer visszaesett, és megint kezelték kétszer. Az anyja betegsége következtében Dempsey hozzájárult, hogy a szülővárosában, a Maine állami Lewistonban létrehozhassák a Patrick Dempsey Rákközpontot a Central Maine Medical Centerben.
2. 2009 októberében rendezték meg az első Dempsey Challenge-et, melyen 3500 kerékpáros, futó és sétáló vett részt. Az eseményen több mint egymillió dollárt gyűjtöttek össze a Patrick Dempsey Rákközpontnak. A színész édesanyja ott volt a tömegben, amikor Dempsey befejezte az 50 mérföldes távot. A Challenge azóta egy Maine állami, évente megrendezésre kerülő októberi eseménnyé vált.
1. 2013 januárjában vált hivatalossá, hogy Patrick a befektetői cégén keresztül megvásárolta a Seattle-i Tully’s Coffee kávéházláncot, melyet húsz éve alapított egy vállalkozó, hogy konkurenciát támasszon a Starbucksnak, de elbukott a versenyen. A színész 9,15 millió dollár értékben vásárolta fel a kávézót. Ennek köszönhetően egyedüli tulajdonos lett és a licit során legyőzte Amerika legnagyobb kávéházláncát, a Starbucks-ot.

Patrick Dempsey érdekességek

(Címlapkép forrása; Érdekességek forrása: starity.hu, mafab.hu és wikipedia.hu)

//milos//

Mentés


Article Tags: · · · · · · · ·

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé.

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download