FILMEZZUNK.HU
A fegyvertelen katona (Hacksaw Ridge, 2016) - Kritika

7 szuper film a tökéletes vasárnap estéhez

8307

Filmajánló vasárnap estére (01.14.)

Használd ki a hétvége utolsó óráit, és lazíts egy nagyot egy jó film mellett! A legjobbakat már össze is gyűjtöttük, hogy neked már csak a nasiról kelljen gondoskodnod.

Az 50 első randi (TV2, 18:55)

Az unatkozó playboy, Henry Roth (Adam Sandler) éli vidám mindennapjait a földi paradicsomban Hawaii-on. Könnyed és kellemes életéhez már csak egy nő hiányzik, és Henry sikeresen bele is fut az elbűvölő Lucybe (Drew Barrymore). A csodálatos együtt töltött első nap után azonban Henryt sokként éri a hír, hogy a lány memóriája egy autóbalesetben menthetetlenül megsérült, emiatt semmire sem emlékszik az előző napból. De a szerelem nem ismer akadályokat, így Henry minden nap nekiáll, hogy újra és újra meghódítsa a lányt.

Az 50 első randi (50 First Dates, 2004)

Logan – Farkas (HBO, 20:00)

Minden megváltozik. A nem túl távoli jövőben már nem lesznek mutánsok. Akik még megmaradtak, azok bujkálnak, és egyre fogynak a képességeik. X professzor (Patrick Stewart) valahol a mexikói határon, egy elhagyott gyártelepen bujkál, öreg és beteg. Csak egykori diákja, Farkas (Hugh Jackman) gondoskodik róla, pedig ő sem egészséges. És mindketten belenyugodtak már, hogy így fog eltelni az életük. Csakhogy felbukkan valaki, aki mindent megváltoztat. Egy kislány, akinek szintén különös képességei vannak. És akit egy egész hadsereg próbál elrabolni.

Hétvégi bevételi lista, USA – 2017. március 10-12.

Kémes hármas (TV2, 21:00)

Két gyerekkori barát, Tuck (Tom Hardy) és Foster (Chris Pine) véletlenül ugyanabba a nőbe, Laurenbe (Reese Witherspoon) szeret bele. Az érzelmek alaposan próbára teszik a barátságukat és a környezetüket is, mivel mindkét férfi a világ egyik legnagyobb és legtitkosabb szervezetének legjobban képzett ügynökeinek egyike. A vetélkedő felek minden eszközt bevetnek, hogy elnyerjék a nő kezét, még olyat is, amit nem feltétlenül lenne szabad.

Kémes hármas (This Means War, 2012)

Dzsungelből dzsungelbe (Film Mánia, 21:00)

Cromwell nem is sejti, hogy mi vár rá, amikor visszatér Afrikába, hogy volt feleségétől elkérje a válás kimondásához szükséges utolsó papírokat. A New York-i üzletembert ugyanis egy fiú várja a repülőtéren. Egy fiú, Martin fia, ám a férfinak fogalma sem volt létezéséről. Martin kénytelen hazavinni magával újdonsült fiát, Mimi-Siku-t, aki eddigi életében csak az afrikai dzsungelt látta, és bár New York is dzsungel a maga nemében, a fiút mégis rengeteg meglepetés várja új otthonában. Meg kell tanulnia városi fiú módjára viselkedni. Ez azonban korántsem olyan könnyű Afrika után.

Dzsungelből dzsungelbe

Senki többet (Duna Tv, 21:15)

Virgil Oldman (Geoffrey Rush) világhírű antik műértő. Bár szakmájában egyedülálló, emberi kapcsolatait tekintve magányosan éli életét. 63. születésnapján egy Claire (Sylvia Hoeks) nevű rejtélyes nő keresi fel telefonon és arra kéri, segítsen neki a családi művészeti gyűjtemény eladásában. Virgilt valósággal elbűvöli ez a titokzatos hölgy, aki nem hajlandó mutatkozni előtte, csupán telefonon és a szomszéd szobából hajlandó kommunikálni vele. A kettejük között lassan kibontakozó kapcsolat örökre megváltoztatja Virgil életét.

Senki többet (La migliore offerta, 2013)

A nagy Gatsby (RTL II, 21:55)

Bármit elérhetsz, amit akarsz, mindent szabad, a lehetőségeid száma végtelen – ez Amerika a húszas években. Itt, pontosabban New York környékén él Jay Gatsby, egy rettenetesen gazdag férfi. Voltaképpen Senki nem tud róla semmit. Nem tudják, hogyan tett szert ekkora vagyonra, vagy hogy egyáltalán honnét jött, milyen volt az élete. Gatsby mottója: élj a mának! Gyönyörű villájában luxuspartikat szervez, ahol a csapból is pezsgő folyik, Gatsby pedig élvezettel tekint végig a megrészegedett embertömegen. A zárkózott férfi végül újonnan megismert szomszédjának nyílik meg, akinek bevallja, hogy életének mi is volt a fő mozgatórugója: fiatalon beleszeretett egy lányba, akit azóta is próbál visszaszerezni. Gatsby minden cselekedete, minden gondolata e cél körül forog. Végül újra találkozik az azóta már házas nővel, viszont hiába az éveken át tartó gondos tervezés, történetük teljesen másképp folytatódik, mint ahogy várta.

Leonardo Dicaprio - A nagy Gatsby /Great Gatsby, 2013/

A fegyvertelen katona (HBO, 22:20)

A második világháború idején egy amerikai katonai orvos, Desmon Doss fegyvertelenül indul a csatamezőre, ugyanis erkölcsi nézeteivel ellenkezik az emberölés. A férfi hőssé válik, amikor a háború legvéresebb, okinawai összecsapásában egyetlen elsütött fegyver nélkül hetvenöt ember életét menti meg, kiérdemelve ezzel a Kongresszus Becsület Érdemrendjét.

A fegyvertelen katona (Hacksaw Ridge, 2016) - Kritika

10 inspiráló film, amelyet igaz történetek ihlettek

(Történetek forrása)

//Milos//


Article Tags: · · · · · · · ·