FILMEZZUNK.HU
Végigverte a mezőnyt Az Útvesztő: Halálkúra! - Hétvégi bevételi lista, USA

Végigverte a mezőnyt Az Útvesztő: Halálkúra! – Hétvégi bevételi lista, USA

3711

Hétvégi bevételi lista, USA – 2018. január 26-28.

Az Útvesztő trilógia utolsó része taszította le a bevételi toplista első helyéről a Jumanji: Vár a dzsungelt, bár a stúdió valószínűleg jobb kezdést várt. Hét millió dollárral maradt el Az útvesztő: Halálkúra franchise előző részének premierhétvégi számaitól, és kilenccel az első epizódtól. A film 23,5 millióval kezdte meg a szereplését, de sem a nézők, sem a kritikusok nem rajongtak érte, ráadásul a Fox az előző két résznél jóval többet költött (marketing nélkül több mint 60 milliót) a filmre. Mindenesetre ez is elégnek bizonyult ahhoz, hogy átvegye az első helyet a közel másfél hónapja regnáló Jumanjitól. – írja a Mafab.hu

Jumanji: Vár a dzsungel

Dwayne Johnson filmje újabb 16 millióval növelte eddigi bevételeit

Dwayne Johnson filmje újabb 16 millióval növelte eddigi bevételeit, így világszinten már 822 milliónál jár, amire valószínűleg még a Sony sem számított. Természetesen ilyen számok mellett nem kérdéses a folytatás, múlt héten pedig az is kiderült, hogy a második rész 2019. decemberében érkezik majd a mozikba.

A dobogó harmadik fokán Christian Bale westernje, a Hostiles végzett, mely bár némileg a várakozások alatt teljesített, a 12 milliós hétvégi bevétel nem nevezhető csalódásnak a zsáner tekintetében, ráadásul a kritikusok körében is javarészt pozitív fogadtatásra talált.

Hostiles

A dobogó harmadik fokán Christian Bale westernje, a Hostiles végzett

Ami a premierfilmeket illeti, a Halálkúrán kívül top10-be bekerült egy bollywoodi produkció, a Padmavati is, igaz, a 4,2 milliójával csak sereghajtóként zárta a hétvégét.

A mezőnyben nem történt jelentős változás, A legnagyobb showman továbbra is jól tartja magát, alig hétszázezerrel maradt le a dobogóról. A további helyezettek között elég szoros verseny alakult ki, a negyedik és a hetedik helyen végzett filmet kevesebb, mint egymillió dollárnyi bevétel választotta el egymástól. Premierje óta most először került ki a top10-ből a Star Wars: Az utolsó Jedik, de a Disney-nél valószínűleg nem fognak könnyeket hullajtani az 1,3 milliárdos összbevétel láttán. – összegez a Mafab.hu

Amerikai hétvégi bevételi lista:

  1. Az útvesztő: Halálkúra – $23,5M / $105,5M
  2. Jumanji: Vár a dzsungel – $16,4M / $822M
  3. Hostiles – $10,2M / $10,2M
  4. Legnagyobb showman – $9,5M / $259,5M
  5. A Pentagon titkai – $8,8M / $83M
  6. 12 katona – $8,6M / $35,1M
  7. Gengszterzsaruk – $8,3M / $23,5M
  8. A víz érintése – $5,7M / $51,5M
  9. Paddington 2 – $5,5M / $185,8M
  10. Padmavati – $4,2M / $4,7M

(Sötéttel a frissen bemutatott filmek vannak; első oszlop a hétvégi amerikai bevételt, második oszlop az összbevételt mutatja)

20 népszerű film, amit kitiltottak a mozikból

(Forrás: Mafab.hu)


Article Tags: · · · · · · · ·