FILMEZZUNK.HU
Leslie Nielsen legjobb filmjei

7 fergeteges Leslie Nielsen vígjáték, amit látni kell!

25620

Leslie Nielsen legjobb filmjei

Leslie Nielsen kanadai-amerikai, Emmy-díjra jelölt színész és humorista. Több, mint 100 filmben és 150 televíziós programban jelent meg, s több, mint 220 karaktert játszott el. A Csupasz pisztoly-trilógia Frank Drebin hadnagyaként vált ismertté, de ő játszotta Dr. Rumnyakot az Airplane! című filmben, Harris elnököt pedig a Horrorra akadva sorozat 3. és 4. részében. Noha a színész pályája során rengeteg műfajban megmutatta magát – mind filmekben, mind televíziós műsorokban –, a legismertebb alakításai vígjátékokhoz köthetők, elsősorban a Csupasz pisztoly sorozathoz. Leslie Nielsen a napokban töltené be a 98. életévét, melynek alkalmából ezúttal az ő filmjeiből szemezgetve osztjuk meg a kedvenceinket.

7. Drakula halott és élvezi (Dracula Dead and Loving It, 1995)

Drakula (Leslie Nielsen) a világ legveszélyesebb teremtménye, aki meglátja, meghal – a nevetéstől. Kikászálódik odvas koporsójából pókhálós pincéje mélyén és elindul vadászni. Ám a vadász könnyen válik prédává, a modern tudomány vívmányaival felvértezett kutató prédájává. A valaha rettegett gróf mára kicsit kijött a gyakorlatból, néha melléharap. Mindent megtesz, hogy ismét jéggé dermedjen az, aki összeakad vele, de valójában már saját maga sem veszi komolyan önmagát.

Drakula halott és élvezi (Dracula Dead and Loving It, 1995)

6. Kölcsöngyerek visszajár (Rent-A-Kid, 1995)

Harry Haber (Leslie Nielsen) erőszakos utcai árus, aki piti üzletekkel foglalkozik, míg ideiglenesen rá nem bízzák egy gyermekotthon vezetését. Ekkor zseniális ötlete támad: a gyermektelen házaspárok részére gyermekkölcsönzőt nyit. De mi van akkor, ha örökbe fogadtál egy gyereket és később rájössz, hogy rosszul döntöttél? Nincs lehetőség a cserére, a vételár visszatérítésére, igaz? Tévedés! És itt jön be a képbe az “árumozgatás” nagymestere, Harry Haber…

Kölcsöngyerek visszajár (Rent-A-Kid, 1995)

5. Nagyon különleges ügyosztály – sorozat (Police Squad, 1982)

A fapofájú Drebin (Leslie Nielsen), a kemény és teljesen idióta zsaru annyira hülye és ügyetlen, hogy mindent elront, de mivel ezt sosem veszi észre, rendszerint mégis megoldja a rábízott ügyet. Rajta kívül megismerhetjük a krimik szokásos figuráit, a kemény főnököt, az informátort és a technikai kütyükért felelős fickót – és mindenki egyformán tökkelütött.

Nagyon különleges ügyosztály - sorozat (Police Squad, 1982)

4. Sziki-szökevény (Leslie Nielsen’s Wrongfully Accused, 1998)

A jóképű és világhírű hegedűművész, Ryan Harrison (Leslie Nielsen) fantasztikus karrierje csúcsán van, amikor rövid, ám szenvedélyes viszonyba keveredik a felső tízezerből származó csábító Lauren Goodhue-val. Mrs. Goodhue (Kelly LeBrock) bűnbakként akarja felhasználni gazdag férjének meggyilkolásában, aki viszont felfedezte, hogy az asszony merényletet akar elkövetni az ENSZ főtitkára ellen. A kifinomult művész hamarosan üldözötté változik, olyasvalakivé, akit ártatlanul megvádolnak.

Sziki-szökevény (Leslie Nielsen's Wrongfully Accused, 1998)

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·