10 meglepő érdekesség a Bűnvadászok című filmről

10 meglepő érdekesség a Bűnvadászok című filmről

12242

Érdekességek a Bűnvadászok című, Bud Spencer és Terence Hill klasszikusról

A Bűnvadászok (eredeti cím: I due superpiedi quasi piatti) 1977-ben bemutatott egész estés olasz vígjáték, melynek főszereplői Bud Spencer és Terence Hill. A filmet E.B. Clucher írta és rendezte, a zenéjét Guido és Maurizio de Angelis szerezte. Olaszországban 1977. április 6-án, Magyarországon 1989. június 20-án mutatták be a mozikban.

Bűnvadászok 1976

1. Az ördög jobb és bal keze fenomenális sikere után Barboninak rengeteg új ötlete volt és mind a nézők, mind a filmesek körében is egyetértés volt, hogy a párosnak folytatnia kell új filmekkel. 1976-ban már nem volt igény spagettiwesternekre, ezért más műfajjal kellett próbálkozni, habár a Bűnvadászok nem üt el egészen a western stílustól. Barboni is úgy fogalmazott, hogy az amerikai nagyvárosok rendőrei olyanok, mint a cowboyok: pisztolyuk van és az igazságért küzdenek, ahogy az amerikai westernekben szokás. A Bűnvadászok viszont az olasz westernek kliséit hordozza, mivel a két főszereplő akarata ellenére lett rendőr és arra törekszenek, hogy hamar meggazdagodva gyorsan visszavonulhassanak.
2. A Bűnvadászok Golden Sreen-en díjat nyert 1978-ban.

10 meglepő érdekesség a Bűnvadászok című filmről

3. A film Olaszországtól viszonylag messze, Miamiban készült, az Egyesült Államokban. Sokkal költségesebb lett volna Európában forgatni, mert, akkor külön fel kellett volna építeni a díszleteket. A spagettiwesternek díszleteinek felépítése is annak idején sok pénzt emésztett fel Olasz- és Spanyolországban, de mivel ez a műfaj az amerikaiak konkurensének is számított, többek között akkoriban még nem lett volna ildomos westernek leforgatásáért kiutazni Amerikába, ahol már a műfajnak kezdett bealkonyulni
4. A sportstadion ahol Geronimo bandájával verekednek a Miami Orange Bowl stadion.

Sírva röhögős a Star Wars legelső része Bud Spencer és Terence Hill-szinkronnal

5. A forgatási engedélyeket az olasz stáb beszerezte az államokban, de nem tájékoztatták erről a rendőrséget. Az egyik jelenetben, ahol Hill és Spencer rendőrautóval száguldanak Miamin, fegyverrel az oldalukon hamar világossá tette az ottaniaknak, hogy nem igazi rendőrök, ezért telefonáltak a környező rendőrségre. Spencer ekkor azt mondta társának, hogy inkább szálljanak ki gyorsan és a kezüket tegyék a motorháztetőre, amíg odaérnek a rendőrök. Mikor a rendőrség kivonult rögvest tisztázták a félreértést.
10 meglepő érdekesség a Bűnvadászok című filmről
6. Bud Spencer 2002-ben elmesélte, hogy Hill nagyon precízen dolgozik, ami szinte a mániája, míg ő mindent ösztönből csinál, ezért kisebb nézeteltéréseik voltak, bár ez sose bontotta fel köztük a barátságot. A kisebb konfliktusok hamar elsimultak, mert a páros örült annak, hogy együtt dolgozhatott, éspedig Barboni keze alatt, aki a legjobban értette a humorukat.
7. Bár a filmet zömében Amerikában forgatták, egy-egy belső jelenet elkészítésére visszatértek Olaszországba. A tekepályán zajló bunyót is Rómában vették fel hét nap alatt. A forgatás során itt Hill könnyebb sérülést szerzett a fején, ezért meg kellett szakítani egy időre a forgatást.
8. A Bűnvadászok című filmet 1976 -ban forgatták, de az USA-ban csak 1979/1980 környékén mutatták be és 17 perccel rövidebb is volt.

10 meglepő érdekesség a Bűnvadászok című filmről

9. Néhány mellékszereplő alakítása is külön figyelmet érdemel: köztük van a lombardiai Ezio Marano, aki szintén szerepelt Az ördög jobb és bal keze c. filmben, Görényt játszva. Marano színészi karrierjének legkiemelkedőbb pontja a színház, ahol törékeny, visszahúzódó figurákat alakított. A westernekben és akció-vígjátékokban való szerepeltetése negatív szereplőként nevezhető az olasz filmkészítés eszelős változatosság-hajhászásának. A filmben Marano a huligánkodó bandavezért játssza, aki pisztollyal hadonászik, de egyetlen pofon elég neki Spencertől, hogy az végleg kiüsse és ne vegyen többet részt a verekedésben. Mindez a Marano által másutt igen jól megformált érzékeny személyiség egy karikatúrája.
10. A produkciónak három angol címe is van: “Crime Busters”, “Trinity: In Trouble Again” és “Two Supercops”.

10 meglepő érdekesség a Bűnvadászok című filmről

10 szívhez szóló idézet a feledhetetlen pofonosztótól, Bud Spencertől

(Címlapkép forrása; Érdekességek forrása ITT és ITT)

//milos//

Mentés


Article Tags: · · · · · · · ·

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé.

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download