FILMEZZUNK.HU
7 elképesztő filmadaptáció, ami jobb, mint a könyv

10 elképesztő filmadaptáció, ami jobb, mint a könyv

18288

A legjobb filmadaptációk

Mindig hatalmas kihívás egy bestseller regényből olyan filmet készíteni, ami garantált kasszasiker. Általában a kritikák a könyvet ezerszer jobbnak ítélik, mint az adaptációját. Sajnos akadnak néhányan, akik nehezen ismerik el, hogy vannak olyan irodalmi alkotások, melyek a vásznon kelnek csak igazán életre. Elismerjük, hogy ez nem gyakori, de csodák csodájára időnként a rendező tényleg lepipálja az írói művet! Az alább felsorakoztatott tíz példán kívül azonban még számtalan rendezői gyöngyszem bukkan fel, ne habozz ezeket megemlíteni, vagy megosztani velünk véleményedet kommentben.

10. Színes fátyol /The Painted Veil, 2006/

Somerset Maugham könyve a főszereplőre, Kitty Garstin változó, életre kelő érzelmeit tartja górcső alá. Szerelem, hűség, kötelesség, csalódás. John Curran filmrendező és kiváló csapata megkísérelte mindezt tágabb látószögből megjeleníteni. Megmutatják, hogy a szerelem előbb-utóbb kihűl, és mindenkinek meg kell tanulnia bátorságot gyűjteni ahhoz, hogy megtegye a helyes lépést.

Színes fátyol (The Painted Veil, 2006)

9. A cápa /Jaws, 1975/

Peter Benchley író eredeti ötlete egy kisvárost rettegésben tartó fehér cápa története volt. Steven Spielberg filmjében is ez a szörnyeteg rémíti halálra az embereket. A hetvenes években készített rémisztő thriller tartogat néhány olyan pillanatot, amikor a nézőknek leesik az álla, nem hiába tartják az egyik legnagyobb filmtörténeti klasszikusnak.

A cápa (Jaws, 1975)

8. Az ördög Pradát visel /The Devil Wears Prada, 2006/

Andy Sachs, a frissen diplomázott főiskolás lány elkerül a New York-i divatvilág legnagyobb hatalmú úrnője, Miranda Priestly mellé. A fiatal lány egyáltalán nem illik bele a külsőségek uralta világba. A Runaway magazin álomállása nem váltja be a hozzá fűzött reményeket, főnöke pedig egyre elviselhetetlenebbé teszi számára a mindennapokat.

20 elképesztő érdekesség Az ördög Pradát visel című filmről

7. Benjamin Button különös élete /The Curious Case of Benjamin Button, 2008/

Ez a film sokban különbözik F. Scott Fitzgerald novellájától, mely csupán néhány oldalba tömöríti bele Benjamin izgalmas és magával ragadó történetét az ő nem mindennapi öregedési folyamatáról. Amit Fitzgerald kihagyott, azt hozzátette David Fincher filmrendező. A szerelem, a hit és a remény története egy második esélyt ad a filmadaptációnak.

Benjamin Button különös élete (The Curious Case of Benjamin Button, 2008) - Teljes film magyarul!

6. A nagy Gatsby /The Great Gatsby, 2013/

Ha már F. Scott Fitzgerald, akkor legyen A nagy Gatsby! Az aztán regény a javából! Hogyan lehetséges, hogy a filmadaptáció mégis több színt visz a történetbe, elvarázsolva a nézőt a szívből jövő érzelmek világába? Csak azután döbbenünk rá a szereplők lényének összetettségére és bonyolultságra, ha vásznon is megelevenednek előttünk az általuk kedvelt fényűző életmód árnyoldalai.

Leonardo Dicaprio - A nagy Gatsby /Great Gatsby, 2013/

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·