Burt Reynolds érdekességek

12 elképesztő tény a legendás Burt Reynolds-ról

2377

Burt Reynolds érdekességek

Burt Reynolds amerikai színész, producer és rendező, aki a mai napon töltötte be születésének a 82. évfordulóját. Karrierje során több, mint 170 szerepet sikerült bezsebelni, és ezeknek köszönhetően több mint 30 díjat is kiérdemelt már, közte 2 Golden Globe-díjat is. Születésnapja alkalmából, ezúttal az ő életéből mutatunk be néhány érdekességet.

Burt Reynolds érdekességek

12. Burt cseroki és ír származású.
11. Reynolds, anyja és húga elköltöztek, amikor édesapjuk csatlakozott a hadseregbe. Amikor édesapjukat Európába küldték, a család visszatért Michiganbe. Burt itt járta ki az iskolát is.
10. Burt karrierjét már az 1950-es évek végén megkezdte, ekkor kapta élete első szerepét a Flight című sorozatban.

Burt Reynolds érdekességek

9. A fiatal Burt Reynolds ellátogatott az Aki szelet vet (1960) forgatásra, és megnézett pár fontos beállítást, miközben ő egy másik TV-filmen dolgozott, ám szeretett volna találkozni nagy ideáljával, Spencer Tracy-vel.
8. Burt Reynolds az 1972-ben elkészített Gyilkos túra című filmmel lett szupersztár.
7. Burt Reynolds és a Hooper, a kaszkadőr (1978) rendezője, Hal Needham mindketten kaszkadőrként dolgoztak pályájuk elején. A közösen elkészített produkció tisztelgés minden kaszkadőr előtt, köztük a legnagyobbnak számító Jock Mahoney előtt, aki mellesleg Sally Field mostohaapja is volt.

Hooper, a kaszkadőr (1978)

6. Az Ágyúgolyó futam (1981) eredetileg akciófilm lett volna Steve McQueennel a főszerepben, azonban a színész halála után Burt Reynoldsra szállt a főszerep és vígjáték lett belőle. Reynolds 5 millió dollárt kapott ezért a szerepért.
5. A Házasodjunk, vagy tán mégse? (1982) című alkotással kapcsolatban Burt Reynolds egyszer így nyilatkozott Goldie Hawnról: “Goldie Hawnnal 5 évig beszéltünk róla, hogy csinálnunk kellene már együtt egy filmet. Ő azon kevesek egyike, aki igazán meg tud nevettetni. Már akkor ismertem, amikor még buta kis szőke volt, mégis ő volt az egyik legokosabb ember, akit ismertem.”
4. Burt Reynolds személyesen jelentkezett a Bean – Az igazi katasztrófafilmben látott szerepére, mivel nagy rajongója volt a sorozatnak.

Bean - Az igazi katasztrófafilm

3. 1993-ban feltűnt a Beverly Hills 90210 című tini-sorozatban, ahol önmagát alakította.
2. Miután megnézte a Boogie Nights (1997) első verzióját, Burt Reynolds megbánta, hogy elvállalta a szerepet és kirúgta az ügynökét, amiért beszervezte a projektbe. Reynolds végül Golden Globe-díjat kapott a szerepért, és Oscar-díjra is jelölték.
1. Élete során két nőt vett feleségül. Miután 1994-ben kiderült, hogy a híres színész ismét válik, ezúttal Loni Anderson színésznőtől, attól kezdve ez volt a legszélesebb körben publikált esemény, Hollywood történelmében.

Burt Reynolds érdekességek

(Érdekességek forrása: starity.hu és mafab.hu)

//milos//

Mentés

Mentés


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé.

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download