Josh Brolin érdekességek

Ezt a 12 dolgot tuti, hogy nem gondoltad volna Josh Brolin-ról

2180

Josh Brolin érdekességek

Josh Brolin, születési nevén Josh James Brolin 1968. február 12-én látta meg a napvilágot, azaz napra pontosan 50 évvel ezelőtt. Az Oscarra is jelölt színész eddigi pályafutása során már több, mint 40 filmben kapott kisebb-nagyobb szerepet. Az Oscar jelölésen túl több filmes díjat is kapott már, többek közt a Nem vénnek való vidék, Milk és a Tőzsdecápák – A pénz nem alszik című filmekben nyújtott alakításáért. Születésnapja alkalmából ezúttal róla gyűjtöttünk össze néhány érdekességet, amit valószínűleg még nem hallottál.

Josh Brolin érdekességek

1. A kaliforniai Santa Monica városában született a Corpus Christiból származó Jane Cameron Agee környezetvédelmi aktivista és James Brolin színész gyermekeként.
2. A kis Josh eleinte nem igazán törődött a színészi karrierjével, csak a gimnáziumi színházi osztály elvégzése után kezdte érdekelni a színjátszás.
3. 16 éves korában szülei elváltak. Mostohaanyja Barbra Streisand énekes-színésznő lett.

Josh Brolin érdekességek

4. A ’80-as években szimpatizált a punk szubkultúrával, ekkoriban rendszeresen fogyasztott különböző kábítószereket.
5. Brolin karrierjét televíziós filmekben és televíziós show-k ban kapott vendégszerepeinél kezdte, mielőtt egy jelentősebb szerepet kapott Brand Walsh-ként a Richard Donner által rendezett Kincsvadászok című 1985-ös filmben.
6. A pszichopata Wild Bill Wharton szerepét az 1999-es Halálsoron című filmben, Sam Rockwell előtt felajánlották Josh Brolin számára is.

Josh Brolin érdekességek

7. Jelölték a 21 Jump Street című televíziós sorozat szereplőjének, a választás végül Johnny Depp-re esett, viszont ezután is barátok maradtak.
8. Josh Brolin két nappal azután, hogy megkapta a szerepet a Nem vénnek való vidékben (2007), egy motor-balesetben eltörte a vállát – de mivel karakterét a film elején vállon lövik, a sérülése nem akadályozta a forgatást.
9. A W. (2008) című produkcióban Josh Brolin úgy készült fel George W. Bush szerepére, hogy felhívott különböző hoteleket és beszélgetett emberekkel, hogy megismerje az ottani akcentust. Továbbá számos videót is megnézett Bush-ról, hogy elsajátítsa a járását.

W. (2008)

10. Brolin írta és rendezte az X című rövidfilmet, amivel rendezőként is debütált.
11. A Jonh Hex (2010) egyik harcjelenetében Josh Brolin-nak sikerült véletlenül eltörnie John Malkovich hüvelykujját.
12. Az Oldboy (2013) című alkotás egyik jelenetében, ahol Josh Brolin egy színes biciklin üldözi a fogva tartóit tiszteletadás a Kincsvadászok (1985) előtt, amiben a színész még 17 évesen egy gyerekeknek szánt bicajjal látható az egyik jelenetben.

Oldboy (2013)

(Címlapkép forrása; Érdekességek forrása ITT és ITT)

//milos//

Mentés


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé.

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download